Bόλεϊ Γυναικών: Επανέναρξη με άλλα φαβορί, πολλές αλλαγές και ενδιαφέρον (pics)

Φώτης Καρακούσης
Bόλεϊ Γυναικών: Επανέναρξη με άλλα φαβορί, πολλές αλλαγές και ενδιαφέρον (pics)

bet365

Διαφορετικό θα είναι το πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών στην επανέναρξή του, καθώς πολλές είναι οι αλλαγές που έχουν υπάρξει στα ρόστερ, αλλαγές που έχουν διαφοροποιήσει και το ποιες θεωρούνται φαβορί για τον τίτλο.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Μετά από τρεις μήνες θα δούμε επιτέλους και πάλι την Volley League Γυναικών. Θα δούμε επιτέλους γυναικείο βόλεϊ. Ένα πρωτάθλημα που βρέθηκε κοντά στο να στα μην συνεχιστεί όπως έγινε και πέρσι, αλλά έστω και στο και ένα, όχι απλά στο πάρα πέντε, θα έχουμε σερβίς. Για το τι έχει προηγηθεί (όχι και λίγα) σας ενημερώσαμε από το σχετικό blog. Πάμε τώρα να δούμε το πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες.

Και λέμε πως θα παρουσιαστούν γιατί υπάρχουν πολλές και σημαντικές αλλαγές στα ρόστερ των περισσότερων και σίγουρα με την επανέναρξη έχουν διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό οι ισορροπίες και τα φαβορί. Αλλά αυτά θα τα δούμε κοιτάζοντας τον κάθε όμιλο ξεχωριστά. Όσον αφορά την εκτίμηση θα μπορούσαμε να την κάνουμε αν η ΕΟΠΕ είχε αποφασίσει σχετικά με το πως θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, ωστόσο επειδή ακόμα δεν ξέρουμε αν θα έχουμε playoffs και πως, θα είναι ανούσιο το να κάνουμε τις όποιες προβλέψεις.

Α' Όμιλος: Μικρές οι αλλαγές, πάνω-κάτω στα ίδια οι ομάδες

Ξεκινάμε με τον πρώτο όμιλο όπου εκεί θα δούμε και τις λιγότερες αλλαγές. Και όταν γράφουμε λιγότερες μιλάμε για τις ομάδες που θα προσπαθήσουν να παλέψουν για το τίτλο και στεκόμαστε στο αν υπάρχει αποδυνάμωση ή όχι και σε γενικές γραμμές στον Α' όμιλο δεν υπάρχει, αλλά πάμε να δούμε ξεχωριστά τις αλλαγές.

ΑΟ Θήρας: Κάλυψε όσα κενά δημιουργήθηκαν

Ξεκινάμε με τον ΑΟ Θήρας που είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου. Οι νησίωτες κατεβαίνουν έχοντας καλύψει και με το παραπάνω τα όποια κενά δημιουργήθηκαν με τις αποχωρήσεις. Στην θέση της Γενιτσαρίδη αποκτήθηκε η Διώτη, ενώ στις άλλες αλλαγές ούτε έφυγε, αλλά και ούτε αποκτήθηκε κάποια παίκτρια που θα έκανε ή θα κάνει την διαφορά. Ο ΑΟ Θήρας σε καμία περίπτωση δεν αποδυναμώθηκε και θα λέγαμε πως το ρόστερ του έγινε λίγο καλύτερο.

Οι κινήσεις του ΑΟ Θήρας

Αποχώρησαν: Μαρία Γενιτσαρίδη (Ακραία), Άννα Τσουκαλά (Πασαδόρος), Γεωργία Τζαγκαράκη (Λίμπερο)

Αποκτήθηκαν: Παναγιώτα Διώτη (Ακραία), Ειρήνη Τσομπανίδου (Κεντρική), Ελένη Κοντούδη (Πασαδόρος)

Μαρκόπουλο: Καμία απουσία και μία προσθήκη

Το 2ο στον βαθμολογικό πίνακα Μαρκόπουλο δεν έχει καμία απώλεια. Για την ακρίβεια δεν αποχώρησε η παραμικρή παίκτρια από την ομάδα, ενώ αποκτήθηκε και η πασαδόρος, Βασιλική Παυλοπούλου. Η ομάδα των Μεσογείων έχοντας την ίδια ομάδα αναμένεται να κατέβει το ίδιο δυνατή, για να μην πούμε πιο δυνατή καθώς δεν θα χρειάζεται χρόνος για τις αλλαγές που δεν έκανε.

Οι κινήσεις του Μαρκόπουλου

Αποκτήθηκαν: Βασιλική Παυλοπούλου (Πασαδόρος).

Αμαζόνες: Χωρίς την ξένη τους λογικά χάνουν σε δύναμη

Οι Αμαζόνες είναι στην 3η θέση και θα λέγαμε πως είναι από τις ομάδες που αποδυναμώθηκαν. Από τον Σύλλογο της Νέας Ερυθραίας αποχώρησε η Αμερικανίδα κεντρική, Άσλεϊ Όουενς και αποκτήθηκε η Κατερίνα Κορρέ-Ιορδανίδου που αγωνίζεται ακραία και διαγώνια. Μένει να δούμε αν η απουσία της Όουενς αποδυναμώσει και σε ποιον βαθμό την ομάδα.

Οι κινήσεις του Α.Ο.Ν. Αμαζόνες

Αποχώρησαν: Άσλεϊ Όουενς (Η.Π.Α. - Κεντρική).

Αποκτήθηκαν: Κατερίνα Κορρέ-Ιορδανίδου (Ακραία - Διαγώνια).

Παναθηναϊκός: Σημαντική η απουσία της Κοσμά, αλλαγή και στον πάγκο

Συνεχίζουμε με τον Παναθηναϊκό όπου είχαμε δύο σημαντικές αλλαγές. Αρχικά αποχώρησε για να συνεχίσει στο εξωτερικό η Σοφία Κοσμά, ενώ αποκτήθηκαν οι Έμιλυ Κωνσταντέλλου που αγωνίζεται στο κέντρο και η Εβίτα Ξηντάρα που παίζει ως λίμπερο. Αλλαγή υπάρχει και στον πάγκο, με τον Οικονόμου να αναλαμβάνει στη θέση του Δερμάτη. Στο «τριφύλλι» με την απόκτηση της Κωνσταντέλλου θα κάνουν αλλαγές προκειμένου η Πέρεζ να παίξει ως διαγώνια και θεωρούν πως η απουσία της Κοσμά δεν θα είναι τόσο σημαντική. Βέβαια όλα αυτά θα φανούν στο γήπεδο.

Οι κινήσεις του Παναθηναϊκού

Αποχώρησαν: Σοφία Κοσμά (Ακραία)

Αποκτήθηκαν: Έμιλυ Κωνσταντέλου (Κεντρική), Εβίτα Ξηντάρα (Λίμπερο).

Άρης: Ενίσχυση στο τέλος οι «κίτρινες»

Μια από τις ομάδες που αναμένεται να παρουσιαστεί πιο ενισχυμένος θα είναι ο Άρης. Οι... κίτρινες δεν θα έχουν την Αμερικανίδα ακραία Μάντι Κλάιν, αλλά πήραν επίσης από την συγκεκριμένη χώρα την Βίκυ Σαβάρ που αγωνίζεται στην ίδια θέση. Σημαντική τους ήταν η κίνηση με την απόκτηση της Πένυς Ρόγκα, μια από τις καλύτερες λίμπερο στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Με την Ρόγκα αναμένεται να φτιάξει η υποδοχή και συνολικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης να δείξει καλύτερο πρόσωπο, καθώς στις αλλαγές δείχνει να βγαίνει κερδισμένη.

Οι κινήσεις του Άρη

Αποχώρησαν: Μάντι Κλάιν (Η.Π.Α. - Ακραία)

Αποκτήθηκαν: Βίκυ Σαβάρ (Καναδάς - Ακραία), Πένυ Ρόγκα (Λίμπερο)

Λαμία: Σημαντικές οι απώλειες για τις νεοφώτιστες

Η Λαμία θα λέγαμε πως είναι η ομάδα του 1ου ομίλου με τις περισσότερες απώλειες. Συγκεκριμένα οι νεοφώτιστες έχασαν και τις τρεις ξένες τους, ενώ συνολικά έφυγαν έξι παίκτριες, Στον αντίποδα αποκτήθηκαν τέσσερις Ελληνίδες. Συνολικά όπως αναφέραμε η Λαμία αναμένεται να παρουσιαστεί πιο αδύναμη, με τις αποχωρήσεις να είναι πιο σημαντικές από τις κινήσεις που έγιναν.

Οι κινήσεις του Α.Ο. Λαμίας 2013

Αποχώρησαν: Τιέρα Λι Τζέιμεσον (Η.Π.Α. - Πασαδόρος), Μιριάνα Κομλένοβιτς (Σερβίς - Ακραία), Ελευθερία Παπαδοπούλου (Κεντρική), Έιντζελ Γκάσκιν (Η.Π.Α. - Διαγώνια), Αλεξία Καλανταρίδου (Ακραία), Ειρήνη Τσομπανίδου (Κεντρική).

Αποκτήθηκαν: Έλλη Μανάι (Ακραία), Κατερίνα Κογεράκη (Κεντρική), Γεωργίνα Αντωνακάκη (Ακραία), Γεωργία Χατζηχαραλάμπους (Κύπρος - Διαγώνια).

Ηλυσιακός: Συνεχίζει με ελληνικό στοιχείο

Τελευταία ομάδα στον 1ο όμιλο είναι ο Ηλυσιακός. Οι «κιτρινόμαυρες» θα συνεχίσουν μόνο με Ελληνίδες και σε σχέση με πριν την διακοπή έφυγαν τρεις παίκτριες και έχουν αποκτηθεί δύο.

Οι κινήσεις του Ηλυσιακού

Αποχώρησαν: Αριστέα Τζαλίδη (Ακραία), Κωνσταντίνα Νάτση (Πασαδόρος), Μαρία Σπυροπούλου (Ακραία).

Αποκτήθηκαν: Κωνσταντίνα Πατέλη (Πασαδόρος), Βίκυ Παπαδοπούλου (Ακραία).

Β' Όμιλος: Μεγάλες οι διαφορές και αλλαγή φαβορί

Στον δεύτερο όμιλο είναι και οι μεγάλες διαφορές στα ρόστερ των ομάδων σε σχέση με τον πρώτο. Αλλαγές που κυρίως αφορούν τον Ολυμπιακός και τον Πανναξιακό, με την ομάδα της Νάξου μάλιστα να έχει χάσει όλες τις παίκτριες και να μην έχει κάνει κάποια μεταγραφή.

Πανναξιακός: Έφυγαν όλες

Ο Πανναξιακός είναι από τις ομάδες που ήταν ξεκάθαρα αντίθετες στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μάλιστα αυτό το έδειξαν και με τις κινήσεις τους, καθώς όχι μόνο δεν απέκτησαν κάποια παίκτρια, αλλά άφησε να φύγουν όλες. Μάλιστα στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως αδυνατεί να ταξιδέψει στην Αθήνα για τον αγώνα

Οι κινήσεις του Πανναξιακού

Αποχώρησαν: Έλλη Μανάι (Ακραία), Έμιλυ Κωνσταντέλου (Κεντρίκή), Κατερίνα Κογεράκη (Κεντρική), Πηνελόπη Παπαστεργίου (Πασαδόρος), Βίκυ Σαβάρ (Καναδάς - Ακραία), Μαρία Οικονομίδου (Διαγώνια), Σιμόνα Ντιμίτροβα (Βουλγαρία - Ακραία), Άντελα Βεσελίνοβιτς (Σερβία - Ακραία), Παναγιώτα Ρόγκα (Λίμπερο).

Αποκτήθηκαν: Καμία

Ολυμπιακός: Αποδυναμωμένος σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό

Μαζί με τον Πανναξιακό στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκες» ουσιαστικά θα είναι άλλη ομάδα σε σχέση με αυτή που ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Τα μεγάλα... όπλα όπως οι Χριστοδούλου, Χίπε, Γιώτα και συνολικά όλα πρώτα βιολιά αποχώρησαν με την σύμφωνη γνώμη του Ολυμπιακού, καθώς υπήρχε αβεβαιότητα για το αν θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Με τόσο πολλές και σημαντικές αλλαγές είναι εξαιρετικά δύσκολο η ομάδα που κατακτά τα τελευταία χρόνια τον τίτλο να το διεκδικήσει και πάλι, αλλά όλα θα φανούν στο τάραφλεξ.

Οι κινήσεις του Ολυμπιακού

Αποχώρησαν: Στέλλα Χριστοδούλου (Πασαδόρος), Κατερίνα Γιώτα (Κεντρική), Ρίγκαν Χουντ Σκοτ (Η.Π.Α. - Ακραία), Σάσκια Χίπε (Γερμανία - Διαγώνια), Κάρλα Κλάριτς (Κροατία - Ακραία).

Αποκτήθηκαν: Πηνελόπη Παπαστεργίου (Πασαδόρος), Μαρία Νομικού (Ακραία-Διαγώνια), Νάσια Φακοπουλίδου (Ακραία).

ΠΑΟΚ: Κράτησε όλες τις παίκτριες, άλλαξε προπονητή

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα και στους δύο ομίλους που δεν άλλαξε καμία παίκτριά του. Δεν απέκτησε καμία, δεν έχασε καμία, ωστόσο αλλαγή και μάλιστα σημαντική υπήρξε. Μιλάμε γι' αυτή του προπονητή με τον Τάκη Φλώρο να αναλαμβάνει στη θέση του Μίχαλ Μάσεκ. Οι «ασπρόμαυρες» έχουν ρόστερ για να φτάσουν ως το τέλος και γι' αυτό άλλωστε κράτησαν όλες τις παίκτριές τους. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουν να κατακτήσουν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Οι κινήσεις του ΠΑΟΚ

Αποχώρησαν: Καμία

Αποκτήθηκαν: Καμία

ΑΕΚ: Αρχικά αρνητική, μετά ενισχύθηκε

Η ΑΕΚ ήταν μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Πανναξιακό αρνητικές να αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα, από την στιγμή που δεν δόθηκαν εγγυήσεις πως θα τελειώσει κανονικά. Οι «κιτρινόμαυρες» ωστόσο παρότι αρχικά έδειξαν να αποδυναμώνονται, έκαναν σημαντικές κινήσεις και μπορούν να λένε πως στοχεύουν για ψηλά. Το πόσο ψηλά θα φανεί όπως και με όλες τις ομάδες στο τάραφλεξ.

Οι κινήσεις της ΑΕΚ

Αποχώρησαν: Έλενα Κουντουρά (Πασαδόρος), Κωνσταντίνα Πατέλη (Πασαδόρος), Νατάσα Σεβάρικα (Σερβία - Ακραία), Νάσια Λιάγκη (Διαγώνια), Ιοσία Νορένε Μοε (Πασαδόρος).

Αποκτήθηκαν: Νικολέτα Πέροβιτς (Μαυροβούνιο - Διαγώνια), Μαρίνα Τσοχατζή (Πασαδόρος), Λυδία Μερκούρη (Πασαδόρος), Σοφία Μπούσια (Κεντρική), Ρόζα Αρμάου (Πασαδόρος).

Προβιβάστηκε από την ακαδημία η Γεωργία Οικονόμου.

Α.Σ.Π. Θέτις: Δείχνει πιο αδύναμη η ομάδα της Βούλας

Αποδυναμωμένη καθώς έχουν φύγει τα λεγόμενα πρώρα ονόματα, δείχνει η Θέτιδα. Από την ομάδα της Βούλας αποχώρησαν οι Κωνσταντινίδου, Ξηντάρα, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου και Χάταλα, παίκτριες δηλαδή που ήταν αυτές που έκαναν την διαφορά, ενώ αποκτήθηκαν Ελληνίδες με στόχο μια αξιοπρεπή παρουσία και τίποτα παραπάνω.

Οι κινήσεις της Θέτιδας

Αποχώρησαν: Μανωλίνα Κωνσταντίνου (Κύπρος - Ακραία), Εβίτα Ξηντάρα (Λίμπερο), Λαμπρινή Κωνσταντινίδου (Πασαδόρος), Κίνγκα Χάταλα (Πολωνία - Διαγώνια).

Αποκτήθηκαν: Σοφία Μαραθοκαμπίτου (Ακραία), Νεφέλη Χατζηγρηγορίου (Πασαδόρος), Θεοδώρα Μποκή (Κεντρική)

Προβιβάστηκαν από τις ακαδημίες: Ηρώ Παναγοπούλου (Ακραία), Σοφία Σακκά (Πασαδόρος), Θέμης Παπαδεράκη (Κεντρική), Αριάδνη Οικονόμου (Λίμπερο).

Α.Π.Σ. Αίας: Με νέο προπονητή και χωρίς μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ

Η τρίτη ομάδα μετά τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ που άλλαξε προπονητή είναι ο Αίαντας Ευόσμου. Συγκεκριμένα στη θέση του Ιωαννίδη ανέλαβε ο Παπαδημητρίου, ενώ στο ρόστερ μεγάλες αλλαγές δεν υπήρξαν.

Αποχώρησε ο προπονητής Κώστας Ιωαννίδης και τη θέση του πήρε ο άμεσος βοηθός του Κώστας Παπαδημητρίου.

Αποκτήθηκαν: Αναστασία Γουγούση (Ακραία), Ελπίδα Πιτσιγκώνη (Ακραία)

Για προσωπικούς λόγους δεν θα αγωνιστούν στην επανεκκίνηση οι Μαριάννα Τορλαχίδου (Πασαδόρος), Ειρήνη Αργυρίου (Ακραία).

Α.Ο.Φ. Πορφύρας: Τα ίδια πάνω-κάτω

Τέλος στον Πορφύρα έχασαν την Σέκουλιτς, την Σέρβα ακραία, αλλά από την άλλη απέκτησε δύο παίκτριες στην ίδια θέση, την Θεοδωρακέα και Ράπτη. Έτσι και οι αλλιώς οι στόχοι του Πορφύρα δεν ήταν για κάτι σημαντικό ειδικά σε αυτόν τον δύσκολο όμιλο και οι τόνοι παραμένουν χαμηλοί.

Οι κινήσεις του Πορφύρα

Αποχώρησαν: Αναστασία Σέκουλιτς (Σερβία - Ακραία).

Αποκτήθηκαν: Μαρία Θεοδωρακέα (Ακραία), Κωνσταντίνα Ράπτη (Ακραία).

Παρακινδυνευμένη κάθε εκτίμηση, μεγάλο λάθος με τις ίδιες ώρες

Με δεδομένες όχι μόνο τις πολλές αλλαγές, το διάστημα απραξίας που είναι λίγο παραπάνω από 3 μήνες, αλλά και το ότι δεν ξέρουμε το πως θα ολοκληρωθεί αυτό το πρωτάθλημα, η κάθε πρόβλεψη κινδυνεύει να πέσει στο νερό. Είναι μεγάλο το λάθος που ξεκινάει και πάλι ένα πρωτάθλημα χωρίς οι ομάδες να ξέρουν πως θα ολοκληρωθεί. Αν θα έχει playoffs και πως θα είναι αυτά ή όχι.

Επίσης μεγάλο, τεράστιο είναι και το λάθος με τις ώρες. Δεν γίνεται την πρώτη μέρα που επιστρέφουν τα κορίτσια στο γήπεδο να γίνονται όλα τα ματς την ίδια ώρα από την στιγμή που δεν υπάρχουν και υποχρεώσεις στα γυμναστήρια καθώς δεν γίνονται παιχνίδια χάντμπολ ή και Α2 μπάσκετ. Αυτό πρέπει να το προσέξει η διοργανώτρια αρχή γιατί πραγματικά είναι ένα σημαντικό και μεγάλο λάθος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

A1 γυναικών

Α΄Όμιλος

1. ΑΟ Θήρας 9-3 8

2. Μαρκόπουλο 8-4 7

3. Αμαζόνες 8-5 7

4. Παναθηναϊκός 9-6 7

5. Άρης 6-4 4

6. Λαμία 1-12 0

7. Ηλυσιακός 2-9 0

*Παναθηναϊκός και Λαμία έχουν 4 αγώνες, ΑΟ Θήρας, Μαρκοπουλο, Αμαζόνες, Ηλυσιακός από 3 και ο Άρης 2.

Β΄Όμιλος

1. Πανναξιακός 9-2 9

2. Ολυμπιακός 9-4 7

3. ΠΑΟΚ 8-3 7

4. ΑΕΚ 7-6 6

5. Θέτις 6-10 4

6. Αίας 0-6 6

7. Πορφύρας 1-9 0

* Παναξιακός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Πορφύρας έχουν 3 αγώνες, ΑΕΚ και Θέτιδα από 4, Αίας 2

Το πρόγραμμα

Volley League Γυναικών - Α' όμιλος

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Χαλκιοπούλειο 18.00: Α.Ο. Λαμίας - Άρης

Μαρκόπουλου 18.00: Α.Ο. Μαρκοπούλου - Παναθηναϊκός

Θήρας 19.00: Α.Ο. Θήρας - Αμαζόνες

Β' όμιλος - 5η αγωνιστική

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Μελίνα Μερκούρη 18.00: Ολυμπιακός- Πανναξιακός

Γ. Γεννηματάς 18.00: Θέτις - Αίας

Μίκρα 18.00: Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ.

Εξ αναβολής

Α' όμιλος - Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Μίκρα 19.00: Άρης - Ηλυσιακός

Δ.Α.Κ. Ευόσμου 19.30: Αίας - Πορφύρας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα