Η... ερυθρόλευκη κυριαρχία και το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Gazzetta team
Η... ερυθρόλευκη κυριαρχία και το ηφαίστειο της Σαντορίνης

bet365

Τέταρτο συνεχόμενο νταμπλ για τον Ολυμπιακό με τις... ερυθρόλευκες να δείχνουν πως δεν έχουν αντίπαλο. Το ηφαίστειο της Σαντορίνης έχει... ενεργοποιηθεί για καλά, ενώ ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει και πάλι. Αυτό ήταν το 2016 που έφυγε για το βόλεϊ γυναικών.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Αυτός θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος για την Α1 Γυναικών, καθώς για ακόμα μια χρονιά, την τέταρτη συνεχόμενη, ο Ολυμπιακός κατέκτησε και τους δύο τίτλους. Ένα ακόμα νταμπλ για τις... ερυθρόλευκες που δείχνουν ανίκητες, ενώ και το τέλος του 2016 τις βρήκε και πάλι στην κορυφή, στο πρώτο μισό του νέου πρωταθλήματος.

Ναι μεν ο Ολυμπιακός πήρε το νταμπλ, αλλά την παράσταση έκλεψε ο ΑΟ Θήρας. Η ομάδα της Σαντορίνης στην δεύτερη παρουσία της στην Α1 κατάφερε να φτάσει στον τελικό, αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό και με τις κινήσεις που έκανε το καλοκαίρι έδειξε πως το ηφαίστειο είναι έτοιμο να... εκραγεί για τα καλά.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό η αλήθεια είναι πως η χρονιά που φεύγει του φέρνει ανάμικτα συναισθήματα. Αρχικά της στεναχώριας για την απώλεια του Κυπέλλου, όπου στην Χίο παρότι προηγήθηκε με 2-1 έχασε από τον Ολυμπιακό με 3-2 μένοντας εκτός τελικού και ακόμα περισσότερο από τον αποκλεισμό από τον τελικό πρωταθλήματος από τον ΑΟ Θήρας. Φέρνει όμως και ελπίδα, καθώς στο νέο πρωτάθλημα οι... πράσινες δείχνουν ικανές να κοιτάξουν στα μάτια τις μεγάλες αντιπάλους τους και να διεκδικήσουν έναν τίτλο.

Αυτές οι ομάδες διεκδίκησαν τίτλους, ωστόσο υπήρξαν και αυτές που δεν κατάφεραν να μείνουν στην κατηγορία, αλλά και αυτές που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα και ανέβηκαν από την Α2. Οι ΟΠΕΡ, Φιλαθλητικός Λαρισσαϊκός και Πορφύρας δεν μπόρεσαν να μείνουν στην Α1 και το 2016 δεν ήταν και το καλύτερο γι' αυτούς. Στον αντίποδα οι Θέτιδα Βούλας, Ελπίδα Αμπελοκήπων και μακεδόνες Αξιού έκαναν την αντίθετη διαδρομή και πλέον βρίσκονται στα... μεγάλα σαλόνια.

Τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα που κατακτήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τον Ολυμπιακό. Τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο το... δώρο του ΑΟ Θήρας που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό και επικρατώντας με 3-0 νίκες της ομάδας της Σαντορίνης πήραν όπως αναφέραμε το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Ο ΑΟ Θήρας ήταν η ευχάριστη έκπληξη, ενώ οι... πράσινες από την στιγμή που δεν μπόρεσαν να βρεθούν στον τελικό πραγματοποίησαν μια αποτυχημένη χρονιά.

Έχουν κάνει... ερυθρόλευκο το Κύπελλο

Όσον αφορά το Κύπελλο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το έξι στα έξι. Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να νικήσει σε έναν ανεπανάληπτο ημιτελικό του φάιναλ φορ που διεξήχθη στην Χίο, τον Παναθηναϊκό. Οι... πράσινες προηγήθηκαν με 2-1, αλλά στην συνέχεια η κούραση, αλλά και η άνοδος των αντιπάλων τους έφερε τα πάνω-κάτω, με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που έφτασε στον τελικό. Εκεί αντιμετώπισε την ΑΕΚ που είχε προκριθεί επί της Ηλιούπολης και με ένα πανεύκολο 3-0 πήρε άλλη μια κούπα.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ

Θα λέγαμε πως κρατάνε δύο πράγματα περισσότερο και από το νέο νταμπλ του Ολυμπιακού. Αρχικά την εξαιρετική παρουσία του ΑΟ Θήρας που δείχνει πραγματικά πως μπορεί να μπει σφήνα στις δύο μεγάλες ομάδες της χώρας και την... μάχη στον ημιτελικό Κυπέλλου. Μια μάχη που ανάλογη είχαμε και στο πρωτάθλημα στο Ρέντη και αν υπάρξουν και άλλες στην συνέχεια είναι δεδομένο πως το γυναικείο βόλεϊ θα ανέβει και πάλι σκαλί. Γιατί κακά τα ψέματα για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό.

ΤΙ ΑΦΗΝΟΥΝ...

Το άθλημα αφήνει τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΑΕΚ. Μια ομάδα με τέτοια ιστορία και με κατακτήσεις τίτλων βρίσκεται πολύ κοντά στην διάλυση, ενώ αγωνιστικά έτσι και αλλιώς μόνο με θαύμα θα μπορεί να μείνει στην κατηγορία. Το βόλεϊ θέλει την ΑΕΚ δυνατή και είναι κρίμα που δεν μπορεί τα τελευταία χρόνια να βρει τον δρόμο της.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα