ΟΦΗ – Κηφισιά 3-2: Πρώτη νίκη για τους Κρητικούς

Φώτης Καρακούσης
ΟΦΗ – Κηφισιά 3-2: Πρώτη νίκη για τους Κρητικούς

bet365

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να επικρατούν της Κηφισιάς με 3-2.

Τρίτη και φαρμακερή για τον ΟΦΗ, καθώς μετά από δύο ήττες στο ξεκίνημα, οι Κρητικοί πέτυχαν την 3η αγωνιστική την πρώτη τους νίκη. Συγκεκριμένα η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα επικράτησε με 3-2 (28-26, 25-23, 16-25, 24-26, 15-10), σε ένα μεγάλο ντέρμπι που κράτησε τους πάντες σε αγωνία μέχρι το τέλος.

Ένα παιχνίδι στο οποίο το 1ο, το 2ο και το 4ο σετ κρίθηκαν κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, με τις δύο ομάδες να παλεύουν με όλες τους δυνάμεις, καθώς έχουν και κοινούς στόχους που αρχικά είναι να βρεθούν στις εξάδα και να αποφύγουν τα μπαράζ υποβιβασμού..

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ντιγιουίς με 28 πόντους και τον ακολούθησαν οι Βάργκας με 26 και Κότο με 10. Για τους ηττημένους ο Μαρκς είχε 24, ο Κωτσάκης 21 και ο Λινάρδος 13, αλλά δεν έφτασαν για να πάρουν οι «κυανόλευκοι» τη νίκη και πλέον μετράνε 3 ήττες σε ισάριθμα ματς, αλλά σήμερα πήραν τον πρώτο τους πόντο.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Αγγελίδης, Παρατηρητής: Βλαχάκης, Επόπτες: Κόκκας, Σπαντιδάκη, Γραμματεία: Κουνδουράκη.

* Οι πόντοι του ΟΦΗ προήλθαν: 10 άσσοι, 62 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 28 λάθη αντιπάλων και του ΑΟΠ Κηφισιάς προήλθαν: 6 άσσοι, 60 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 36 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-2 (28-26, 25-23, 16-25, 24-26, 15-10)

Ο.Φ.Η. (Κώστας Δεληκώστας): Ντιγουίς 28επ. (27/60επ., 1 άσσος), Αρπάγιου 2 (2 άσσοι), Κότο 11 (9/19επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 78%υπ., 39%αρ.), Τσέλιος 8 (4/8επ., 3 μπλοκ, 1 άσσος), Βάργκας 26 (21/43επ., 1 μπλοκ, 4 άσσοι, 57%υπ., 41%αρ.), Τζουγκαράκης 5 (1/2επ., 3 μπλοκ, 1 άσσος) / Δαρίδης (λ. - 78%υπ., 39%αρ.), Γιαννόπουλος, Κάλας, Τεφτσής (λ), Σαλταφερίδης.

Α.Ο.Π. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Γιάννης Ορφανός): Ντε Βέιγερ 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Ροντρίγκο Αμπράο 9 (6/17επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος, 69%υπ., 38%αρ.), Κωτσάκης 21 (18/34επ., 3 άσσοι, 45%υπ., 23%αρ.), Λινάρδος 13 (9/11επ., 4 μπλοκ), Μιχάλι 2 (2/4επ.), Μαρκς 24 (23/47επ., 1 άσσος) / Κοντοστάθης (λ. - 58%υπ., 33%αρ.), Σωνάκης (λ), Παπαδόπουλος Γ., Ρούσης, Κωστόπουλος 1 (1/9επ., 67%υπ., 33%αρ.), Μελλές 2 (1/4επ., 1 μπλοκ).

Η γνώμη των πρωταγωνιστών

Ο προπονητής του ΟΦΗ Κώστας Δεληκώστας είπε: «To περίμενα να είναι ντέρμπι. Προερχόμαστε από τα ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και δεν ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Η Κηφισιά είναι πολύ καλή ομάδα, είναι φαβορί για την 5η θέση, ίσως και για 4αδα. Παίξαμε πολύ καλά. Πήραμε τα δύο πρώτα σετ επειδή η Κηφισιά κόλησε σε κάποιες περιστροφές. Ημασταν πίσω και καταφέραμε να το γυρίσουμε. Χαίρομαι για αυτό που είμαστε καλοί στο μπρέικ πόιντ. Στην αλλαγή είχαμε θέματα, ειδικά μετά το 2ο σετ που η Κηφισιά μας δυσκόλεψε στο φλοτ σερβίς. Ο Βάργκας πήγε πολύ καλά. Μέρα με τη μέρα κερδίζουμε πολλά. Πολύ καλά πήγε και ο Τζουγκαράκης. Με λυπεί το γεγονός πως ο Βαϊόπουλος έπαθε διάστρεμμα στην τελευταία προπόνηση. Ηταν σοκ για μας. Στην καριέρα μου κανείς παίκτης μου δεν έχει πάθει διάστρεμμα επειδή δουλεύουμε τα κάθετα άλματα. Ηταν πολύ φορμαρισμένος, μπορεί να ανέβει και στην Εθνική ομάδα. Ευχομαι να γυρίσει και τον περιμένουμε. Για αρχή εκτελούμε αρκετά καλά, μέρα με τη μέρα θα είμαστε καλύτεροι και τον Δεκέμβριο θα εόιμαστε καλοί».

Ο Παρασκευάς Τσέλιος δήλωσε για τον ΟΦΗ: «Το θέλαμε πολύ αυτό το παιχνίδι. Είναι από τους αγώνες που θέλαμε να χτυπήσουμε και να κερδίσουμε. Η Κηφισιά είναι ομάδα στα μέτρα μας. Μας πόιεσαν πολύ. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Πιέσαμε και στο τελευταίο σετ στο τάι μπρέικ. Πήραμε δύο πολύτιμους πόντους. Ο αγώνας κρίθηκε στο 3ο σετ. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας, θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει και 3-0 σετ. Μας πίεσε πολύ η Κηφισιά μετά το 3ο σετ αλλά τα δώσαμε όλα και έτσι κρίθηκε δίκαια η νίκη μας».

Ο προπονητής του ΑΟΠ Κηφισιάς Γιάννης Ορφανός δήλωσε: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ήρθαμε στην Κρήτη για να κατακτήσουμε τους 3 βαθμούς και δυστυχώς φεύγουμε από το γήπεδο με μόλις έναν. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με την ομάδα και νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Παρασυρθήκαμε από τον ρυθμό του ΟΦΗ. Στα χέρια μας ήταν όλα τα σετ αλλά δυστυχώς δεν τα πήραμε. Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ».

Ο ακραίος του ΑΟΠ Κηφισιάς Φροίξος Κωτσάκης είπε: «Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ για τη νίκη, συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την προσπάθεια. Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Αυτή η ήττα θα μας βοηθήσει να είμαστε στη συνέχεια του πρωταθλήματος πιο συγκεντρωμένοι. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε στις προπονήσεις, για να παρουσιαστούμε καλύτεροι».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα