ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Προκριματικά Παγκοσμίου Γυναικών: Αναχώρησε για Ολλανδία η Εθνική

ΞΕΚΙΝΑ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

Προκριματικά Παγκοσμίου Γυναικών: Αναχώρησε για Ολλανδία η Εθνική

Προκριματικά Παγκοσμίου Γυναικών: Αναχώρησε για Ολλανδία η Εθνική

Με τελικό προορισμό το Ρότερνταμ της Ολλανδίας αναχώρησε πριν από λίγη ώρα η Εθνική Γυναικών, όπου αύριο ξεκινά ο 3ος προκριματικός γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Bwin.gr, Live the action! Δοκίμασε την τύχη σου και διεκδίκησε ένα Opel Adam (21+)!

Aναχώρησε για το Ρότερνταμ η Εθνική Γυναικών, εκεί όπου θα διεξαχθεί 3ος προκριματικός γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Με ανεβασμένο ηθικό και με στόχο να δώσουν το 100% των δυνάμεών τους, οι Ελληνίδες διεθνείς είναι έτοιμες να παλέψουν απέναντι σε δυνατές ομάδες, με σκοπό να κυνηγήσουν ό,τι καλύτερο και γιατί όχι την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας.

Νομικού: «Αυτή η ομάδα το αξίζει»

Η ακραία της Εθνικής Μαρία Νομικού δήλωσε: «Πάμε να κάνουμε την υπέρβαση. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε και πάμε να δώσουμε ότι έχουμε μέσα στην ψυχή μας, μέσα στην καρδιά μας γιατί αυτή η ομάδα το αξίζει. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που η Εθνική γυναικών έκανε κάποιες επιτυχίες. Eμείς πάμε με την προοπτική να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Ότι έρθει θα είναι καλό για αυτή την εθνική ομάδα. Δεν πάμε με το φόβο οτι έχουμε πιο δυνατές ομάδες. Είμαστε προετοιμασμένες για αυτό τον όμιλο και πάμε να δείξουμε τον δικό μας καλό εαυτό, όπως κάναμε και στο προηγούμενο τουρνουά στη Κροατία».

Γιώτα: «Όνειρο η συμμετοχή στο Παγκόσμιο»

Η κεντρικός της Εθνικής Κατερίνα Γιώτα είπε: «Είναι ένα όνειρο η συμμετοχή μας. Σίγουρα δεν θα είναι καθόλου εύκολη η δουλειά μας γιατί παίζουμε απέναντι σε πολύ καλές ομάδες που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο βόλεϊ. Θα πάμε να κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε. Ο αθλητής δεν μπαίνει ποτέ στο γήπεδο για να χάσει, μπαίνει πάντα στο γήπεδο για να κερδίσει. Θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, πρώτο παιχνίδι ξεκινάμε απέναντι στους γηπεδούχους και από εκεί και πέρα ανάλογα θα δούμε πως θα εξελιχθεί το τουρνουά».

Βασιλαντωνάκη: «Θα βάλουμε τα δυνατά μας»

Η διαγώνια της Ελλάδας Ανθή Βασιλαντωνάκη τόνισε: «Η προετοιμασία πήγε αρκετά καλά. Δεν είχαμε πολύ χρόνο αλλά κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Το τουρνουά στην Ολλανδία ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο όμως θα βάλουμε όλες τα δυνατά μας και ελπίζουμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Η ομάδα επηρεάστηκε από κάποιες αλλαγές, αλλά όχι προς το κακό. Ο κ. Ορφανός μας ήξερε, έχουμε όλες δουλέψει μαζί του και τις τελευταίες μέρες υπό τις οδηγίες του κάναμε πολύ καλή δουλειά».

Καλανταρίδου: «Θα δώσουμε το 100%»

Η ακραία της Εθνικής Αλεξία Καλανταρίδου δήλωσε: «Όλες μας κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε με τις συνθήκες που είχαμε και ευχαριστούμε τα Γρεβενά που μας φιλοξένησαν. Τώρα πηγαίνουμε στην Ολλανδία για το καλύτερο δυνατό. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι μας είναι δυνατές ομάδες αλλά εμείς θα δώσουμε το 100%. Η απώλεια του κ. Ρούση είναι μεγάλη αλλά με τον κ. Ορφανό είχαμε δουλέψει και στην αρχή του καλοκαιριού οπότε δεν είναι κάτι ξένο για μας. Ξέρει την ομάδα, ξέρει πως δουλεύουμε και όλα είναι καλά».

Η αποστολή

Υπενθυμίζουμε ότι η αποστολή της Εθνικής αποτελείται από τις κατώθι αθλήτριες:

Πασαδόροι: Αθηνά Παπαφωτίου, Ελενα Κουντουρά
Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Άλκηστις Καραφουλίδου
Ακραίες: Ευαγγελία Μερτέκη, Μαρία Νομικού, Ευαγγελία Χαντάβα, Αλεξία Καλανταρίδου, Άννα-
Μαρία Σπανού
Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Γεωργία Λαμπρούση, Αγγελική-Μελίνα Εμμανουηλίδου, 
Λίμπερο: Αρέτα Κονόμι, Ξένια Κακουράτου

Στον προκριματικό όμιλο συμμετέχουν 6 ομάδες και την πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 που θα γίνει στην Ιαπωνία θα πάρουν οι 2 πρώτες ομάδες. Εκτός από την οικοδέσποινα Ολλανδία, τον όμιλο συμπληρώνουν οι Σλοβενία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Τσεχία.

Το πρόγραμμα:

Τρίτη 22 Αυγούστου
15.30: Σλοβενία - Βουλγαρία
18.00: Βέλγιο - Τσεχία
20.30: Ολλανδία - Ελλάδα

Τετάρτη 23 Αυγούστου 
15.30: Τσεχία - Βουλγαρία
18.00: Ελλάδα - Σλοβενία
20.30: Βέλγιο - Ολλανδία

Πέμπτη 24 Αυγούστου
15.30: Βουλγαρία - Ελλάδα
18.00: Σλοβενία - Βέλγιο
20.30: Ολλανδία - Τσεχία

Σάββατο 26 Αυγούστου
15.30: Ολλανδία - Σλοβενία
18.00: Βέλγιο - Βουλγαρία
20.30: Τσεχία - Ελλάδα

Κυριακή 27 Αυγούστου
15.00: Βουλγαρία - Ολλανδία
17.30: Ελλάδα - Βέλγιο
20.00: Σλοβενία - Τσεχία