Έτοιμος να γράψει νέα ιστορία ο ΑΟ Θήρας

Gazzetta team
Έτοιμος να γράψει νέα ιστορία ο ΑΟ Θήρας

bet365

Το πρώτο βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Challenge Cup θέλει να κάνει ο ΑΟ Θήρας απέναντι στο Αϊδίνιο στη Σαντορίνη.

Ραντεβού με την ιστορία έχει ο ΑΟ Θήρας την Τετάρτη 6/2 (19.30, COSMOTE SPORT 6), στο πρώτο παιχνίδι με το Αϊδίνιο για τα προημιτελικά του Challenge Cup.

Η ομάδα της Σαντορίνης που βρίσκεται για πρώτη φορά σε οκτάδα Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, θα φιλοξενεί στις Κυκλάδες την τουρκική ομάδα για να κάνει το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζεται για να προκριθεί στα ημιτελικά. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6.

Για να φθάσουν μέχρι την οκτάδα, οι αθλήτριες του Μπράνκο Γκάιτς απέκλεισαν κατά σειρά την ΑΕ Λεμεσού (Κύπρος), την Μπρνο (Τσεχία) και την Πόλκι Κούσαμο (Φινλανδία).

Η τουρκική ομάδα στη φάση των «16» απέκλεισε με δύο νίκες την Βελγική Οστάνδη. Στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της νίκησε με 3-0 σετ και στον επαναληπτικό στο Βέλγιο με 3-2 σετ. Το Αϊδίνιο συγχωνεύτηκε το καλοκαίρι του 2018 με τη Μπούρσα, η οποία τα τελευταία χρόνια είχε αρκετές επιτυχίες στην Ευρώπη. Το 2015 και το 2017 κατέκτησε τον τίτλο του Challenge Cup, όμως το 2018 ο Ολυμπιακός της πήρε τα σκήπτρα.

O AO Θήρας για την 14η αγωνιστική της Volleyleague, επικράτησε με 3-1 σετ του Πανναξιακού. Αντίθετα, το Αϊδίνιο για το πρωτάθλημα Τουρκίας ηττήθηκε στην έδρα της από την Γαλατασαράι με 3-1 σετ και μετά από 17 αγωνιστικές βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας, έχοντας 5 νίκες και 12 ήττες.

Διαιτητές θα είναι ο Φλορίν Ντιμάτσι (Ρουμανία) και ο Κάρελ Ζούντμπεργκ (Λουξεμβούργο).

 

VOLLEYBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα