Βόλεϊ γυναικών: Παρέμεινε κορυφή ο Ολυμπιακός

Φώτης Καρακούσης
Βόλεϊ γυναικών: Παρέμεινε κορυφή ο Ολυμπιακός

bet365

Το 2015 φτάνει στο τέλος του και το gazzetta.gr αρχίζει τις ανασκοπήσεις της χρονιάς με το γυναικείο βόλεϊ. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στους τελικούς. Ιστορία για Πορφύρα και Φιλαθλητικό που ανέβηκαν για πρώτη φορά στην Α1.

Το δύσκολο για κάποια ομάδα δεν είναι να βρεθεί στην κορυφή, αλλά να παραμείνει σε αυτή και ο Ολυμπιακός στο γυναικείο βόλεϊ το έχει καταφέρει. Οι «ερυθρόλευκες» και το 2015 παρέμειναν στην πρώτη θέση κατακτώντας πρωτάθλημα και κύπελλο και συνεχίζοντας να φτιάχνουν ένα δικό τους σερί.

Για να το καταφέρουν χρειάστηκε να νικήσουν δύο φορές τον Παναθηναϊκό, την μία στον τελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου που διεξήχθη στο Αγρίνιο. Εκεί η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη επικράτησε με 3-0 σηκώνοντας την κούπα.

Στο πρωτάθλημα οι «πράσινες» τις δυσκόλεψαν περισσότερο, πήραν μία νίκη, πήγαν ένα ματς στο Ρέντη στα πέντε σετ, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατέκτησε τον τίτλο επικρατώντας του... αιώνιου αντιπάλου του με 3-1 νίκες, παίρνοντας το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Την τετράδα του πρωταθλήματος συμπλήρωσαν οι Πανναξιακός και ΑΕΚ με την ομάδα του όμορφου νησιού να δείχνει πως ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο και τις «κιτρινόμαυρες» να παραμένουν σταθερή δύναμη στην Α1 Γυναικών. Άξια προσοχής και η πορεία του ΑΟ Θήρας στην πρώτη του συμμετοχή στα... μεγάλα σαλόνια με την ομάδα να τερματίζει στην 5η θέση, ενώ στο νέο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 3η μετά τον πρώτο γύρο, πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Στον αντίποδα την κατηγορία αποχαιρέτησαν οι Μακεδόνες Αξιού και Ηρακλής, ενώ συνολικά το πρωτάθλημα διεξήχθη με 11 ομάδες, καθώς τα Βριλήσσια αποχώρησαν πριν αρχίσει το πρώτο σερβίς.

Το ίδιο έγινε και στο ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος με το Ανατόλια να αποχωρεί και να παίρνει τη θέση του ο Αίαντας Ευόσμου, ενώ ούτε και ο Αστέρας Αγίου Δημητρίου δεν δήλωσε συμμετοχή με τη θέση του να παίρνει ο Πορφύρας. Επίσης ανέβηκαν και οι Άρης και Φιλαθλητικός με τις ομάδες να είναι κανονικά 12.

Το τέλος το πρώτου γύρου βρίσκει τον Ολυμπιακό και πάλι στην κορυφή χωρίς ήττα, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί στην 2η θέση, τον ΑΟ Θήρας στην 3η και τον Άρη να συμπληρώνει την τετράδα.

Τι κρατάνε: Τις... μάχες που υπήρξαν στους τελικούς συν την επιστροφή σε αυτούς του Παναθηναϊκού. Όπως και να το κάνουμε πάντα οι κόντρες... αιωνίων έχουν την δική τους αίγλη και μπορούν να ανεβάσουν ακόμα παραπάνω το άθλημα.

Τι αφήνουν: Τα πολλά προβλήματα. Όπως και στο ανδρικό, έτσι και στο γυναικείο βόλεϊ τα προβλήματα ήταν πολλά και σημαντικά, με συνέπεια το περσινό πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 11 ομάδες. Φέτος αυτό λύθηκε παρότι και πάλι υπήρξαν ομάδες που δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα και τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν προς το καλύτερο.

Παίκτης που ξεχώρισε: Με το που έγινε γνωστή η απόκτησή της, αρχικά ξεχώρισε ως ομορφιά, αλλά στην συνέχεια η Νέσοβιτς έδειξε και το πόσο καλή παίκτρια είναι, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του νταμπλ.

Η καλύτερη στιγμή: Η καλύτερη στιγμή στο γυναικείο βόλεϊ θα λέγαμε πως ήταν η άνοδος της Εθνικής. Τα κορίτσια του Γιάννη Καλμαζίδη έδειξαν στο Ευρωπαϊκό Λιγκ πως κάτι καλό γίνεται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που η αλήθεια είναι πως έχει ανάγκη διακρίσεις καθώς του λείπουν τα τελευταία χρόνια.

Η χειρότερη στιγμή: Όλη η χρονιά ήταν άσχημη από την στιγμή που στο πρωτάθλημα πήραν μέρος όχι 12 αλλά 11 ομάδες. Η αποχώρηση των Βριλησσίων δεν καλύφθηκε από κάποια άλλη ομάδα και αυτό μόνο κακό έκανε στο πρεστίζ του πρωταθλήματος.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα