Volley League γυναικών: Καλύτερη όλων η φοβερή Ανθούλη (vid)

Newsroom
Volley League γυναικών: Καλύτερη όλων η φοβερή Ανθούλη (vid)

bet365

Η Μάρθα Ανθούλη είναι η MVP της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών μετά την φοβερή της εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Μίκρα.

Η 17χρονη διαγώνια της Θέτιδας Βούλας με 33 πόντους ηγήθηκε της μεγάλης ανατροπής της ομάδας της στην έδρα του Π.Α.Ο.Κ. από 0-2 σετ, παίρνοντας το δίποντο μετά από 2,5 ώρες αγώνα.

Η Μάρθα Ανθούλη γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου του 2004 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε το βόλεϊ στον ΟΠΑΘ Περσέα όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2019 όταν και πήρε μεταγραφή στον Άρη. Το καλοκαίρι του 2021 η Μάρθα Ανθούλη μετακόμισε από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να φορέσει τη φανέλα της Θέτιδας Βούλας, ενώ ήταν και στην 14αδα της Εθνικής γυναικών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχοντας θέση βασικής.

Η Μάρθα Ανθούλη είναι η 2η ΚΥΑΝΑ MVP της φετινής σεζόν για τη Θέτιδα Βούλας. Η πρώτη ήταν η Τουρκάλα Τσέιντα Άκτας την 5η αγωνιστική.

«Δεν τα παρατάμε ποτέ»

«Ήταν το καλύτερο παιχνίδι τη φετινή σεζόν από όλες τις απόψεις. Ήταν και από τα καλύτερα που έχω παίξει προσωπικά, μαζί με αυτά με την Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό» σχολίασε αρχικά η 17χρονη Μάρθα Ανθούλη και συνέχισε αναφορικά με την ανατροπή της ομάδας της από 2-0 σετ.

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε γυρίσει ξανά παιχνίδι που δεν ήταν υπέρ μας. Η ανατροπή αυτή έδειξε τις αντοχές που έχουμε ως ομάδα και το γεγονός ότι δεν τα παρατάμε ποτέ. Το θέλαμε πάρα πολύ και το αξίζαμε. Είμαστε εδώ και πάρα πολύ καιρό χωρίς διακοπή με προπονήσεις, αγώνες και ταξίδια και στο παιχνίδι βγήκε η ένταση όλων αυτών των ημερών».

Η Μάρθα Ανθούλη συστήθηκε στο γυναικείο πρωτάθλημα το 2019, ενώ όπως δήλωσε φέτος το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό.

«Έχει ανέβει πάρα πολύ το επίπεδο στη Volley League. Έχουν έρθει καλές ξένες, ενώ έχουν επιστρέψει και σπουδαίες Ελληνίδες αθλήτριες. Έχουν επιστρέψει και μεγάλα ονόματα ομάδων όπως η Α.Ε.Κ.. Όλες οι ομάδες βρίσκονται σε καλό επίπεδο και δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι».

Για την μετάβασή της από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα η Μάρθα Ανθούλη ανέφερε: «Προσαρμόστηκα εύκολα στην Αθήνα και περνάω ωραία. Οι γονείς μου δυσκολεύονται περισσότερο μακριά μου. Σίγουρα η καθημερινότητα είναι δύσκολη με τις προπονήσεις, τους αγώνες, τα ταξίδια και το σχολείο, αλλά μέχρι στιγμής τα καταφέρνω καλά».

Για την επιλογή της να μετακομίσει στην Αθήνα και να αγωνιστεί στη Θέτιδα Βούλας: «Νιώθω δικαιωμένη για την επιλογή μου. Η δουλειά που γίνεται στην Θέτιδα είναι πολύ καλή. Ο κόουτς Ρούσης με βοηθάει εντός και εκτός γηπέδου. Μάλιστα ο Γιώργος Ρούσης ήταν από τους κύριους λόγους που αποφάσισα να παίξω για τη Θέτιδα».

Η Μάρθα Ανθούλη έχει στα 17 της ήδη την εμπειρία ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την Εθνική γυναικών και τώρα ετοιμάζεται με τη Θέτιδα να αγωνιστεί στη φάση των «32» του Challenge Cup, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλική Σκαντίτσι.

«Όλες ανυπομονούμε να παίξουμε με την Σκαντίτσι. Οι περισσότερες από εμάς δεν έχουν παίξει ξανά στην Ευρώπη και ειδικά απέναντι σε μία Ιταλική ομάδα. Όλες είμαστε ενθουσιασμένες και δεν σκεφτόμαστε την κούραση που υπάρχει».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΑΝΑ MVP 2021-2022

1η αγωνιστική: Ιωάννα Πολυνοπούλου (Π.Α.Ο.Κ.)

2η αγωνιστική: Καζμίρ Μπράουν (Η.Π.Α. - Α.Ε.Κ.)

3η αγωνιστική: Ντα Γεόνγκ Λι (Νότια Κορέα - Π.Α.Ο.Κ.)

4η αγωνιστική: Σιμόν Άμποτ (Η.Π.Α. - Α.Ο. Θήρας)

5η αγωνιστική: Τσέιντα Άκτας (Τουρκία - Α.Σ.Π. Θέτις)

6η αγωνιστική: Αθανασία Λιάγκη (Πανναξιακός Α.Ο.Ν.)

7η αγωνιστική: Έρικα Μερκάδο (Αργεντινή - Α.Σ. Άρης)

8η αγωνιστική: Μάρθα Ανθούλη (Α.Σ.Π. Θέτις)

Επτάδα

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΤΑΔΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Πασαδόρος: Κωνσταντίνα Δρακουλίδου (Α.Σ. Άρης) 4π. (2/3 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ).

Διαγώνια: Μάρθα Ανθούλη (Α.Σ.Π. Θέτις) 33π. (27/66 επ., 4 άσσοι, 2 μπλοκ).

Ακραίες: Αποστολία Νούσια (Α.Ο. Λαμίας 2013) 15π. (11/28 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 44% υπ. - 19% άριστες), Βάντερ Λίντσεϊ (Α.Ε.Κ.) 18π. (15/29 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 56% υπ. - 22% άριστες).

Κεντρικές: Μαρκέλλα Παπαγεωργίου (Α.Σ.Π. Θέτις) 12π. (7/14 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Νικολέτα Καραφουλίδου (Πανναξιακός Α.Ο.Ν.) 9π. (6/12 επ., 3 μπλοκ).

Λίμπερο: Όλγα Πετρινόλη (Α.Σ. Άρης) (λ, 55% υπ. - 27% άριστες).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα