Δεν χάνει ούτε σετ ο Παναθηναϊκός

Gazzetta team
Δεν χάνει ούτε σετ ο Παναθηναϊκός

bet365

Τέσσερα στα τέσσερα και χωρίς απώλεια σετ για τον Παναθηναϊκό με τις... πράσινες στην επιστροφή της Ρόγκα να επικρατούν του Αίαντα με 3-0.

Παναθηναϊκός-Αίαντας Ευόσμου

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 4χ4 (χωρίς μάλιστα να έχει απώλεια σετ) καθώς επικράτησε με 3-0 του Αίαντα Ευόσμου στο κλειστό του Μετς.

Οι πράσινες με την Πένυ Ρόγκα να κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο βασικό σχήμα στη φετινή σεζόν μετά τον τραυματισμό της (είχε παίξει ως αλλαγή και στο προηγούμενο παιχνίδι), στο πρώτο σετ κυριάρχησαν εύκολα, αλλά στα δύο επόμενα ο Αίας ήταν αρκετά ανταγωνιστικός μέχρι το β’ τεχνικό τάιμ άουτ (16-16 ήταν το σκορ στο β’ σετ, 18-16 στο γ’) χωρίς όμως να έχει και την ανάλογη συνέχεια.

Η γνώμη του πάγκου

Δημήτρης Καζάζης: «Στόχος του αγώνα ήταν να πάρουμε το τρίποντο και να χρησιμοποιήσουμε όλες τις αθλήτριες που είχαμε στη διάθεσή μας. Είμαι ευχαριστημένος γιατί αυτό το καταφέραμε. Αυτή την περίοδο που έχουμε πιο βατούς αντιπάλους βλέπουμε κάθε παιχνίδι με σοβαρότητα και προετοιμαζόμαστε για τα πιο δύσκολα».

Ηλίας Ζωλασταθιάδης: «Είναι απορίας άξιο, τι μυαλά κουβαλάνε κάποιοι άνθρωποι. Κάποιες ενέργειες δείχνουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στο άθλημα. Εύχομαι να βρεθεί κάποιος και να μας σώσει, αλλιώς θα βλέπουμε την Ευρώπη από άλλο πλανήτη».

Τα σετ: 25-14, 25-19, 25-19

Παναθηναϊκός (Καζάζης) Χρυσομάλλη, Κωνσταντινίδου, Πολ, Μερτέκη, Ρίτσι, Φιλντ, Ρόγκα -λ / Λαγουδάκη -λ, Καββαδία, Παπαδοπούλου, Καρπουζά

Αίαντας (Ζωλασταθιάδης) Αποστολίδου, Τζούριτς, Κλίβελαντ, Βλάχου, Κούση, Κλέπκου, Γεωργιάδου -λ / Ανδρονικίδου, Ξανθοπούλου, Φαλέγκα.

Πανναξιακός-ΑΕΚ

Ο Πανναξιακός έκανε το «4x4» επικρατώντας εύκολα της ΑΕΚ με 3-0 σετ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Με εξαίρεση το πρώτο σετ (1-0 και 25-9), όπου η νησιωτική ομάδα επέβαλλε το ρυθμό της και δε νάφησε περιθώρια αντίδρασης στη φιλοξενούμενη ομάδα, στα επόμενα δυο σετ υπήρξε μεγαλύτερη κόντρα μεταξύ των αντιπάλων.

Στο δεύτερο σετ, η ΑΕΚ ακολουθούσε στο σκορ (12-10, 14-13) μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-13) εκεί όπου πάτησε γκάζι ο ΠΑΟΝ και πήρε διαφορά +5 (20-15). Μια διαφορά που δεν έχασε για να τελειώσει το σετ με 25-17.

Η εικόνα άλλαξε στο τρίτο σετ με τη φιλοξενούμενη ομάδα να μπαίνει πιο ανταγωνιστική στο τάραφλεξ και να έχει το προβάδισμα 6-8 (α’ τεχνικό) και 13-16 (β’τεχνικό τάιμ άουτ). Ωστόσο, ο Πανναξιακός πιο έμπειρος κατάφερε να ισοφαρίσει 17-17 και να περάσει με τη Τοτσίδου μπροστά (18-17). Η Φρέσκο πήγε στο σερβίς στο 19-17 για να φύγει με +(5) 22-17 για το τελικό 3-0 με 25-18.

Τα σετ: 25-9, 25-17, 25-18

Η γνώμη του πάγκου

Γιώργος Ρούσης: «Δείξαμε σοβαρότητα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Πήραμε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα και είμαστε πλέον συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι του Σαββάτου».

Δήμος Φιλιππάτος: «Στο πρώτο σετ δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε το ρυθμό της ομάδας της Νάξου. Στα επόμενα δυο σετ μπήκαμε λίγο περισσότερο στο ματς, πιέσαμε από το σερβίς και σταθήκαμε πιο ανταγωνιστικά, πραγματοποιώντας μια αξιοπρεπή εμφάνιση μέσα στο γήπεδο όπως είχα δηλώσει χθες».

Οι συνθέσεις:

Πανναξιακός (Ρούσης) Φρέσκο, Πότοκαρ, Δρακουλίδου, Οικονομίδου, Τοτσίδου, Ζακχαίου, Κακουράτου –λ / Γάτση, Ξαγοραράκη, Μαυρομάτη. ΑΕΚ (Φιλιππάτος): Νούσια, Καλαφατάκη, Φιλιπιόνκα, Ζίγκα, Βάθη, Γεωργαντά, Μπελιά –λ/, Αργυροπούλου, Βενέτη.Εύκολο ήταν το πέρασμα του Ολυμπιακού από τη Θεσσαλονίκη, όπου νίκησε την Ελπίδα με 3-0.

Ελπίδα Αμπελοκήπων-Ολυμπιακός

Οι πρωταθλήτριες, αν και δεν χρησιμοποίησαν καθόλου την Λαζάρεβιτς, έπαιξαν με μεγάλη σοβαρότητα και δεν επέτρεψαν στην ομάδα των Αμπελοκήπων να τους δημιουργήσει προβλήματα. Μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού ήταν το σέρβις (14 άσοι), ενώ οι παίκτριες της Ελπίδας έχασαν 11 σέρβις, στην προσπάθειά τους να πιέσουν τον αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο ξεκίνημα με 5-0, αλλά η Ελπίδα βελτίωσε την άμυνά της και έδειξε αποτελεσματικότητα στις κόντρα επιθέσεις, κάτι που την βοήθησε να πλησιάσει (7-8). Μετά το τεχνικό τάιμ άουτ, όμως, οι πρωταθλήτριες «πάτησαν γκάζι» και έφτασαν εύκολα στην κατάκτηση του σετ.

Τα άλλα δύο σετ κρίθηκαν ακόμη πιο εύκολα για τις «ερυθρόλευκες», που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην υποδοχή της Ελπίδας και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στις γηπεδούχες.

Η γνώμη του πάγκου

Γιώργος Χρυσομαλλίδης «Τα αθλητικά προσόντα και η ποιότητα των κοριτσιών του Ολυμπιακού έκαναν τη διαφορά. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε αθλήτριες υψηλού επιπέδου και εμπειρίας και το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό. Το ξεχνάμε γρήγορα και ετοιμαζόμαστε για την αναμέτρηση με το Μαρκόπουλο».

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς «Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι και χάρη στη δική μας απόδοση φάνηκε εύκολο. Στην αρχή είχαμε μερικά προβλήματα, καθώς η Ελπίδα είναι δύσκολος αντίπαλος στο γήπεδό της».

Tα σετ: 15-25, 13-25, 08-25

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καλαντάτζε, Μ. Μπολέτου, Γουίλσον, Καλανταρίδου, Γεροβασιλείου, Νώτη, Σουπιώνη (λ) – Παπάζογλου, Καραμούτσα, Γκοβεδάρου, Δροσοπούλου, Κ. Μπολέτου, Καλαϊτζάκη, Δάκου (λ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοβάτσεβιτς): Τσίμα, Μαλασάι, Χριστοδούλου, Χίπε, Γιώτα, Λαμπρούση, Κονόμι (λ) - Τέζα, Βλαχάκη, Εμμανουηλίδου.

Ηλιούπολη-Άρης

Θέαμα επί δυόμιση ώρες απόλαυσαν οι φίλοι του βόλεϊ που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης, εκεί όπου ο Άρης δραπέτευσε με «δίποντο» στο 3-2 υπέρ του επί της ομώνυμης τοπικής ομάδας.

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ στην αρχή αλλά οι «κιτρινόμαυρες» με πίεση από το σερβίς ξέφυγαν στο +7 (10-17). Η Ηλιούπολη δεν μπόρεσε να αντιδράσει και το 0-1 με 20-25 βρήκε τις φιλοξενούμενες μπροστά στο σκορ.

Ο Άρης μπήκε με... αέρα στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε 2-8. Ένα επι μέρους σκορ 5-1 υπέρ των γηπεδούχων έφεραν το ματς στο 8-11 αλλά και πάλι η φιλοξενούμενη ομάδα διατήρησε προβάδισμα. Ο άσος της Μαλουσάρη (12-15) και μια σειρά σωστών επιλογών στην επίθεση έφεραν το σετ στα ίσα 16-16. Η Κις έκανε το 19-18, στο τάραφλεξ έπεφταν κορμιά και η Γιοβάνη με μπλοκ άουτ έκανε το 25-23 και το 1-1 σετ.

Μάχη πόντο-πόντο στο 3ο σετ (2-2, 4-4, 8-8). Με τον άσο της Γκρέκα η Ηλιούπολη πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο σετ για το 10-8. Η Ηλιούπολη είχε βρει ρυθμό (18-1, 22-15) και πέρασε με 2-1 σετ μπροστά έπειτα από επίθεση της Κις (25-19).

Στο τέταρτο σετ ο Άρης ξεκίνησε πολύ δυνατά (0-6, 12-6) αλλά με τη Σπανού στο σερβίς οι γηπεδούχες ροκάνισαν τη διαφορά. Η Κις μείωσε σε 13-14 ενώ με δικό της άσο λίγο αργότερα έκανε το 16-16. Η Σαλούστρου με μονό μπλοκ έβαλε για πρώτη φορά στο σετ μπροστά τις γηπεδούχες με 17-16, αλλά ο Άρης βρήκε λύσεις στην επίθεση και με τη Νίκιτς έκανε το 20-25 στέλνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Εκεί, μετά το 3-2 ο Άρης «έτρεξε» σερί για το 3-7. Η Γκρέκαμείωσε σε 5-7 και 6-7 με την Κις. Με πιο καθαρό μυαλό στις επιθέσεις, οι «κιτρινόμευαρες» πήραν το σετ με τον άσο της Κωνσταντινίδου (9-15), μαζεύοντας ένα σημαντικό «δίποντο» ενόψει της συνέχειας».

Την αναμέτρηση στο κλειστό της Ηλιούπολης παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γ. Καραμπέτσος μαζί με το Γενικό Γραμματέα, Ν. Χαλβατζή.

Τα σετ: 20-25, 25-23, 25-19, 20-25, 9-15

Η γνώμη του πάγκου

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Δεν είμαι ικανοποιημένη απ’ το αποτέλεσμα σ’ ένα ματς όπου θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει. Είχαμε πρόβλημα στην υποδοχή και κάναμε πολλά λάθη στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Πλέον κοιτάζουμε μπροστά στο επόμενο παιχνίδι που ακολουθεί στη Θεσσαλονίκη.»

Δημήτρης Σολκίδης: «Είμαι ευχαριστημένος με τους δύο βαθμούς που πήραμε σε μια δύσκολη έδρα με καλή ομάδα, έχοντας ιδιαίτερες συνθήκες πίεσης κατά τη διάρκεια του ματς. Έχουμε δύσκολη συνέχεια μπροστά μας, έχω πίστη στο ρόστερ που έχουμε φέτος καθώς έχουμε τη δυνατότητα στις αναμετρήσεις που ακολουθούν να πάρουμε βαθμούς».

Οι συνθέσεις

ΓΣ Ηλιούπολης (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Σπανού, Κις, Γιοβάνη, Σαλούστρου, Μαλουσάρη, Κοκίου –λ / Γκρέκα

Άρης (Σολκίδης): Πεσόα, Νίκιτς, Καραφουλίδου, Κωνσταντινίδου, Καετάνο, Αλεξάκου, Κελεσίδου-λ / Πήττα, Γουγούση, Χαραβελούλη

Μακεδόνες Αξιού-ΑΟ Θήρας

Οι Μακεδόνες Αξιού έκαναν την τεράστια έκπληξη στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών καθώς επικράτησαν μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με 3-2 του ΑΟ Θήρας στο κατάμεστο κλειστό των Κυμίνων.

Οι Μακεδόνες με τη νίκη τους αυτή, που ήταν η 3η συνεχόμενη, έπιασαν τον ΑΟ Θήρας στην 4η θέση της βαθμολογίας, με την ομάδα της Σαντορίνης να δίνει δεύτερο συνεχόμενο τάι μπρέικ και τρίτο συνολικά, γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα (είχαν προηγηθεί οι νίκες του με Ολυμπιακό και Ελπίδα).

Ο ΑΟΘ ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα και προηγήθηκε εύκολα με 0-1, αλλά η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική. Η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με 0-2, καθώς ήταν μπροστά με 22-24 στο β’ σετ, αλλά το έχασε με 29-27 (!) και το ματς έγινε ντέρμπι με τους Μακεδόνες να παίρνουν και το τρίτο σετ στις λεπτομέρειες (εδώ ο ΑΟΘ έκανε το 24-22, 24-24, αλλά οι γηπεδούχες το κατέκτησαν με 27-25).

Μεγάλη μάχη έγινε και στο δ’ σετ με τον ΑΟΘ να έχει το προβάδισμα με 16-19 και την ομάδα του Μανώλη Σκουλικάρη να ισοφαρίζει 21-21, αλλά εκεί ένα σερί των φιλοξενούμενων έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ όπου κορυφώθηκε το θρίλερ.

Οι Μακεδόνες προηγήθηκαν με 11-8, αλλά η Σαντορίνη επέστρεψε και με σερι 1-6, προσπέρασε με 12-14, ωστόσο δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς κι οι Μακεδόνες με δικό τους σερί έφτασαν στο 15-14 και πήραν τελικά το ματς μέσα σε αποθέωση επικρατώντας με 17-15.

Η γνώμη του πάγκου

Μανώλης Σκουλικάρης: «Είναι μια μεγάλη νίκη απέναντι στην περσινή φιναλίστ φιναλίστ του πρωταθλήματος. Ξεκινήσαμε πολύ νωθρά, αλλά από το β’ σετ βρήκαμε τα πατήματα και κάναμε μια φανταστική εμφάνιση. Μας βοήθησε πάρα πολύ ο κόσμος, ήταν πραγματικά έξτρα παίκτης και τους αφιερώνουμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».

Απόστολος Οικονόμου: «Καταρχήν συγχαρητήρια στους Μακεδόνες για τη νίκη τους. Κέρδισαν το ματς λόγω σέρβις και υποδοχής όπου ήταν πολύ καλύτεροι, ενώ είχαν πιο καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία στους έξτρα πόντους κι αυτό δείχνει κάτι. Ξέραμε τις δυσκολίες του αγώνα, πρέπει όμως να αφήσουμε πίσω αυτή την ήττα και να δούμε το ματς του Σαββάτου».

Τα σετ: 13-25, 29-27, 27-25, 21-25, 17-15

Μακεδόνες (Σκουλικάρης): Σαγκάρντια, Τοάζι, Καραφουλίδου, Δραγουμάνου, Πολυνοπούλου, Γιαννούλη, Τσαγκαράκη-λ / Μυρίδου –λ, Βέλλιου, Παπαδοπούλου, Στεφανίδου.

ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Γεωργιάδου, Ζντόβτς, Μεταξά, Όστοϊτς, Βεργίδου, Τερζιτς, Αρτακιανού -λ / Μουντάκη, Τσβέτκοβα, Τσοχατζή, Τσομπανίδου, Παναγιωτίδου.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα