Η Αδαμοπούλου καλύτερη όλων της 12ης αγωνιστικής

Newsroom
Η Αδαμοπούλου καλύτερη όλων της 12ης αγωνιστικής

bet365

Η Χριστίνα Αδαμοπούλου του Α.Ο. Θήρας είναι η MVP της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών.

Η 20χρονη ακραία της Σαντορίνης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη» πέτυχε 20 πόντους (19/41 επ., 1 άσσο, 26% υπ. - 13% άρ.), βοηθώντας στα μέγιστα να κάνει την ανατροπή από το 2-0 σετ ο Α.Ο.Θ. και να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη στην ιστορία στο Ρέντη με 3-2 σετ.

Η Χριστίνα Αδαμοπούλου γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 2000 στην Αθήνα. Ξεκίνησε το βόλεϊ στον Ολυμπιακό, με τον οποίο αναδείχθηκε δύο φορές MVP και τρεις φορές καλύτερη επιθετικός στα πρωταθλήματα Παγκορασίδων, Κορασίδων, Νεανίδων της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.. Παράλληλα είχε πάρει χρόνο συμμετοχής και στη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού.

Την σεζόν 2018-2019 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο εξωτερικό ως επαγγελματίας για λογαριασμό της σουηδικής Sollentuna VK, όπου παρέμεινε μέχρι και τη σεζόν 2020-2021. Το καλοκαίρι του 2021 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα της στον Α.Ο. Θήρας.

«Δώσαμε την ψυχή μας»

«Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ συναισθηματικό για εμένα. Είδα ανθρώπους που περάσαμε αρκετά χρόνια μαζί. Εκεί μεγάλωσα ουσιαστικά και το περίμενα αυτό το παιχνίδι» σχολίασε αρχικά η Χριστίνα Αδαμοπούλου και αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού:

«Μετά το 2-0 προσπαθήσαμε να χαλαρώσουμε και να το ευχαριστηθούμε. Η κάθεμία από εμάς έκανε αυτό που της αναλογούσε. Δυστυχώς είχαμε αρκετές απώλειες, αλλά παίξαμε με την ψυχή μας. Τα δώσαμε όλα και καταλήξαμε να παίρνουμε μία μεγάλη νίκη».

Για τις δύο σεζόν που πέρασε στη Σουηδία με την Sollentuna VK και κατά πόσο την βοήθησαν για τη φετινή σεζόν η Χριστίνα Αδαμοπούλου είπε: «Οι δύο χρονιές στη Σουηδία ήταν μεγάλη εμπειρία για μένα. Μπορεί να ήταν οι πρώτες μου χρονιές ως επαγγελματίας, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας με εμπιστεύτηκαν από την πρώτη στιγμή. Έκανα προπονήσεις με καλούς προπονητές, όπως ο Κρίστιανσον. Από εκεί που ήμουν στις νεάνιδες του Ολυμπιακού, πήγα σε ένα πρωτάθλημα που μπορεί να μην είναι τόσο υψηλό το επίπεδο αλλά έχει ανταγωνισμό. Χαίρομαι γιατί κατάφερα και αντεπεξήλθα στις απαιτήσεις που υπήρχαν».

Για τις ατυχίες της ομάδας η Χριστίνα Αδαμοπούλου σχολίασε: «Δυστυχώς είχαμε αρκετές ατυχίες φέτος, όμως δεν μπορούμε πλέον να σκεφτόμαστε τι έγινε. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Είναι στενάχωρο που χάσαμε δύο αγώνες στο πρωτάθλημα χωρίς να παίξουμε, αλλά και το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε καν να ταξιδέψουμε στο Βέλγιο για να παίξουμε τον επαναληπτικό με την Ούντεγκεμ για τους 32 του CEV Cup. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την όλη κατάσταση και να δουλέψουμε για να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του Β' γύρου αλλά και του Κυπέλλου».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στο βραβείο της KYANA MVP: «Η ανάδειξή μου ως KYANA MVP είναι μεγάλη τιμή και είμαι πολύ χαρούμενη. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει οι προπονητές μου και οι συμπαίκτριές μου. Ήταν μία μεγάλη νίκη αυτή που πετύχαμε. Θέλω να αφιερώσω το βραβείο στην ομάδα μου, στον κόσμο που μας στηρίζει και στις συμπαίκτριές μου, κυρίως σε αυτές που δεν μπορούσαν να είναι μαζί μας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΑΝΑ MVP 2021-2022

1η αγωνιστική: Ιωάννα Πολυνοπούλου (Π.Α.Ο.Κ.)

2η αγωνιστική: Καζμίρ Μπράουν (Η.Π.Α. - Α.Ε.Κ.)

3η αγωνιστική: Ντα Γεόνγκ Λι (Νότια Κορέα - Π.Α.Ο.Κ.)

4η αγωνιστική: Σιμόν Άμποτ (Η.Π.Α. - Α.Ο. Θήρας)

5η αγωνιστική: Τσέιντα Άκτας (Τουρκία - Α.Σ.Π. Θέτις)

6η αγωνιστική: Αθανασία Λιάγκη (Πανναξιακός Α.Ο.Ν.)

7η αγωνιστική: Έρικα Μερκάδο (Αργεντινή - Α.Σ. Άρης)

8η αγωνιστική: Μάρθα Ανθούλη (Α.Σ.Π. Θέτις)

9η αγωνιστική: Ταϊνά Ροντρίγκες (Βραζιλία - Α.Ο.Φ. Πορφύρας)

10η αγωνιστική: Βίλμα Σάλας (Κούβα - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

11η αγωνιστική:

12η αγωνιστική: Χριστίνα Αδαμοπούλου (Α.Ο. Θήρας)

Επτάδα

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΤΑΔΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ακραίες: Χριστίνα Αδαμοπούλου (Α.Ο. Θήρας) 20π. (19/41 επ., 1 άσσος, 26% υπ. - 13% άριστες), Ζουλιέτ Φιντόν (Π.Α.Ο.Κ.) 19π. (15/22 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 68% υπ.-63% άριστες).

Κεντρικές: Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου (Παναθηναϊκός Α.Ο.) 12π. (6/11 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ), Καζμίρ Μπράουν (Α.Ε.Κ.) 20π. (15/25 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ).

Διαγώνια: Κάντι Κούλερκαν (Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil) 21π. (17/33 επ., 4 άσσοι).

Πασαδόρος: Λαμπρινή Κωνσταντινίδου (Α.Ο. Θήρας) 3π. (1 άσσος, 2 μπλοκ)

Λίμπερο: Ευδοξία Γεωργιάδου (Α.Ε.Κ.) (λ, 80% υπ.-40% άριστες)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα