ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Φοίνικας στην Ευρώπη

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Φοίνικας στην Ευρώπη

bet365

Οι Ολυμπιακός σε άνδρες και γυναίκες και ΠΑΟΚ, Φοίνικας σε άνδρες είναι οι μοναδικές ελληνικές ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της ερχόμενης περιόδου. Για ακόμα μία χρονιά έμεινε εκτός ο Παναθηναϊκός.

Μόλις τρεις ομάδες στους Άνδρες και μία στις Γυναίκες είναι οι ομάδες που θα αγωνιστούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς, δείχνοντας για ακόμα μία φορά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι στην χώρα μας.

Συγκεκρικριμένα στους Άνδρες ο ΠΑΟΚ Θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας ήδη την πρόκριση στους ομίλους, ενώ οι Ολυμπιακός και Φοίνικας Σύρου θα αγωνιστούν στο Τσάλεντζ Καπ.

Συνολικά ως χώρα είχαμε 2 θέσεις για Τσάμπιονς Λιγκ, 1 για Κύπελλο Συνομοσπονδίας και 2 για Τσάλεντζ Καπ. Αρχικά στο Τσαμπιονς Λιγκ μόνο ο ΠΑΟΚ δήλωσε να παίξει, με τον Ολυμπιακό να λέει όχι και να πηγαίνει αυτομάτως στο Τσάλεντζ Καπ, από την στιγμή μάλιστα που είχαν πει όχι οι Κηφισιά και Παμβοχαϊκός. Όσον αφορά το Κύπελλο Συνομοσπονδίας, ο Παναθηναϊκός είπε όχι, μένοντας για ακόμα μία χρονιά εκτός Ευρώπης.

Όσον αφορά τις Γυναίκες η μοναδική ομάδα που δήλωσε συμμετοχή ήταν ο Ολυμπιακός με τις... ερυθρόλευκες να κάνουν αυτό που έκαναν και πέρσι. Να αφήνουν το Τσάμπιονς Λιγκ για το Τσάλεντζ Καπ όπου την χρονιά που μας πέρασε έφτασαν μέχρι τον τελικό. Στον αντίποδα οι Παναθηναϊκός, Άρης και ΑΟ Θήρας δεν θέλησαν να αγωνιστούν, ενώ ο Πανναξιακός ήταν τιμωρημένος και έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας με τις ομάδες που Θα αγωνίζονται την ερχόμενη χρονιά στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα έχει ως εξής: «Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δηλώσεων συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, οι ελληνικές συμμετοχές έχουν ως εξής:

ΑΝΔΡΕΣ

ΠΑΟΚ: Champions League (απευθείας στους ομίλους)

Ολυμπιακός: Challenge Cup

Φοίνικας Σύρου: Challenge Cup

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ολυμπιακός: Challenge Cup».

 

VOLLEYBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα