Από f-4 Champions League, έγινε εσωτερικό τουρνουά...

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Από f-4 Champions League, έγινε εσωτερικό τουρνουά...

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το League Cup, μια διοργάνωση που ξεκίνησε με πολλά όνειρα και υπερβολές που έφτασαν να το χαρακτηρίζουν εφάμιλλο ενός F-4 Champions League και έφτασε να μετατραπεί σε ένα (απλό) εσωτερικό τουρνουά.

Πέρσι μόλις ολοκληρώθηκε το League Cup και συγκεκριμένα το final four της Σύρου, είχα γράψει για μια ανούσια διοργάνωση, που πλέον δεν έχει κανένα απολύτως νόημα ύπαρξης. Μια διοργάνωση που είχε δημιουργηθεί προκειμένου να έχουν παιχνίδια οι ομάδες όταν το πρωτάθλημα είχε διακοπεί για τις υποχρεώσεις της Εθνικής.

Από εκείνη την χρονιά η ΕΣΑΠ προσπάθησε με απόλυτη αποτυχία να της δώσει αίγλη, χωρίς όπως αναφέραμε να τα καταφέρει. Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν συμφωνία με την Κύπρο να διεξαχθεί εκεί το F-4 τον Ιανουάριο του 2017. Μια συμφωνία που ενώ όλα έδειχναν έτοιμα, κατέληξε σε φιάσκο την ημέρα που ήταν προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου, καθώς δεν τα είχαν βρει με την αστυνομία της Κύπρου, που με την σειρά της ήταν λογικό να φοβόταν πιθανά επεισόδια.

Έτσι η διοργάνωση κρίθηκε μετά από κλήρωση στο Ρέντη, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί του ΠΑΟΚ, να σηκώνει την κούπα και τους Θεσσαλονικείς να διαμαρτύρονται, αφού βέβαια πρώτα είχαν συμφωνήσει να αποφασίσει η κληρωτίδα για το ποια θα είναι η έδρα του τελικού. Ήταν ουσιαστικά φωνές για τα μάτια του κόσμου ή για να είμαστε ακριβείς, φωνές για τα αυτιά του κόσμου της ομάδας που φώναζε για την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Πέρσι ενώ σύμφωνα με την προκήρυξη είχε προκριθεί στο φάιναλ φορ ο Ηρακλής Χαλκίδας, ο Φοίνικας Σύρου έκανε ένσταση, την κέρδισε, προκρίθηκε αυτός στην τελική φάση, την διοργάνωσε, με τον Ολυμπιακό να κατακτά την κούπα. Και τότε είχαμε γράψει πως πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος για την ύπαρξη της συγκεκριμένης διοργάνωσης, όμως στα σχόλια υπήρξαν κάποιοι «έξυπνοι» που έλεγαν πως το γράψαμε γιατί πήρε το τρόπαιο ο Ολυμπιακός.

Όχι γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε ούτε μία χρονιά που να μην δημιουργούνται προβλήματα και ένταση. Όχι γιατί οι ομάδες έφτασαν στο σημείο να παίζουν με παίκτες των οποίων ακόμα δεν έχουν εγκριθεί τα συμβόλαιά τους και με ξένους χωρίς πενταπλούν. Όχι γιατί σχεδόν πάντα υπήρχε θέμα και με την έναρξη, αλλά και με το τέλος της διοργάνωσης και σε χρόνο, αλλά και σε τρόπο. Για τον λόγο αυτό φέτος θέλαμε να γράψουμε πριν αρχίσει το League Cup πως συνεχίζουμε να μην καταλαβαίνουμε τον λόγο όχι απλά της ύπαρξής του, αλλά τις φανφάρες που ακούγονται όλα αυτά τα χρόνια, σε σημείο που να έχει ειπωθεί πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από F-4 του Champions League (ναι αλήθεια ειπώθηκε τέτοιο πράγμα), αλλά ευτυχώς μας πρόλαβαν οι εξελίξεις.

Οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχοντας τιμωρηθεί από την ΕΟΠΕ με μία αγωνιστική για επεισόδια που έκαναν οι οπαδοί τους στην αναμέτρηση των «πράσινων» με τον Εθνικό στην Καλλιθέα για το Κύπελλο πάνω από ένα χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο, σκέφτηκαν πως θα μπορούσαν να εκτίσουν την ποινή τους στα ματς του League Cup, καθώς διοργανώνουν τους ομίλους. Κάτι λογικό αφού όπως τονίζει συνεχώς και η ΕΣΑΠ πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση, εφάμιλλη της κορυφαίας διασυλλογικής στην Ευρώπη.

Ωστόσο λογάριαζαν χωρίς την Λίγκα, η οποία έβαλε ίσως το μεγαλύτερο αυτογκόλ που έχει βάλει διοργανώτρια αρχή. Συγκεκριμένα η ΕΣΑΠ με ενημέρωση που ανέβασε στην επίσημη ιστοσελίδα της, όχι απλά ξεκαθάρισε πως οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παίξουν χωρίς κόσμο στα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα, αλλά χαρακτήρισε το League Cup μια απλή εσωτερική διοργάνωση. Αυτό δηλαδή που λέγαμε εδώ και καιρό, το επιβεβαίωσε η ίδια η διοργανώτρια αρχή.

Και το θέμα δεν είναι αν έπρεπε να εκτίσουν ή όχι οι «αιώνιοι» (οι Πειραιώτες μάλιστα έχουν προσφύγει και στο ΑΣΕΑΔ, κάτι που στο «τριφύλλι» δεν έκαναν γιατί δεν είχαν διοίκηση και έχασαν την προθεσμία), αλλά το ότι για πρώτη φορά η ΕΣΑΠ ξεκαθαρίζει πως μιλάμε απλά για ένα εσωτερικό τουρνουά και τίποτα παραπάνω. Κάλιο αργά παρά ποτέ και αφού μιλάμε για κάτι τόσο απλό, η επιείκεια θα είναι μεγαλύτερη για όσα λάθη γίνουν στο μέλλον. Λάθη και μάλιστα τόσα πολλά και μεγάλα όσα έχουν ήδη γίνει που μπορούν να γίνονται σε ένα εσωτερικό τουρνουά, αλλά όχι σε μια επίσημη διοργάνωση που είχε κάποια στιγμή ακόμα και στόχο να βγάζει ομάδα στην Ευρώπη...

ΥΓ: «Σύμφωνα με την επίσημη άποψη της ομοσπονδίας του αθλήματος η οποία επικαιροποοιήθηκε και πρόσφατα μετά από σχετικό αίτημα της ΕΣΑΠ, το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς αποτελεί εσωτερικό τουρνουά της ΕΣΑΠ και στους αγώνες του οι ομάδες δεν εκτίουν ποινές». Ουσιαστικά η Λίγκα μας λέει πως η ίδια έκανε σχετικό αίτημα στην ΕΟΠΕ προκειμένου το League Cup να αποτελεί εσωτερικό τουρνουά. Μάλιστα...

ΥΓ1: Και αν μιλάμε για εσωτερικό τουρνουά και όχι κανονική διοργάνωση, με τους τίτλους που έχουν κατακτηθεί τι γίνεται; Μετράνε ή όχι;

ΥΓ2: Πολλοί λένε πως είναι τρομερά υπερβολική η ποινή που επιβλήθηκε στις δύο ομάδες για επεισόδια πάνω από ένα χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο, αλλά από την άλλη αυτή η απόφαση είναι πιο κοντά στην καταπολέμηση της βίας, από τους νόμους που αφορούν το ποδόσφαιρο που θέλει μια ομάδα να μην τιμωρείται αν ο οπαδός της τραυματίσει σοβαρά άνθρωπο με φωτοβολίδα στην κερκίδα και στον αντίποδα να τιμωρείται αυστηρότατα αν η φωτοβολίδα πέσει στον αγωνιστικό χώρο, ακόμα και 20 μέτρα μακριά από παίκτη. Αν και για να μην κοροϊδευόμαστε, αν οι ποινές δεν πέσουν πάνω σε αυτούς που κάνουν τα επεισόδια, πετάνε φωτοβολίδες, καίνε περιουσίες, τίποτα δεν θα αλλάξει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...