Ολοκληρωμένα ρόστερ χωρίς φαβορί...

Ολοκληρωμένα ρόστερ χωρίς φαβορί...

bet365

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ολοκλήρωσαν σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις τους (μένει ένας ξένος κεντρικός του «δικεφάλου του βορρά») και ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τους σχεδιασμούς που σε μια πρώτη ανάγνωση δεν βγάζουν φαβορί.

Με σημαντικές προσθήκες, «βόμβες» αλλά και γνωστές λύσεις, φτιάχτηκαν φέτος τα ρόστερ των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για την ερχόμενη χρονιά. Δύο ομάδων που φυσικά και είναι τα μεγάλα και αδιαφιλονίκητα φαβορί για να παλέψουν για τον τίτλο, παρότι όντως και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, αλλά και ο Ηρακλής προσπαθούν να ενισχυθούν, με την σιγουριά για ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα να είναι μεγάλη.

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Ωστόσο όπως αναφέραμε πως Πειραιώτες και Θεσσαλονικείς όχι απλά ξεχωρίζουν, αλλά είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πιο πάνω. Και οι δύο είχαν ένα... θερμό μεταγραφικό καλοκαίρι, πραγματοποιώντας σημαντικές κινήσεις, ενώ το καλύτερο όλων, είναι πως ολοκλήρωσαν τα ρόστερ τους πολύ νωρίς.

Μένει βέβαια ο δεύτερος κεντρικός του ΠΑΟΚ, αλλά πιστέψτε μας δεν αλλάζει την αρχική μας άποψη για τους δύο σχεδιασμούς. Και οι δύο ομάδες έκαναν τα μπαμ τους, αλλά η αλήθεια είναι πως στο τέλος δεν υπάρχει κάποια που να ξεχωρίζει, όπως ας πούμε ξεχώριζε πέρσι ο Ολυμπιακός.

Τα κουκιά δείχνουν μετρημένα, καθώς υπάρχουν και παίκτες ηγέτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά, αλλά και ερωτηματικά. Η λογική λέει πως πολλά θα κριθούν στις όποιες αλλαγές υπάρξουν τον Ιανουάριο, καθώς ειδικά για τους... ασπρόμαυρους είναι δεδομένο πως θα κάνουν, όπως άλλωστε κάνουν τα τέσσερα τελευταία χρόνια

Ερωτηματικά οι ακραίοι σε Ολυμπιακό

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή ξεκινώντας από τον Ολυμπιακό που και πρωταθλητής είναι, αλλά και ολοκλήρωσε το ρόστερ του. Οι Πειραιώτες άφησαν την περσινή λογική των πέντε κοινοτικών και έχουν πλέον τέσσερις ξένους. Από τους περσινούς έφυγαν τρεις με τον Οϊβάνεν να είναι αδιάφορη απώλεια, τον Αλεξίεφ σημαντική και τον Ντρίζγκα τεράστια, καθώς ο Πολωνός είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, με τον Τερβαπόρτι να είναι πολύ καλός, αλλά σίγουρα όχι του επιπέδου του προκατόχου του.

Οι Ραουβέρτινκ και Μπέμε είναι δύο εξαιρετικές λύσεις για τα άκρα και το κέντρο, ενώ ο Σμιτ είναι εξαιρετικά μεγάλο όνομα, αλλά από την άλλη έχει θέματα με τους τραυματισμούς του και γι' αυτό άλλωστε οι «ερυθρόλευκοι» θα του κάνουν εξονυχιστικό ιατρικό έλεγχο. Αν όλα πάνε καλά και ο Καναδός δεν έχει πρόβλημα, τότε μιλάμε για μεταγραφή από το πάνω ράφι, σαφώς καλύτερη από τον Φινλανδό που υπήρχε πέρσι στο ρόστερ.

Στα αρνητικά, που πάντα υπάρχουν αρνητικά, αρκεί φυσικά αυτά να φανούν στο τάραφλεξ όπως βέβαια και τα θετικά. Το ερωτηματικό για τον Ολυμπιακό είναι τα άκρα. Εκεί έμεινε μεν ο Ολλανδός, αλλά λείπει ο... κίλερ Αλεξίεφ και μένει να δούμε αν αυτόν τον ρόλο μπορούν να παίξουν οι Κουμεντάκης και Φράγκος. Και οι δύο είναι πολύ καλοί και πρέπει να μας δείξουν πως μπορούν να γίνουν ηγέτες σε μια ομάδα πρωταθλητισμού. Αν τα καταφέρουν, τότε ο Ολυμπιακός θα κάνει σημαντικό βήμα για να διατηρήσει τα πρωτεία, αν όχι τότε η απώλεια του Βούλγαρου μπορεί να αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερη από όσο φαινόταν.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού

Αναλυτικά το ρόστερ των πρωταθλητών για την επόμενη χρονιά έχει ως εξής:

Πασαδόροι: Έμι Τερβαπορτι (Φινλανδία), Κώστας Στιβαχτής

Ακραίοι: Ράφα Κουμεντάκης, Γερούν Ραούβερντινκ (Ολλανδία), Ανδρέας Φράγκος, Κώστας Χριστοφιδέλης

Κεντρικοί: Γιώργος Πετρέας, Αντρέα Μπέμε (Γερμανία), Ανδρέας Ανδρεάδης, Παρασκευάς Τσέλιος

Λίμπερο: Γιώργος Στεφάνου, Άκης Δαρίδης

Διαγώνιοι: Γκάβιν Σμιτ (Καναδάς), Νίκος Ζουπάνι

Ξεκίνησε εντυπωσιακά αλλά δεν συνέχισε έτσι ο ΠΑΟΚ

Στον ΠΑΟΚ η αλήθεια είναι πως ο σχεδιασμός ξεκίνησε εντυπωσιακά με τις αποκτήσεις των Τζούριτς και Φιλίποφ (παρότι ο πασαδόρο ανακοινώθηκε τελευταίος είχε κλείσει εδώ και πολλές μέρες). Ο ενθουσιασμός έκανε την εμφάνισή του, καθώς εκτός από την τεράστια αξία του Έλληνα διαγώνιου (και μόνο η πορεία του δείχνει το τι μπορεί να πετύχει), μαζί με την απόκτηση του Φιλίποφ οι Κυπελλούχοι έκλεισαν δύο νευραλγικές θέσεις χωρίς να πάρουν ξένο.

Για τον Τζούριτς φυσικά ισχύει ότι και για τον Σμιτ, καθώς πέρσι έχασε όλη την χρονιά, αλλά από την άλλη ένας υγιής Μίταρ, θα είναι χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής, όχι απλά ο καλύτερος του πρωταθλήματος, αλλά ατραξιόν για φίλους των αντιπάλων του «δικεφάλου του βορρά». Όσον αφορά τον διεθνή πασαδόρο, η παρουσία του στην Ρουμανία έδειξε πως έχει βρει και πάλι τον καλό του εαυτό.

Δυνατές προσθήκες για τον ΠΑΟΚ ήταν και οι Γκόρτσιανουκ και Καπετανίδης. Ο πρώτος αν δεν είχε τα σοβαρά προβλήματα υγείας (όχι τραυματισμών), θα μιλάγαμε για έναν από τους καλύτερους ακραίους, ενώ ο δεύτερος είναι μαζί με τον Ανδρόπουλο ηγέτες στην Εθνική Εφήβων και όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του.

Πολύ μεγάλη κίνηση η απόκτηση του Όκολιτς, καθώς μιλάμε για έναν παίκτη που έχει καταφέρει να μπει σφήνα σε Ποντρασκάνιν και Λίσινατς, δύο εκ των καλύτερων κεντρικών στον κόσμο και αυτό από μόνο του δείχνει πολλά. Από την άλλη απώλεια είναι ο Πελεκούδας, αλλά οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν να παίξουν με δύο ξένους στο κέντρο ή για την ακρίβεια δεν αποφάσισαν, η φυγή του Πατρινού τους έκανε να σκεφτούν αυτόν τον προγραμματισμό.

Και πάμε τώρα στα αρνητικά του ΠΑΟΚ, πάντα με την δική μας οπτική γωνία. Η αλήθεια είναι πως οι Κυπελλούχοι μετά τους Τζούριτς, Όκολιτς και Φιλίποφ, ήθελαν να πάνε σε πιο safe επιλογές και αυτό ίσως τους στοιχίσει. Τι εννοώ; Παικταράς ο Χιμένεθ, ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους των δύο πρώτων πρωταθλημάτων, αλλά φαινόταν να είχε πάρει λίγο την κάτω βόλτα. Από την άλλη είναι μόλις 28 και αν βρεθεί σε ένα περιβάλλον που του αρέσει όπως αυτό του ΠΑΟΚ, μπορεί και πάλι να γίνει αυτός που ήταν και να κάνει την διαφορά.

Το δεύτερο ερωτηματικό ακούει στο όνομα Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς. Προσωπικά ο Ισραηλινός είναι ο αγαπημένος μου παίκτης. Μιλάμε για τον ορισμό του ηγέτη, τον ακραίο που είναι κορυφή στην υποδοχή, αλλά και εξαιρετικός επιθετικά, ειδικά στην καλή του μέρα. Ωστόσο είναι πλέον 35 στα 36 του και πέρσι αυτό φάνηκε, δεν γίνεται να μην φανεί φέτος. Και εντάξει υπάρχει ο Γκόρτσιανουκ, αλλά δεν γίνεται σε όλη την αγορά να μην έχεις βρει έναν ακραίο με καλή υποδοχή, σε καλύτερη ηλικία από του Σαφράνοβιτς. Όλα βέβαια θα κριθούν στο τάραφλεξ, αλλά όπως και να το κάνουμε η παραμονή του Ισραηλινού δεν ακολούθησε τις άλλες κινήσεις και αν δεν αλλάξει κάτι, το ίδιο θα ισχύσει και με αυτή του δεύτερου κεντρικού.

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ

Αναλυτικά το ρόστερ των Κυπελλούχων έχει ως εξής:

Πασαδόροι: Ντίμα Φιλίποφ, Θάνος Τερζής

Ακραιοι: Χαβιέ Χιμένεθ (Κούβα), Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς, Κώστας Καπετανίδης, Ζένια Γκόρτσιανουκ

Κεντρικοί: Αλεξάντερ Όκολιτς, Τάσος Γάτσης, Γιάννης Τακουρίδης, ξένος

Λίμπερο: Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Νικήτας Εφραιμίδης

Διαγώνιοι: Μίταρ Τζούριτς, Χάρης Σακόγλου

Αναμένονται αλλαγές τον Ιανουάριο και όλα δείχνουν ανοικτά...

Εν κατακλείδι, γνωρίζοντας πως ακόμα είναι εξαιρετικά νωρίς για συμπεράσματα, αυτό που φαίνεται είναι πως και οι δύο ομάδες έχουν τα ατού, αλλά και τις αδυναμίες τους. Η λογική λέει πως τον Ιανουάριο θα υπάρξουν διορθώσεις, οπότε τότε θα μπορέσουμε να γράψουμε περισσότερα. Επίσης μην ξεχνάμε πως φέτος ο Ολυμπιακός είναι στο CEV Cup έχοντας ως στόχο την διάκριση, ενώ και οι Θεσσαλονικείς θέλουν να παίξουν στους ομίλους του Champions League και να διακριθούν. Αυτό θα φέρει κούραση και στους δύο, αλλά από την άλλη τα πάντα κρίνονται στους τελικούς και εκεί θα φανεί ποιος σχεδιασμός και του καλοκαιριού, αλλά και του Ιανουαρίου ήταν ο καλύτερος. Εμείς θα ξαναπούμε πως περιμένουμε και πάλι μεγάλες... μάχες και ακόμα καλύτερο θέαμα από το περσινό...

ΥΓ: Το ξέρω πως θα πείτε πως θέλησα να γράψω κάτι χωρίς το ρίσκο του να πάρω θέση για φαβορί, Πιστέψτε με όμως δεν ισχύει. Αρχικά στο μυαλό μου ο ΠΑΟΚ ήταν μεγαλύτερο από όσο πέρσι ο Ολυμπιακός, αλλά οι κινήσεις με τους δύο ακραίους, αλλά και τον κεντρικό που έρχεται, ισορρόπησε, στα δικά μου πάντα μάτια, αυτή την... μάχη των εντυπώσεων.

ΥΓ1: Για να πάνε πάντως Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για 4 ξένους, λογικά δεν θα αλλάξει αυτός ο αριθμός, εκτός αν έχουμε όπως και πέρσι αυτό με τους 5 κοινοτικούς, αλλά και πάλι οι ισορροπίες είναι τρομερά δύσκολο να αλλάξουν όσον αφορά την κορυφή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...