Φιλίποφ: «Να πάρω την πρώτη μου κούπα με τον ΠΑΟΚ»

Gazzetta team
Φιλίποφ: «Να πάρω την πρώτη μου κούπα με τον ΠΑΟΚ»

bet365

Την κατάκτηση του πρώτου του τροπαίου με τον ΠΑΟΚ θέλει ο πασαδόρος του «δικεφάλου του βορρά», Ντίμα Φιλίποφ μιλώντας λίγες μέρες πριν το final-4 της Ιεράπετρας.

Αναλυτικά ο διεθνής πασαδόρος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ ανέφερε τα εξής:

Υπάρχει φαβορί στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό ή το ματς ξεκινάει από το 50%-50%;

«Από το 0-0 ξεκινάει, οι δύο ομάδες πιστεύω ότι έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Εμείς το τελευταίο διάστημα παίζουμε πολύ καλά και αυτό το παιχνίδι μας πρέπει να το επαναλάβουμε και στην Ιεράπετρα. Ο Ολυμπιακός βασίζεται περισσότερο στο ψηλό, επιθετικά, παιχνίδι, ενώ εμείς είμαστε καλύτεροι σε άμυνα και μπλοκ».

Που θα κριθεί ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό;

«Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να κάνει πρόβλεψη για το που θα κριθεί το ματς. Ένα παιχνίδι είναι, δεν έχεις άλλη ευκαιρία. Οπότε όποια ομάδα είναι σε καλύτερη μέρα αυτή θα κερδίσει. Η ομάδα που θα έχει προετοιμαστεί καλύτερα, η ομάδα που θα έχει διαβάσει καλύτερα τον αντίπαλο, αυτή θα παίξει τελικό. Υπάρχουν ονόματα τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και στον Ολυμπιακό, παίκτες που είναι βαρόμετρα αλλά στο τέλος το σύνολο κερδίζει και όχι οι μονάδες».

Στα προηγούμενα τρία φετινά παιχνίδια έχετε υποστεί ισάριθμες ήττες. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξετε για να νικήσετε στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό;

«Το τελευταίο παιχνίδι στο Ρέντη το χάσαμε μόνοι μας. Βρεθήκαμε μπροστά 22-17 στο τρίτο σετ και αν το κατακτούσαμε θα παίρναμε και το παιχνίδι. Πιστεύω ότι παίξαμε πολύ καλά στο Ρέντη και δεν πρέπει να αλλάξουμε κάτι. Γενικά παίζουμε καλά τελευταία».

Σε σχέση με τον πρώτο γύρο και μετά τις αλλαγές που έγιναν στην ομάδα, θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ είναι βελτιωμένος; Και αν σε ποιον τομέα;

«Σίγουρα έχουμε βελτιωθεί σαν ομάδα. Ειδικά στο μπλοκ και στην άμυνα παίζουμε καλύτερα. Έχουμε περισσότερο κοντρόλ και ανεβάσαμε την απόδοσή μας κατά 30% σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Νομίζω ότι είμαστε πλέον έτοιμοι για τίτλους και θέλουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα από το ξεκίνημα. Θέλουμε και μπορούμε το νταμπλ».

Υπάρχει κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού που υπολογίζεις περισσότερο;

«Νομίζω ότι ο Σμιτ κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα. Είναι παίκτης υψηλής κλάσης και μπορώ να πω ότι κοσμεί τα ελληνικά γήπεδα. Είναι δυνατός εντός και εκτός γηπέδου. Τον γνώρισα στη Σύρο στο All Star και κατάλαβα ότι εκτός από καλός παίκτης είναι και πολύ καλό παιδί. Θέλει προσοχή αλλά όπως προείπα δεν νομίζω ότι ένας παίκτης μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και εμείς και ο Ολυμπιακός έχουμε πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες και ελπίζω ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο να χαρεί το ματς».

Για τον Ντίμα Φιλίποφ αποτελεί μεγαλύτερο κίνητρο το γεγονός ότι στον πάγκο του ΠΑΟΚ εδώ και λίγο βρίσκεται καιρό ο πατέρας του;

«Είναι λίγο περίεργο και διαφορετικό το συναίσθημα. Πρώτη φορά στην καριέρα μου συμβαίνει να έχω κόουτς τον πατέρα μου. Εγώ αυτό που θέλω είναι να βάλω τα δυνατά μου για να πάρω την πρώτη μου κούπα με τον ΠΑΟΚ. Μου έχει λείψει ένα τρόπαιο και θα δώσουμε τα πάντα στην Ιεράπετρα για να το κατακτήσουμε. Τώρα οικογενειακά αν με ρωτάς, θα σου πω ότι θέλω να βγάλω ασπροπρόσωπη όλη την οικογένεια μου που αγωνιά. Και την μητέρα μου και τις γιαγιάδες και τους παππούδες μου, που περιμένουν το Κύπελλο. Η οικογένεια είναι ενωμένη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα