Επιβεβαιώθηκε στο έπακρο η ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων»

Επιβεβαιώθηκε στο έπακρο η ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων»

Επιβεβαιώθηκε στο έπακρο η ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων»

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το final-4 της Σαντορίνης που δεν είχε το παραμικρό αγωνιστικό ενδιαφέρον, καθώς ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε πως εντός συνόρων δεν έχει αντίπαλο.

Το είχαμε γράψει και στο μπλογκ για την πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Challenge Cup, πως αυτή η ομάδα έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της χώρας. Οι... ερυθρόλευκες δεν έχουν τον παραμικρό αντίπαλο και μόνο όταν οι ίδιες δεν παίζουν καλά και χωρίς όρεξη μπορεί να χάσουν όχι ματς, αλλά ένα σετ.

Αυτό επιβεβαιώθηκε στο έπακρο στο όμορφο νησί της Σαντορίνης. Τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς πήγαν ως το απόλυτο φαβορί στα Φηρά και ουσιαστικά χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρουν κατέκτησαν την κούπα, που ήταν η όγδοη συνεχόμενη.

Και λέμε χωρίς να φορτσάρουν γιατί ακόμα και το σετ που έχασαν, το έχασαν όχι γιατί ο ΑΟ Θήρας έπιασε κάποια εντυπωσιακή απόδοση, αλλά γιατί φάνηκε πως δεν ήταν συγκεντρωμένες στο ματς. Μόλις συγκεντρώθηκαν το πήραν και κυρίως πως μόλις έπαιξαν συγκεντρωμένα στον τελικό έκαναν με περίπατο το 3-0.

Σε απλά ελληνικά, το final-4 ήταν μια πετυχημένη διοργάνωση, αλλά χωρίς το παραμικρό αγωνιστικό ενδιαφέρον. Οι άνθρωποι του νησιού έκαναν τα πάντα για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι από την φιλοξενία και το κατάφεραν, αλλά από την άλλη δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Εκεί ο Ολυμπιακός ξαναλέμε έχει ξεφύγει και ναι μεν αυτό μόνο κακό κάνει στο άθλημα, αλλά από την άλλη δεν φταίνε οι «ερυθρόλευκοι». Ας βάλουν και οι άλλες ομάδες λεφτά ανεβάζοντας το επίπεδό τους, ας μην δίνουν τόσο εύκολα τα ταλέντα τους και τότε ίσως μπορέσουμε να δούμε κάτι καλό στο γυναικείο βόλεϊ.

Μέχρι τότε θα δούμε και στο φετινό πρωτάθλημα τις «ερυθρόλευκες» να φτάνουν με άνεση σε ένα ακόμα τίτλο, με την είδηση να είναι αν θα χάσουν σετ, γιατί παιχνίδι δεν υπάρχει περίπτωση, εκτός και αν δεν παίξουν καθόλου σοβαρά. Ο Ολυμπιακός έχει φτιαχτεί με βασικό στόχο την κατάκτηση του Challenge Cup και παρότι το τρομερά χαμηλό επίπεδο του γυναικείου πρωταθλήματος, δεν τους βοηθάει, είναι σε θέση να το καταφέρουν.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο τα κορίτσια του Κοβάτσεβιτς μας έδειξαν ακόμα μία φορά πως έχουν αλλάξει επίπεδο όχι μόνο γιατί έχει ανέβει το μπάτζετ, αλλά κυρίως γιατί έχουν κρατήσει τον κορμό τους. Από τις 7 βασικές, οι 5 παίζουν χρόνια μαζί συν φυσικά και τον Σέρβο προπονητή και αυτό το δέσιμο φαίνεται κυρίως εκεί που η μπάλα καίει. Εκεί είναι δεδομένο πως δεν θα γίνει το λάθος και αυτό το νιώθουν οι αντίπαλες ομάδες. Νιώθουν δηλαδή πως θα χάσουν όσο καλά και αν παίξουν.

Ο ΑΟ Θήρας από την άλλη έχει ποντάρει σε νεαρές ελληνίδες με ταλέντο, αλλά για να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω, θα πρέπει να επενδύσει και το κάτι παραπάνω. Ο Ρούσης έχει κάνει δουλειά και φαίνεται, όμως επίσης φαίνεται πως δεν φταίει μόνο αυτό. Ειδικά η συγκεκριμένη ομάδα που ποντάρει και στην παρουσία των παικτριών σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη όχι της Ελλλάδας αλλά του κόσμου, μπορεί αν πει να επενδύσει περισσότερο να κάνει την διαφορά.

Ο Πανναξιακός και μόνο που το καλοκαίρι βρέθηκε μια ανάσα από το να μην κατέβει στο πρωτάθλημα και έφτασε στο σημείο να φτάσει και στον τελικό του Κυπέλλου, λέει πολλά. Η ομάδα της Νάξου επίσης θα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν της φτάνει μια καλή πορεία σε πρωτάθλημα και κύπελλο, τότε οκ, αν θέλει κάτι παραπάνω θα πρέπει να παλέψει περισσότερο για να το διεκδικήσει. Στα συν η παρουσία του Παπαδόπουλου που έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην πορεία αυτή.

Τέλος για τον Ηλυσιακό από την στιγμή που έφτασε στο final-4 φτάνει. Η αλήθεια είναι πως στην pre league δείχνει μαζί με την Θέτιδα να είναι οι καλύτερες ομάδες και λογικά θα ανέβει. Οπότε τα νεότερα από τη νέα χρονιά που θα δούμε και το ρόστερ...

ΥΓ: Για τον Παναθηναϊκό και τη νίκη στο ντέρμπι επί του ΠΑΟΚ, αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάζει ο δικέφαλος θα γράψουμε τις επόμενες ημέρες. Συνολικά πάντως η Volley League δεν έχει καμία σχέση με την Α1 Γυναικών. Στους άνδρες υπάρχει μεγάλη αγωνία και για τετράδα και για υποβιβασμό, παρότι που στην κορυφή ο Ολυμπιακός δείχνει να ξεφεύγει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...