Ο αποφασισμένος Ολυμπιακός και το μεγάλο κενό του Παναθηναϊκού στην διαγώνιο

Ο αποφασισμένος Ολυμπιακός και το μεγάλο κενό του Παναθηναϊκού στην διαγώνιο

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τον πρώτο τελικό της Volley League Γυναικών, στον οποίο ο νικητής Ολυμπιακός έδειξε αποφασισμένος για το 1-0, ενώ ο Παναθηναϊκός πως έχει θέμα με την διαγώνιο, παρότι στο ρόστερ έχει 3.

Πριν από τους τελικούς και με δεδομένη και την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονταν οι δύο ομάδες το τελευταίο διάστημα, αλλά και το πλεονέκτημα έδρας που είχε ο Ολυμπιακός, οι «ερυθρόλευκες» θεωρούνταν από πολλούς ως το φαβορί για τον τίτλο. Κατά άλλους μεγαλύτερο, κατά άλλους μικρότερο, αλλά κάποιος με καθαρά βολεϊκά κριτήρια δύσκολα δεν θα τις έβαζε στον ρόλο του οδηγού.

Έναν ρόλο που τα κορίτσια του Κάρλο Παρίζι τον επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο στο Ρέντη. Οι «ερυθρόλευκες» μετά το πρώτο σετ ήταν καλύτερες και έκαναν άνετα το 3-1 παίρνοντας προβάδισμα τίτλου. Ένα προβάδισμα που το πήραν γιατί πίεσαν σε μεγάλο βαθμό στο σερβίς, κάτι που τις επέτρεψε να φτάσουν τα 16 μπλοκ, έναντι μόλις 4 των «πράσινων».

Μια τεράστια διαφορά, αν σκεφτούμε πως το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού είναι η δύναμή του στο φιλέ, κάτι που στο «Μελίνα Μερκούρη» φάνηκε μόνο στο πρώτο σετ. Δεν φάνηκε και στα άλλα γιατί η Κονόμι ήταν εξαιρετική στην υποδοχή και η Χριστοδούλου μοίραζε στο μεγαλύτερο μέρος του ντέρμπι, υποδειγματικά το παιχνίδι και έτσι Κρος και Χατζηευστρατιάδου δεν είχαν εύκολο ρόλο. Επίσης ο Ολυμπιακός με το παιχνίδι του έκανε να φανεί σε μεγάλο βαθμό η αδυναμία του αντιπάλου του στη θέση της διαγώνιας.

Μια θέση στην οποία οι «πράσινες» έχουν τις Στεπανένκο, Μπραμπίλια και Τσιτσιγιάννη και χρησιμοποιείται η ακραία Κωνσταντίνου. Θα πείτε και με το δίκιο σας πως καθαρά βάσει αριθμών η μεγάλη διαφορά στην συγκεκριμένη θέση δεν φάνηκε, καθώς η Χίπε είχε 17 και η Κωνσταντίνου 14. Σωστά, το θέμα με την χρησιμοποίηση της Κωνσταντίνου στην διαγώνιο όμως, κάνει τρομερά φτωχά τα άκρα του «τριφυλλιού», καθώς και να κολλήσουν οι Χαντάβα, Γκρόθες, δεν υπάρχει η παίκτρια που θα μπει να τους δώσει ανάσα, δεν υπάρχει η παίκτρια που θα μπορέσει να αλλάξει την ροή ενός αγώνα.

Το ότι ο Παναθηναϊκός και ο Γκάιτς συγκεκριμένα έχει αποφασίσει να μην δώσει ευκαιρία στην Ουκρανή (η οποία και στο μπλοκ είναι καλή) ή στις υπόλοιπες δύο διαγώνιες, δεν μειώνει σε καθόλου τη νίκη του Ολυμπιακού που ήταν δίκαιη και η οποία θα μπορούσε να έρθει και με καλή διαγώνια στις «πράσινες», απλά προσωπικά θεωρώ πως δεν θα ερχόταν τόσο εύκολα. Οι «ερυθρόλευκες» μετά την κίνηση να προτιμήσουν την Άγκοστ αντί της Κόστα ανέβασαν σε μεγάλο βαθμό την απόδοσή τους, με το καλό πρόσωπο να φαίνεται σε κάθε παιχνίδι.

Όσον αφορά την συνέχεια ο Ολυμπιακός παραμένει το φαβορί, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί. Τα κορίτσια του Παρίζι αν θέλουν να συνεχίσουν να έχουν το πάνω χέρι θα πρέπει να κρατήσουν τόσο καλά στην υποδοχή, να κλείσουν στο μπλοκ και να πιέσουν στο σερβίς και φυσικά να εκμεταλλευτούν το ότι υπερισχύουν στην θέση της διαγώνιας. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη αν ο Σέρβος προπονητής παραμείνει στην σκέψη με Κωνσταντίνου διαγώνια, θα πρέπει να πιέσει στα όρια του λάθους στο σερβίς και να επιστρέψει το μπλοκ του στην κατάσταση που ήταν σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα, ενώ σίγουρα στο «τριφύλλι» θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν και την έδρα του Αγίου Θωμά.

Λογικά περιμένουμε να δούμε ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες που στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος έπαιξαν το πιο όμορφο βόλεϊ και δικαίως παλεύουν για τον τίτλο, μια «μάχη» που γίνεται μετά από 7 χρόνια και που σίγουρα προσδίδει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην Volley League Γυναικών.

ΥΓ: Δεν γίνεται τελικός πρωταθλήματος και να μην υπάρχει video check. Πραγματικά μιλάμε για αδιανόητα πράγματα που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να υποβαθμίζουν το προϊόν. Και μπορεί χθες να μην έκρινε κάτι, καθώς στην μία σημαντική φάση που η μπάλα φάνηκε καθαρά μέσα και δόθηκε άουτ, ακόμα και να έκανε την ανατροπή ο Ολυμπιακός και να γινόταν και το 3-0, τίποτα δεν θα άλλαζε, αλλά σκεφτείτε να ήταν σε φάση που έκρινε τον τίτλο τι θα γινόταν...

ΥΓ1: Βέβαια μεγαλύτερη υποβάθμιση από το ότι οι αγώνες δεν μεταδίδονται από την τηλεόραση δεν υπάρχει. Φέτος κατά γενική ομολογία είχαμε (και έχουμε αφού δεν έχει τελειώσει ακόμα) το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα της 10ετίας και δεν είδαμε ούτε μισό παιχνίδι στην τηλεόραση. Ό,τι είδαμε, το είδαμε από το youtube. Και θα ξαναπώ. Προσωπικά μου είναι αδιάφορο ποιος φταίει περισσότερο. Οι ομάδες ή η Ομοσπονδία. Το σημαντικό είναι πως χαμένο βγαίνει το άθλημα, καθώς και οι δύο (ομάδες και ΕΟΠΕ), είναι σαν να πετάνε μια τόσο μεγάλη προσπάθεια στα σκουπίδια...

ΥΓ2: Στο 2-1 του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση. Στο χθεσινό 2-1, ο Ολυμπιακός έκανε υγιεινό περίπατο στο 4ο με το 25-8 να τα λέει όλα. Αυτό έχει να κάνει και με την άνοδο των «ερυθρολεύκων», αλλά και με το ότι οι «πράσινες» σίγουρα δεν ήταν καλά προετοιμασμένες στο ψυχολογικό κομμάτι από τον πάγκο και η εικόνα τους ήταν από τις χειρότερες εδώ και πολλά χρόνια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...