Κίνηση ρουά από τον ΠΑΟΚ οι Τζούριτς, Φιλίποφ

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Κίνηση ρουά από τον ΠΑΟΚ οι Τζούριτς, Φιλίποφ

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει τους λόγους για τους οποίους η απόκτηση του Μίταρ Τζούριτς και η συμφωνία με τον Ντίμα Φιλίποφ θεωρούνται κινήσεις ρουά από τον ΠΑΟΚ.

Golden Predictor με έπαθλο* €500.000 μετρητά*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η αλήθεια είναι πως όταν ακούς Μίταρ Τζούριτς, δεν χρειάζεται να ασχολείσαι και τόσο με το βόλεϊ για να πεις πως πρόκειται για μία μεγάλη μεταγραφή, ικανή να αλλάξει και πάλι τις ισορροπίες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ναι ναι καταλαβαίνω πως ακόμα είναι πολύ νωρίς να κάνουμε προγνωστικά, δεν το συζητώ καν αυτό, αλλά από την άλλη είναι λογικό να υπάρχει ενθουσιασμός στους φίλους του «δικεφάλου του βορρά».

Και υπάρχει γιατί μιλάμε πως η ομάδα τους ανακοίνωσε την απόκτηση ενός παίκτη με τεράστια καριέρα και μόλις 29 ετών. Ενός παίκτη που ολόκληρη Τρεντίνο έχοντας ως ακραίους τους Καζίτσκι και Χουντορένα (ιερά τέρατα και οι δύο), τον απέκτησε ως βασικό διαγώνιο. Ενός παίκτη που πήγε στην Τουρκιά και στην Χάλκμπανκ και πήρε νταμπλ, ενός παίκτη που στην Κορέα κατάφερε να πάρει ηγεμονικό συμβόλαιο, ενός παίκτη που για πολλά χρόνια αγωνίστηκε στο πιο ψηλό επίπεδο και έτυχε καθολικής αναγνώρισης.

Αυτά όμως είναι στοιχεία που ο καθένας μπορεί να βρει εύκολα με ένα απλό ψάξιμο στο ίντερνετ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την μεταγραφή και από την θετική της πλευρά, αλλά και από την αρνητική. Ναι υπάρχει και αρνητική που δεν είναι άλλη από τον τραυματισμό του. Ο Έλληνας διεθνής φέτος έχασε σχεδόν όλη την χρονιά με συνεχόμενους τραυματισμούς.

Φυσικά αυτό δεν είναι θετικό, αλλά αρχικά δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός, ικανός να ανησυχήσει τους ανθρώπους των «ασπρόμαυρων», ενώ αναφερόμαστε σε έναν παίκτη 29 ετών. Εδώ ο Γιορντάνοφ με πρόβλημα στον ώμο, σαφώς πιο σοβαρό δηλαδή, γύρισε ακόμα πιο δυνατός στα 33 του, δεν γίνεται να υπάρχουν αμφιβολίες πως δεν θα επιστρέψει ένας 29χρονος που στο κάτω κάτω έχει μάθει να παίζει στα πιο δυνατά πρωταθλήματα του κόσμου και σε άλλους, πολύ πιο γρήγορους και έντονους ρυθμούς.

Ναι έχει βαρύ σκαρί και η απουσία από την ενεργό δράση του στοιχίζει, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι πως έχει διάθεση να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο και ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ευκαιρία. Οι Θεσσαλονικείς είναι σίγουρο πως θα βρίσκονται στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και εξαιρετικά πιθανό να πάρουν θέση στους ομίλους απευθείας και ο Τζούριτς θέλει να είναι αυτός που θα τους οδηγήσει όσο πιο μακριά γίνεται. Αυτή η διάθεση είναι ορατή σε όλους όσοι τον ξέρουν, καθώς εδώ και βδομάδες έχει ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα για να είναι πανέτοιμος στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Αφήνουμε όμως τα αρνητικά για να πάμε στα θετικά που έχουν να κάνουν με την κίνηση του ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον Μίταρ και να συμφωνήσει με τον Φιλίποφ (γι' αυτόν θα γράψουμε μόλις ανακοινωθεί και επίσημα). Οι Θεσσαλονικείς έχουν κάνει με τους δύο αυτούς παίκτες ρουά στους αντιπάλους τους. Και το έχουν κάνει γιατί αν τελικά οι ξένοι είναι 4 στο επόμενο πρωτάθλημα, τότε με Έλληνα διαγώνιο και πασαδόρο μπορούν να κινηθούν πιο άνετα στην αγορά για να καλύψουν την θέση των δύο ακραίων και δύο κεντρικών.

Ειδικά για τους ακραίους, αν δεν γίνουν τα λάθη του καλοκαιριού, ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει δύο παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του. Επίσης στο κέντρο είτε θα πάρει δύο ξένους που και πάλι θα είναι ποιοτικές προσθήκες, είτε έναν για να δώσουν βάρος και σε ξένο λίμπερο. Συνολικά μετά το κλείσιμο της πάσας και του διαγώνιου, μπορούν να κινηθούν πιο άνετα και αυτό τους δίνει ένα προβάδισμα.

Προβάδισμα που σαφώς δεν λέει απολύτως τίποτα, καθώς δεν μιλάμε για ρουά-ματ, αλλά για σκέτο ρουά, το οποίο ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν θέλει να αφήσει να γίνει ματ. Οι Πειραιώτες μετά από τρία συνεχόμενα χρόνια μακριά από την κορυφή, επέστρεψαν φέτος και θέλουν φυσικά να παραμείνουν. Η απόκτηση Κουμεντάκη ήταν ένα πολύ καλό βήμα, ωστόσο η συνέχεια αναμένεται και πρέπει να είναι πολύ καλύτερη.

Οι πρωταθλητές όταν συμφώνησαν με τους Ντρίζγκα, Μπέμε, Αλεξίεφ, έδειξαν πως μπορούν να κάνουν μεγάλα μπαμ και λογικά το ίδιο αναμένεται να επαναλάβουν και στην συνέχεια, έχοντας όπως αναφέραμε ως στόχο να μην αφήσουν τους κυπελλούχους να το κάνουν το ματ. Το αν θα τα καταφέρουν θα φανεί, το σίγουρο πάντως είναι πως οι φίλοι του βόλεϊ είναι δεδομένο πως εκτός από έναν χειμώνα γεμάτο όμορφο βόλεϊ και δυνατές μάχες, θα παρακολουθήσουν και ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μεταγραφικό καλοκαίρι...

ΥΓ: Το έγραψα και στο προηγούμενο μπλογκ. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι με διαφορά το καλύτερο της δεκαετίας και αυτό φαίνεται από τις πρώτες κινήσεις. Ειδικά αυτή του Τζούριτς είναι σημαντική και στο τομέα της ψυχολογίας, κάτι που φάνηκε από το γκελ που έκανε η ανακοίνωση της απόκτησής του στους φίλους του ΠΑΟΚ, αλλά και σε αυτούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι στα σχόλια δεν προσπάθησαν να την μειώσουν και μπράβο τους.

ΥΓ1: Η συμφωνία της ΑΕΚ με τον Γκαρά, μπορεί να αλλάξει τον σχεδιασμό του «δικεφάλου του βορρά» που λογικά θα κοιτάξει να πάρει ξένο στην θέση αυτή, ενώ έδειξε για ακόμα μία φορά πως η Ένωση ανέβηκε όχι για να μείνει, αλλά για να πρωταγωνιστήσει.

ΥΓ2: Η συνέχεια στις μεταγραφές για όλους θα είναι ακόμα καλύτερη. Και όταν λέμε για όλους λέμε και για τον ΠΑΟΚ, καθώς δεν είναι απίθανο να αποκτηθεί και άλλος παίκτης επιπέδου Τζούριτς.

ΥΓ3: Και την στιγμή που οι ομάδες δίνουν ένα σωρό λεφτά για να πάρουν ποιοτικούς παίκτες και φυσικά αναμένεται να δώσουν περισσότερα, η ΕΣΑΠ δεν έχει αποφασίσει ακόμα τον αριθμό τω ξένων. Τραγικό, αστείο, όπως θέλετε πείτε το, αλλά ξαναλέμε πως ευθύνη έχουν όλες οι ομάδες, ειδικά από την στιγμή που εκλογές έγιναν πριν λίγες μέρες και δεν θέλησαν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση. Πλέον δεν έχουν δικαίωμα να μιλήσουν όποια και αν είναι η απόφαση για τον αριθμό των ξένων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...