Θέλει δουλειά, αλλά με Αλεξίεφ μπορεί πολλά περισσότερα...

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Θέλει δουλειά, αλλά με Αλεξίεφ μπορεί πολλά περισσότερα...

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τον Ολυμπιακό που χωρίς να φορτσάρει πέρασε από το Μετς, έδειξε πως θέλει δουλειά μετά τις αλλαγές, δουλειά που θα τον κάνει ακόμα καλύτερο, ενώ αναφέρεται και στην θετική εικόνα της ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι πως μετά από σχεδόν έναν μήνα διακοπή του πρωταθλήματος, περιμέναμε πως και πως να δούμε σε τι κατάσταση θα ήταν οι ομάδες, ειδικά στα δύο ντέρμπι, αυτό του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και αυτό της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Σήμερα θα ασχοληθούμε με το δεύτερο και αύριο θα γίνει αναφορά στο πρώτο.

Στο Μετς η λογική έλεγε πως οι Πειραιώτες θα κέρδιζαν με άνεση και θα έφταναν τις 40 συνεχόμενες νίκες. Από την μία και καλύτερη ομάδα έχουν και ενισχύθηκαν στα άκρα με την απόκτηση-επιστροφή του Αλεξίεφ, αλλά και η Ένωση κατέβαινε χωρίς τον Μότα, τον έναν από τους δύο βασικούς της ακραίους, ο οποίος αποχώρησε πριν λίγες ημέρες.

Οι προβλέψεις έπεσαν μέσα, καθώς οι πρωταθλητές κέρδισαν, συνέχισαν το εντυπωσιακό τους σερί, έστω και αν έχασαν σετ, κάτι που μπορεί με τα προηγούμενα δεδομένα να θεωρηθεί έκπληξη. Να θεωρηθεί, γιατί με βάση την εικόνα που υπήρξε στο Μετς δεν είναι και με αυτή την εικόνα, του Ολυμπιακού δηλαδή θα ασχοληθούμε παρακάτω.

Η ομάδα του Μουνιόθ ήταν ένα ερωτηματικό για το πως θα παρουσιαστεί σήμερα, καθώς ουσιαστικά άλλαξε σε μεγάλο βαθμό, παρότι στην εξάδα ήταν ένας μόλις νέος παίκτης και της έλειπε επίσης ένας μόνος. Και άλλαξε γιατί με την απόκτηση του Αλεξίεφ, υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι της. Οι Πειραιώτες με τον Βούλγαρο που ακόμα θέλει παιχνίδια, αλλά και στο ματς με ΑΕΚ ανέβαινε σιγά-σιγά, θα είναι σαφώς πιο δυνατοί στην επίθεση και ειδικά στις λεγόμενες «σκοτωμένες» μπάλες.

Είχα γράψει σχετικά σε άλλο μπλογκ πως ο καλός Αλεξίεφ και θα κερδίζει τους πόντους που έλειψαν φέτος από τον Ολυμπιακό, έλειψαν όχι βαθμολογικά, αλλά στην εικόνα της ομάδας και κυρίως θα ξεκουράσει και τον Σμιτ, με τον Καναδό να έχει κόντρα στην ΑΕΚ το εντυπωσιακό 19/29 επιθέσεις. Επίσης η παρουσία του Βούλγαρου δίνει σιγουριά στον Τερβαπόρτι που έχει ακόμα μία σημαντικότατη λύση στην πάσα και θα ξεαγχώσει και τον Ραουβέρτινκ που και σήμερα δεν ήταν τόσο καλός, αλλά σίγουρα όχι αρνητικός όσο στα περισσότερα ματς του πρώτου γύρου.

Από την άλλη λογικά θα υπάρχει απώλεια στο κέντρο μετά την αποχώρηση του Μπέμε. Ένα κενό που κόντρα στην ΑΕΚ δεν φάνηκε με τα 12 μπλοκ και τους 13 πόντους του Ανδρεάδη, αλλά ειδικά σε αυτόν τον τομέα με την ελλειπή Ένωση ήταν λογικό να μην φανεί. Ενδεχομένως να μην φανεί και καθόλου, αλλά σίγουρα τόσο ο Ανδρεάδης στα 38 του, όσο και ο Σμαραγδής στα 37 του, δεν είναι όπως ο Μπέμε στα 33 του.

Το σίγουρο πάντως είναι πως παρά τις σημαντικές όπως ανέφερα αλλαγές, το πρώτο δείγμα για τον Ολυμπιακό ήταν θετικό, παρά την απώλεια του σετ. Αφού ειδικά κερδίζει και χωρίς μεγάλη εμφάνιση, είναι ακόμα πιο σημαντικό. Ο Μουνιόθ έχει χρόνο μπροστά του για να κάνει την ομάδα του όπως θέλει. Πιο επιθετική όχι μόνο στην αυτή κάθε αυτή την επίθεση, αλλά και τα σερβίς, αλλά και να κρύψει τα όσα προβλήματα μπορούν να παρουσιαστούν στο μπλοκ.

Αν σκεφτούμε πως ο Αλεξίεφ στην επανεμφάνισή του και ενώ ξεκίνησε με τρεις ή τέσσερις χαμένες επιθέσεις, είχε 15 πόντους με 11/22 επιθέσεις, μόνο αισιόδοξους μπορεί να κάνει τους φίλους του. Κενά όπως αναφέραμε υπάρχουν, χρόνος για να διορθωθούν υπάρχει και κυρίως προπονητής που ξέρει την ομάδα πολύ καλά υπάρχει. Οπότε περιμένουμε να δούμε καλύτερο Ολυμπιακό στην συνέχεια. Το πόσο καλύτερο θα το δείξει ο ίδιος στο τάραφλεξ...

ΥΓ: Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα λειτουργήσει και η αλλαγή του κέντρου στα Ευρωπαϊκά ματς σε σχέση με τα ελληνικά. Αν ήταν βέβαια σε ακραίο, τότε σίγουρα θα επηρέαζε περισσότερο, όμως και τώρα μπορεί να επηρεάσει.

ΥΓ1: Ο Μουνιόθ ποντάρει πολλά στον Αλεξίεφ και φάνηκε σήμερα. Όχι απλά δεν έβγαλε τον Βούλγαρο μετά το κακό του ξεκίνημα, αλλά έδωσε εντολή στον Τερβαπόρτι να τον... ταΐζει συνέχεια για να πάρει τα πάνω του και το κατάφερε εξαιρετικά καλά...

ΥΓ2: Πολλή ωραία η εικόνα της ΑΕΚ. Η απόκτηση φυσικά δεύτερου ακραίου κρίνεται επιβεβλημένη, παρά την συγκινητική προσπάθεια του Λάππα. Μόλις αποκτηθεί και αυτός ο παίκτης, θα μιλήσουμε περισσότερο. Για την ώρα ο Δρίκος αξίζει ένα μπράβο για όσα έδειξε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...