Ολυμπιακός: Οι «τρεις σωματοφύλακες» των τίτλων (pics)

Ολυμπιακός: Οι «τρεις σωματοφύλακες» των τίτλων (pics)

bet365

Η Στέλλα Χριστοδούλου, η Άλκηστη Αβραμίδου και ο Κώστας Μουρίκης οι εν ενεργεία κορυφαίοι σε τίτλους στον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π.

Την τελευταία δεκαετία ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π έχει κατακτήσει δεκάδες εγχώριους τίτλους αλλά και πέντε ευρωπαϊκούς σε ομαδικά αθλήματα όπως είναι το βόλεϊ, το πόλο αλλά και το χάντμπολ.

Σ' αυτή τη δεκαετία πέρασαν εκατοντάδες παίκτες αλλά τρεις από αυτούς έχουν μείνει τα περισσότερα σερί χρόνια, είναι αρχηγοί, και έχουν βαρεθεί να κερδίζουν τίτλους.

Οι "τρεις σωματοφύλακες" των τίτλων του Ολυμπιακού είναι η Στέλλα Χριστοδούλου (βόλεϊ), η Άλκηστη Αβραμίδου (πόλο) και ο Κώστας Μουρίκης.

Άλκηστη Αβραμίδου (12)

Άλκηστη Αβραμίδου (12)

Κώστας Μουρίκης (17)

Κώστας Μουρίκης (17)

Στέλλα Χριστοδούλου (17)

Στέλλα Χριστοδούλου (17)

Είναι η πιο "παλιά" εν ενεργεία παίκτρια σ' όλο τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη συνδέθηκε όσο λίγες με τον σύλλογο του Πειραιά.

Έφτασε το 2007 στο λιμάνι ως επιλογή του Χάρη Παυλίδη και από την περίοδο 2019-20 είναι αρχηγός της ομάδας πόλο. Έχει ζήσει όλες τις σπουδαίες στιγμές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Η διεθνής περιφερειακός που το 2011 στέφτηκε με την Ελλάδα πρωταθλήτρια κόσμου στην Σανγκάη της Κίνας από το 2007 έως το 2019 έχει κατακτήσει 12 τίτλους με τον Ολυμπιακό.

Από τους "τρεις σωματοφύλακες" είναι εκείνη με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς τίτλους. Έχει κερδίσει την Ευρώλιγκα (2015), το Λεν Τρόφι (2014) αλλά και το Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015).

Έχει στο παλμαρέ της 8 πρωταθλήματα Ελλάδος αλλά και ένα Κύπελλο.

Ως παίκτης του Πανιωνίου αντιμετώπιζε πολλά χρόνια τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο τον Ολυμπιακό.

Το 2011 ο διεθνής φουνταριστός αφήνει την ομάδα της Νέας Σμύρνης για εκείνη του Πειραιά όπου παίζει έως και σήμερα. Με τον Ολυμπιακό έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του.

Συνολικά έχει 17 τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο πιο σημαντικός είναι φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ του 2018 που κέρδισε η ομάδα του στη Γένοβα κόντρα στην Προ Ρέκο.

Έχει επίσης 7 πρωταθλήματα Ελλάδος, 7 Κύπελλα Ελλάδος αλλά και 2 Σούπερ Καπ. Στην 1η θέση στους τίτλους στους εν ενεργεία παίκτες της ομάδας είναι ο Μανώλης Μυλωνάκης ο οποίος έπαιξε στον Ολυμπιακό από το 2008 έως το 2011 και επέστρεψε το 2014.

Ο Κρητικός περιφερειακός έχει 19 τίτλους.

Από τη σεζόν 2019-20 όταν αποχώρησε ο Γιόζιπ Πάβιτς αλλά και ο Γιάννης Φουντούλης είναι ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά.

Στα χρόνια που παίζει στον Ολυμπιακό αρνήθηκε δυο προτάσεις για μεταγραφή στην Παρτιζάν και στην Προ Ρέκο και επέλεξε να συνεχίσει στους "ερυθρόλευκους".

Η διεθνής πασαδόρος έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους που έχει το τμήμα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού εκτός από έναν, που είναι το Κύπελλο Ελλάδος του 2011 (Σάμος).

Η Στέλλα Χριστοδούλου φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού για πρώτη φορά τη σεζόν 2011-12 και από τότε έως και το 2020 έχει κατακτήσει 17 τίτλους.

Στην Ελλάδα έχει κερδίσει 8 συνεχόμενα πρωταθλήματα από το 2013 έως το 2020 αλλά και 8 σερί Κύπελλα (2012-2019).

Το 2018 ως αρχηγός σήκωσε την κούπα του Τσάλεντζ Καπ στην Τουρκία και αναδείχθηκε και πολυτιμότερη παίκτρια! Παρότι είχε πολλές προτάσεις για μεταγραφή σε ομάδες του εξωτερικού έμεινε πιστή στον Ολυμπιακό.