Καραντάσιου: «Να εμπνέω όποιον με εμπιστεύεται»

Gazzetta team
Καραντάσιου: «Να εμπνέω όποιον με εμπιστεύεται»

bet365

Για το μπιτς βόλεϊ μίλησε η Βάσω Καραντάσιου αναφέροντας μεταξύ άλλων πως στόχος είναι να εμπνέει όσους την εμπιστεύονται.

Στις εγκαταστάσεις του Beach Life X στην Πάτρα φιλοξενήθηκε το τρίτο και τελευταίο τουρνουά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ στα Junior, πριν τα τελικά στις κατηγορίες Κ17, Κ19 και Κ22.

Η Βάσω Καραντάσιου ως υπεύθυνη των εγκαταστάσεων και προπονήτρια ακαδημιών, μίλησε στο volleyball.gr, για τις ακαδημίες που έχει και την ανάπτυξή τους και τι θέλει να καταφέρει τα επόμενα χρόνια ως προπονήτρια. Επίσης, τόνισε πως θέλει του χρόνου να προσπαθήσει να γίνουν τα Τελικά των Junior στις εγκαταστάσεις της, έτσι ώστε να αναδειχθεί περισσότερο το μπιτς βόλεϊ στην Πάτρα.

Για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Juniors που διεξάγεται για δεύτερη χρονιά στο Beach Life X και αν θα επιχειρήσει να συνεχιστεί η διοργάνωση στις εγκαταστάσεις και τις επόμενες χρονιές:

«Είναι η δεύτερη χρονιά που το BLX Patras αναλαμβάνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Junior K19 με τη στήριξη του Δήμου Πατρών και τη φιλοξενία του αθλητικού κέντρου της Νίκης Προαστείου. Στόχος μου του χρόνου να προσπαθήσω να κάνω τα Τελικά των Junior, αναδεικνύοντας περισσότερο το μπιτς βόλεϊ στην περιοχή της Πάτρας και της Πελοποννήσου γενικότερα, ιδίως μετά τους Παράκτιους Μεσογειακούς που θα έχουμε σε ένα μήνα στην Πάτρα».

Για τις εποχές που έπαιζε και τι διαφορές υπάρχουν με τώρα:

«Οι διάφορες υπάρχουν σίγουρα, κυρίως στην μεγάλη χορηγική στήριξη των ομάδων και των διοργανώσεων τότε διότι, ήταν πολύ μεγαλύτερη από τα χρονιά που διανύουμε. Τότε υπήρχαν παίκτες "σταρ" δηλαδή φτασμένοι αθλητές πρωταγωνιστές στις ομάδες τους, τώρα βλέπουμε πιο μικρές ηλικίες, να προσπαθούν να κερδίσουν τη θέση τους. Βλέπω καλά στοιχεία σε νεότερους παίκτες και παίκτριες, κάτι που φαίνεται αισιόδοξο σε μια πολύ δύσκολη εποχή για πραγματικούς πρωταγωνιστές».

Για τα παιδιά που προπονεί και αν αναπαράγονται νέα ταλέντα στο χώρο του μπιτς βόλεϊ:

«Τα ταλέντα δεν είναι εύκολο να αναδειχθούν αν δεν ασχοληθούν αποκλειστικά με αυτό. Κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο στην εποχή μας διότι, το μπιτς βόλεϊ απαιτεί έξοδα σε πιο επαγγελματικό επίπεδο. Επίσης, τα παιδιά από τα 16 και μετά και για δύο χρονιά, αφοσιώνονται στην εκπαίδευση και την είσοδο τους στα πανεπιστήμια. Οπότε, αφήνουν το αθλητικό κομμάτι για κάποιο διάστημα εκτός πλάνου τους.

Εγώ ασχολούμαι με όλες τις ηλικίες κυρίως των ενηλίκων ερασιτεχνών. Κατά καιρούς μπορεί να ασχοληθώ και με επαγγελματικές ομάδες αλλά, είναι σπανιότερο. Χαίρομαι που κάποια παιδιά που είχα, εκκλήθηκαν στις προεθνικές ομάδες και ιδιαίτερα για το ένα παιδί τον Αλέξανδρο Ράπτη, ο οποίος ήρθε σε εμένα για 2-3 καλοκαίρια και δουλεύοντας σωστά στην ομάδα του, είχε την σωστή νοοτροπία για να πάει ψηλά και να παίζει αυτή τη στιγμή στην Εθνική ανδρών. Γενικά υπάρχουν ταλέντα τα οποία πρέπει όμως, να επιλέξουν αν θέλουν μπιτς βόλεϊ ή σάλα, ώστε να προοδεύσουν».

Τι θα ήθελες να πετύχεις ως προπονήτρια στις εγκαταστάσεις του Beach Life X;

«Θα ήθελα να έχω υγεία για να συνεχίσω να κάνω όλο αυτό με την ίδια αγάπη κάτι που το απολαμβάνω είτε σε επίπεδο εκπαιδευτικό είτε σε επίπεδο οργανωτικό. Στόχος μου να εμπνέω όποιον με εμπιστεύεται».

 

Τελευταία Νέα