Παναθηναϊκός: Σπουδαία κίνηση με την Αμερικανίδα Ανάι οι «πράσινες» (vids)

Παναθηναϊκός: Σπουδαία κίνηση με την Αμερικανίδα Ανάι οι «πράσινες» (vids)

Παναθηναϊκός: Σπουδαία κίνηση με την Αμερικανίδα Ανάι οι «πράσινες» (vids)

bet365

Σημαντική μεταγραφή στα άκρα για τον Παναθηναϊκό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta oι «πράσινες» αποκτούν την 26χρονη διεθνή Αμερικανίδα, Αντόρα Ανάι, παίκτρια που έχει βγει πρώτη σκόρερ στο πρωτάθλημα της Κορέας.

Με μια κίνηση που μπορεί να κάνει την διαφορά φαίνεται να ολοκληρώνει το ρόστερ του ο Παναθηναϊκός, αν και δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα μιας και υπάρχει περιθώριο για ακόμη μία ξένη αθλήτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, οι «πράσινες» που ήθελαν να ενισχυθούν στα άκρα, μια θέση ιδιαίτερα κομβική στο βόλεϊ γυναικών, ήρθαν σε συμφωνία με την 26χρονη και ύψους 1.85 Αμερικανίδα, Αντόρα Ανάι.

Η Ανάι γεννήθηκε στην Χαβάι και αρχικά έπαιξε βόλεϊ στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα μέχρι το 2018, όταν ξεκίνησε και την εκτός ΗΠΑ καριέρα της. Η διεθνής ακραία έπαιξε στην Κορέα και την Hwaseong IBK Altos, βγαίνοντας μάλιστα και πρώτη σκόρερ σε αυτό το πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Η συνέχεια την βρήκε στη Τουρκία και την Bolu Bld με την οποία τερμάτισε στην 2η θέση πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα της Τουρκίας η Ανάι πήγε στο Πουέρτο Ρίκο και την Criollas de Caguas κατακτώντας το πρωτάθλημα, ούσα από τις καλύτερες της ομάδας της. Η συλλογή τίτλων συνεχίστηκε και στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στην SC Prometey που έπαιζε φέτος, με την οποία πήρε το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ. Όσον αφορά τις ομάδες εκτός των τίτλων, το σημαντικό για την Αμερικανίδα είναι πως αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ σε ένα πρωτάθλημα όπως της Κορέας όπου συμμετέχουν μεγάλες αθλήτριες καθώς δαπανούνται πολλά χρήματα, ενώ και στο κολεγιακό την περίοδο 2015-16 είχε αναδειχθεί καλύτερη ακραία.

Η Ανάι έχει αγωνιστεί και στην Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, κατακτώντας μαζί της και τους Παναμερικανικούς του 2018. Πρόκειται για μια παίκτρια που έχει μεγάλο όπλο την επίθεση και την δύναμη πάνω στο φιλέ, ενώ και λόγω ύψους βοηθάει πολύ και στο μπλοκ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα