Άνετα την ΑΕΚ το Μαρκόπουλο

Φώτης Καρακούσης
Άνετα την ΑΕΚ το Μαρκόπουλο

bet365

Χωρίς να συναντήσει προβλήματα το Μαρκόπουλο επικράτησε εκτός έδρας της ΑΕΚ και ξεκίνησε με τρίποντο το πρωτάθλημα. Άνετες νίκες για Άρη Αίαντα επί των Μακεδόνων και ΑΣ Ελπίς αντίστοιχα.

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ το Μαρκόπουλο. Η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη επικράτησε με 3-0 (10-25, 16-25, 13-25) και ξεκίνησε με νίκη το πρωτάθλημα. Η επικράτηση των φιλοξενούμενων ήταν τόσο άνετη που οι... κιτρινόμαυρες δεν ξεπέρασαν σε κανένα σετ τους 16 πόντους.

Τα σετ: 10-25, 16-25, 13-25

ΑΕΚ (Φιλιππάτος) Νούσια 10 (8/26 επ., 2 άσοι, 38% υπ. – 15% άριστες), Γεωργαντά, Ζίγκα 2 (2/7 επ.), Κουτρουμπή 1 (1 μπλοκ), Καράτερζη 3 (2/15 επ., 1 άσο, 58% υπ. – 33% άριστες), Φιλιπιόνκα 7 (7/19 επ.), Αργυροπούλου –λ (67% υπ. – 50% άριστες) / Βάθη, Βενέτη, Καλαφατάκη 1 (1/1 επ.)

Μαρκόπουλο (Νικολάκης) Δικαιούλια 6 (5/7 επ., 1 μπλοκ), Σόουζα 3 (1/2 επ., 2 άσοι), Μερκάντο 17 (11/18 επ., 2 άσοι, 4 μπλοκ), Κλάιν 14 (10/19 επ., 4 άσοι, 42% επ. – 25% άριστες), Φακοπουλίδου 7 (5/10 επ., 2 μπλοκ, 50% υπ. – 17% άριστες), Πατεράκη 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ), Ιακωβίδου –λ (86% υπ. – 57% άριστες) / Τουλγαρίδου –λ, Καρακάση 1 (1/1 επ.), Νικολογιάννη 3 (3/3 επ.), Λιάγκη 2 (1/5 επ., 1 άσο)

Η γνώμη των προπονητών

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο προπονητής της ΑΕΚ, Δήμος Φιλιππάτος τόνισε: «Γνωρίζαμε από την αρχή ότι είχαμε δύσκολο έργο απέναντι σε μια φορμαρισμένη ομάδα που στη σύνθεσή της έχει τρεις ξενες και απέδειξε από νωρίς στα τουρνουά που έπαιξε σε Βουλγαρία και Σαντορίνη ότι θα είναι πολύ δυνατός αντίπαλος. Αγωνιστικά στο δευτερο σετ που ακολουθήσαμε κάποια μικρά διαστήματα την τακτική πήραμε περισσότερους πόντους στο σετ. Από εκεί και πέρα λίγο ο φόβος, λίγο το ότι δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε το οργανωτικό κομμάτι του Μαρκόπουλου και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Προσπαθήσαμε αλλά για εμάς το πρωτάθλημα ουσιαστικά αρχίζει από το επόμενο Σάββατο κόντρα στην Ελπίδα Αμπελοκήπων».

Από την αντίπερα όχθη, ο κόουτς του ΑΟΜ, Γιάννης Νικολάκης σχολίασε για το πρώτο «τρίποντο» της ομάδας του: «Αυτό που κρατάω είναι η σοβαρότητα με την οποία διαχειριστήκαμε και τα τρία σετ, δεδομένου ότι ξέραμε ότι η ΑΕΚ δεν είναι ίδια ομάδα με τα παλαιότερα χρόνια. Σε ένα τέτοιο ματς δεν βγάζεις συμπεράσματα αλλά κρατάω ότι η ομάδα ήταν πολύ σοβαρή και αυτό είναι το ζητούμενο σε μια πρεμιέρα».

Με το... δεξί και ο Άρης

Ο Άρης επικράτησε 3-0 (25-21, 25-23,25-20) των Μακεδόνων Αξιού και μπήκε με το δεξί στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών. Οι... κίτρινες μόνο στο δεύτερο σετ κινδύνεψαν αλλά κατάφεραν να το κερδίσουν παίρνοντας στη συνέχεια και το ματς.

Τα σετ: 25-21, 25-23, 25-20

Οι συνθέσεις:

Άρης (Σολκίδης): Πεσόα, Νίκιτς, Καετάνο, Αλεξάκου, Κωνσταντινίδου, Πήττα, Κελεσίδου-λ / Γουγουση, Καραφουλίδου

Μακεδόνες (Σκουλικάρης): Σαγκάρντια, Τοάζι, Καραφουλίδου, Δραγουμάνου, Πολυνοπούλου, Γιαννούλη, Τσαγκαράκη-λ / Μυρίδου –λ, Βέλλιου

Η γνώμη του πάγκου

Δημήτρης Σολκίδης: «Αυτό που μετράει σε μια πρεμιέρα πρωταθλήματος είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί για να πάρουμε και ψυχολογία. Τα καταφέραμε κι αυτό σίγουρα μ’ αφήνει ικανοποιημένο, αλλά θέλουμε και μπορούμε να παίξουμε καλύτερα στη συνέχεια και πιστεύω ότι θα το κάνουμε».

Μανώλης Σκουλικάρης: «Δεν πήραμε αυτό που θα μπορούσαμε από το παιχνίδι. Στα κρίσιμα σημεία φάνηκε η απειρία μας αλλά και τα προβλήματα που είχαμε όλη την εβδομάδα με τις δύο ξένες, Δείξαμε όμως πολύ καλά στοιχεία και πιστεύω ότι έναν βαθμό τον αξίζαμε. Συνεχίζουμε όμως και έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Αίαντα και πιστεύω ότι θα παίξουμε καλύτερα».

Άνετη πρεμιέρα και για Αίαντα

Στο ΔΑΚ Ευόσμου, ο Αίας έκανε νικηφόρα πρεμιέρα με 3-0 (25-12, 25-19, 25-20) επί της νεοφώτιστης Ελπίδας Αμπελοκήπων την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.

Τα σετ: 25-12, 25-19, 25-20

Αίας (Ζωλασταθιάδης): Ανδρονικίδου, Ξανθοπούλου, Κλέπκου, Τζιαρλή, Κλίβελαντ, Κούση, Γεωργιάδου –λ / Σωτήρογλου –λ, Αποστολίδου.

Ελπίδα (Χρυσομαλλίδης): Μπολέτου Κ., Καλανταρίδου, Γκοβεδάρου, Καλαντάτζε, Γουίλσον, Καλαϊτζάκη, Σουπιώνη –λ / Δάκου-λ, Μυλωνά, Δροσοπούλου, Γεροβασιλείου, Καραμούτσα, Νώτη

Η γνώμη του πάγκου

Ηλίας Ζωλασταθιάδης: «Το είπαμε και το κάναμε αφού στην πρεμιέρα είχαμε στη βασική εξάδα δύο κορασίδες και μία αθλήτρια από την ομάδα των νεανίδων. Για μας είναι προτεραιότητα η αναγέννηση του συλλόγου κι η αξιοποίηση των υποδομών. Φέτος έχουμε δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να… μην πάρουμε το πρωτάθλημα κι ο δεύτερος να αποφύγουμε την εμπλοκή μας στις συζητήσεις για τον υποβιβασμό»

Γιώργος Χρυσομαλλίδης: «Δεν μπήκαμε καθόλου στο γήπεδο και στο πνεύμα του παιχνιδιού… Κάναμε κακή εμφάνιση, είχαμε πολύ άγχος και δεν μας άξιζε. Δεν αναφέρομαι στην ήττα, αλλά στην εμφάνιση. Τώρα πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να συνεχίσουμε τη δουλειά αφού το πρωτάθλημα μόλις άρχισε»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα