Σπουδαία κίνηση στην πάσα με Μπλακενάου ο ΠΑΟΚ (vids)

Σπουδαία κίνηση στην πάσα με Μπλακενάου ο ΠΑΟΚ (vids)

Μπλακενάου

bet365

Με τον καλύτερο τρόπο αντικατέστησε τον Ουόλς ο ΠΑΟΚ, με τους «ασπρόμαυρους» να κάνουν δικό τους τον 33χρονο συμπατριώτη του πασαδόρο Τζέι Μπλακενάου.

Ιδανικά ολοκλήρωσε το ρόστερ του ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς μετά την χθεσινή συμφωνία με τον Μάαρτεν Φαν Χάρντερεν, απέκτησε τον 33χρονο Κανασό πασαδόρο, Τζέι Μπλακενάου, αντικαθιστώντας με τον καλύτερο τρόπο τον Μπρετ Ουόλς.

Ο 33χρονος πασαδόρος είναι παίκτης με μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις, έχοντας αγωνιστεί σε πρωταθλήματα όπως της Γερμανίας, του Βελγίου, της Τουρκίας και της Πολωνίας. Η πρώτη του ομάδα εκτός της πατρίδας του ήταν η Νίκη Αιγινίου, όπου αναγκάστηκε να παίξει και ως διαγώνιος και μετά έπαιξε στην Χρόνιγκεν (Ολλανδία), Ντούρεν (Γερμανία), Μασέικ (Βέλγιο), Αρκάς (Τουρκία), Βαρσάβα (Πολωνία) και φέτος στην Τουρκουά της Γαλλίας συμπαίκτης με τον Ράιλι Μπαρνς που επίσης αγωνίστηκε στο παρελθόν στον ΠΑΟΚ.

Ο Μπλακενάου είναι βασικός μέλος της Εθνικής Καναδά παίζοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και του Τόκυο και την τελευταία στιγμή προτιμήθηκε από τον Σέρβο Μπάτακ. Για την ακρίβεια οι «ασπρόμαυροι» αποφάσισαν να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πάρουν τον έμπειρο διεθνή Καναδό από τον νεαρό Σέρβο και σίγουρα ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό και στην θέση της πάσας

.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΟΚ

Λίγη ώρα μετά ο ΠΑΟΚ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την απόκτηση του Μπλάνκεναου αναφέροντας τα εξής: «Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ ανδρών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Τζέι Μπλάνκεναου, για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Γεννημένος στον Καναδά στις 27/09/1989, ο Τζέι Μπλάνκεναου αγωνίζεται ως πασαδόρος και έχει ύψος 194cm.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στο βόλεϊ τη σεζόν 2009-10 από το Πανεπιστήμιο του Calgary Dinos, κατακτώντας την επόμενη σεζόν με το Πανεπιστήμιο του το πρωτάθλημα της περιφέρειας.

Τη σεζόν 2013-14 επισκέφτηκε για πρώτη φορά την χώρα μας, για λογαριασμό της Νίκης Αιγινίου, παίζοντας στην Βόλεϊ Λιγκ στην οποία ξεχώρισε με το ταλέντο του.

Τη σεζόν 2015-16 αγωνίστηκε στην Ολλανδία για λογαριασμό της Abiant Lycurgus Groningen, με την οποία κατέκτησε το εγχώριο «Τρεμπλ» (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ), ενώ απέκτησε τις πρώτες του παραστάσεις από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις παίζοντας τόσο στο CEV Cup, όσο και στο CEV Challenge Cup.

Τη σεζόν 2016-17 μετέβη στην Γερμανία, παίζοντας με την φανέλα της SWD Powervolleys Düren στην Μπουντεσλίγκα.

Η επόμενη σεζόν (2017-18) τον βρήκε στο Βέλγιο για λογαριασμό της Noliko Maaseik, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ έφτασε μέχρι τους «8» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, το CEV Champions League.

Την αγωνιστική χρονιά 2018-19 παρέμεινε και πάλι στο Βέλγιο, αυτή τη φορά για την VC Greenyard Maaseik, με την οποία αναδείχτηκε και πάλι πρωταθλητής, παίζοντας και πάλι στο CEV Champions League.

Στη συνέχεια ακολούθησε μία διετία στην Τουρκία, παίζοντας για την Arkas Spor, αποκτώντας ακόμα περισσότερες παραστάσεις από το CEV Champions League.

Τη σεζόν 2021-22 αγωνίστηκε στην Projekt Warszawa, στην Πολωνία, ενώ την περασμένη αγωνίστηκε στην Γαλλία για λογαριασμό της Tourcoing Lille Métropole.

Είναι διεθνής και μάλιστα βασικό «γρανάζι» της Team Canada, με την οποία αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ κατέκτησε την τρίτη θέση στο World League το 2017.

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Τζέι!».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα