ΑΟΦ Πορφύρας: Φέτος γράφει ιστορία και στην Ευρώπη

Gazzetta team
ΑΟΦ Πορφύρας: Φέτος γράφει ιστορία και στην Ευρώπη

bet365

Με παρακαταθήκη την περυσινή σεζόν που ήταν η κορυφαία της ιστορίας του στο γυναικείο βόλεϊ, ο Πορφύρας ξεκινάει με φιλοδοξίες το φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague.
Η ομάδα του Πειραιά που κατέλαβε την 6η θέση τη σεζόν 2018-19 θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στα Κύπελλα Ευρώπης και θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο του Challenge Cup τον συμπολίτη του Ολυμπιακό. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Πορφύρας θα στηριχτεί σε μία μόλις ξένη και αυτή θα είναι η Αμερικανίδα πασαδόρος Κρίστιν Γκεγκενμπάχερ, που για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στην Ευρώπη. Αποκτήθηκε επίσης η έμπειρη κεντρική Ναταλία Μεταξα, η διαγώνια Μάρβη Γιοβάνη, ενώ παρέμειναν σημαντικά γρανάζια από την περυσινή πετυχημένη σεζόν, όπως η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος 2018-19 Μαριαλένα Δραγουμάνου.

Βασίλης Πανδής (Προπονητής ΑΟΦ Πορφύρα): «Έχουμε εμπειρία να διαχειριστούμε τα πάντα»
«Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να κάνουμε σκέψεις για το φινάλε του πρωταθλήματος. Πρώτα απ'όλα ο στόχος είναι να αποφύγουμε τα πλέι άουτ και να κερδίσουμε την παραμονή μας. Ανάλογα με την εξέλιξη του πρωταθλήματος, αν μας δοθεί κάποια ευκαιρία, σίγουρα θα ρίχνουμε κρυφές ματιές και πιο ψηλά στην βαθμολογία. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που έχουμε είναι η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει ως ομάδα, διοικητικά και αγωνιστικά. Αυτό μας βοηθά να διαχειριστούμε οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει σε όλες τις περιόδους του πρωταθλήματος».

Για την πορεία της Εθνικής γυναικών και πως θα βοηθηθεί το ελληνικό πρωτάθλημα: «Ήταν σημαντικό αυτό που πέτυχε η Εθνική, ειδικά αυτή την περίοδο που το βόλεϊ περνάει δύσκολες στιγμές. Όλο αυτό που έγινε, έδωσε κουράγιο στις ομάδες, στους προπονητές, στις αθλήτριες για να συνεχίσουν αυτή την δύσκολη δουλειά που έχουν μπροστά τους. Το γεγονός ότι η Εθνική αντιμετώπισε τις καλύτερες ομάδες τη Ευρώπης έδωσε εμπειρία που θα μεταδοθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η διαφήμιση που έγινε στην Ελλάδα, ίσως κάνει την χώρα μας έναν πιο ελκυστικό προορισμό για τις ξένες αθλήτριες».

Άννα Φωτεινού (Αρχηγός ΑΟΦ Πορφύρα): «Να δώσουμε χαρά στον κόσμο του Πειραιά»
«Το χαρακτηριστικό του Πορφύρα είναι το πάθος και η ομαδικότητα που βγάζει στο γήπεδο. Έχουμε συμπληρώσει το ρόστερ με έμπειρες αθλήτριες και με την βοήθεια όλων, θεωρώ θα γίνει κάτι καλύτερο από πέρυσι. Περιμένουμε και φέτος τον κόσμο να του δώσουμε χαρά, έχουμε δικούς μας φιλάθλους που μας στηρίζουν και θα χαρούμε να τους δούμε δίπλα μας για άλλη μία σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επιτυχία για εμάς θα είναι να φθάσουμε στην 6η θέση και πιο πάνω. Αποτυχία θα είναι να διεκδικήσουμε μόνο την παραμονή και όχι κάτι παραπάνω».
Τα τρελά όνειρα του Πορφύρα

Πορφύρας team song
 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα