Οι προτάσεις Τριανταφυλλίδη για το ελληνικό βόλεϊ και τις εθνικές ομάδες

Newsroom
Οι προτάσεις Τριανταφυλλίδη για το ελληνικό βόλεϊ και τις εθνικές ομάδες

bet365

Ο παλαίμαχος διεθνής βολεϊμπολίστας κατέθεσε τις προτάσεις του για την βελτίωση του ελληνικού βόλεϊ.

Ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης μετά το τέλος της σεζόν με τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων στο Euro, κατέθεσε τις προτάσεις του για την βελτίωση του ελληνικού βόλεϊ.

Ο παλαίμαχος άσος και μέλος του ΔΣ, έδωσε στην δημοσιότητα μια σειρά από προτάσεις για την βελτίωση των εθνικών ομάδων, κάνοντας προτάσεις για συγκεκριμένα πρόσωπα που θεωρεί πως θα μπορούσαν να ανεβάσουν το επίπεδο τουλάχιστον στην εθνική ανδρών, η οποία επέστρεψε χωρίς νίκη από την Πολωνία.

Πρότεινε μάλιστα και αντικατάσταση του Ανδρεόπουλου στον πάγκο της εθνικής με τον Γάλλο προπονητή της εθνικής Ιαπωνίας, Φιλίπ Μπλεν.

Εκτός των εθνικών ομάδων, ο Τριανταφυλλίδης έκανε και πρόταση για την δημιουργία ακαδημίας βόλεϊ η οποία θα συμβάλει στο να βγουν και να αναδειχθούν νέα ταλέντα στο άθλημα.

Η πρόταση Τριανταφυλλίδη

«Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών ολοκληρώθηκε με την Ιταλία πρωταθλήτρια και την Εθνική μας ομάδα να καταλαμβάνει την 22η θέση χωρίς καμία νίκη.
Η Εθνική μας είχε καλές εμφανίσεις στα περισσότερα ματς, η θέση, όμως, που κατέκτησε είναι η χειρότερη στην ιστορία της. Το αποτέλεσμα αυτό, ωστόσο, μπορεί -όπως και στην περίπτωση της Εθνικής γυναικών- να αποτελέσει πυξίδα για το πού πρέπει να κατευθυνθεί το ελληνικό αντρικό βόλεϊ.

Συνεπής, λοιπόν, στις δεσμεύσεις μου για υποβολή επεξεργασμένων προτάσεων, τις καταθέτω:

1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΒΟΛΕΪ

Δημιουργία επιτροπής η οποία θα αποτελείται από:

  • Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ., άμισθος/η με εμπειρία σε θέματα εθνικών ομάδων
  • Τεχνικό διευθυντή έμμισθο, με 12μηνη απασχόληση
  • Ομοσπονδιακό προπονητή Εθνικής Ανδρών έμμισθο, με 12μηνη απασχόληση και επιλογή με μερική απασχόληση των συνεργατών του
  • Υπεύθυνος επιστημονικής υποστήριξης, έμμισθος με μερική απασχόληση
  • Σύμβουλος Marketing, μέλος του γραφείου Marketing της Ομοσπονδίας

2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

2.1 Επίλεκτοι αθλητές
Χρηματοδοτούμενη από τον κουμπαρά του τζίρου των στοιχηματικών εταιρειών ιδρύεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ με στόχο την δημιουργία σύγχρονης και προσαρμοσμένης στην ψυχοσύνθεση και στα σωματομετρικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων, Ελληνικής Σχολής Βόλεϊ. Ακολουθώντας το Γαλλικό μοντέλο, οι καλύτεροι αθλητές των αναπτυξιακών ηλικιών θα γίνονται μέλη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, η οποία από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο (θα κατατεθεί αναλυτικά πλάνο για το 2022), αναλαμβάνει την καθημερινή τους προπόνηση και εξειδικευμένη επιμόρφωση. Για τα αγόρια της επαρχίας αναλαμβάνει και την διαμονή και διατροφή τους. Επιγραμματικά αναφέρω ότι εκτός των αγωνιστικών υποχρεώσεων, το πρόγραμμα εκπαίδευσης τους θα περιλαμβάνει και μαθήματα αθλητικής ψυχολογίας, ξένων γλωσσών, αθλητικής διατροφής, αθλητικής συμπεριφοράς. Στόχος, στο εγγύς μέλλον, είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ να λειτουργεί όλον τον χρόνο, σύμφωνα με τα διεθνή μοντέλα.

2.2 Στέγαση ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Μέσω leasing κτιριακών εγκαταστάσεων σε βάθος δεκαετίας, με συνεργασία Ε.Ο.ΠΕ. και ΕΣΑΠ και χρηματοδότηση από τον ίδιο κουμπαρά, δημιουργείται κλειστό προπονητήριο. (Θα κατατεθεί αναλυτική πρόταση για ολόκληρο το project).

3. ΠΟΠ
Αξιολόγηση των αποσπασμένων προπονητών. Εκπαίδευσή τους σε συγκεκριμένα προπονητικά πρωτόκολλα για την εκμάθηση και τελειοποίηση των δεξιοτήτων του βόλεϊ. Διαφάνεια στην προκήρυξη θέσεων, στην επιλογή προσώπων σχετιζόμενων με προπονητικές και διοικητικές αναφορές στις Εθνικές ομάδες. Λογοδοσία των Ομοσπονδιακών προπονητών. Καθηκοντολόγιο αποσπασμένων προπονητών, προσδιορισμός μετρήσιμων στόχων για τη δράση τους,

4.ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

4.1 Να δημιουργηθεί σε ΕΣΠΑΑΑ και ΕΣΠΕΔΑ κοινό πρωτάθλημα ΑΤΤΙΚΗΣ Παμπαίδων-Παίδων-Εφήβων ώστε τα πρωταθλήματα να γίνουν ανταγωνιστικά

4.2 Διοργάνωση από τις Ενώσεις τουρνουά με διάρκεια κάποιων μηνών για τις ομάδες Μίνι και Junior με εξειδικευμένο γηπεδικό εξοπλισμό τον οποίο θα προμηθεύσει η Ε.Ο.ΠΕ στα σωματεία που διατηρούν ομάδες αυτών των ηλικιών

4.3 ΜΙΚΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση δημιουργείται ΜΙΚΤΟ σχολικό πρωτάθλημα για να προσελκυθούν αγόρια στο άθλημα

5. Δημιουργία άτυπης λίγκας στην Preleague

6. Συμμετοχή της Εθνικής ομάδας Ανδρών, σε ετήσια βάση, στο European League, με στόχο την άνοδο στην Golden κατηγορία και την διάκριση σε αυτή.

7.Δημιουργία Εθνικής ομάδας U23 και συμμετοχή της στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

8. Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα και συνεργασίες

9.ΠΡΟΣΩΠΑ

Κι επειδή μια πρόταση δεν είναι ολοκληρωμένη εάν δεν περιλαμβάνει πρόσωπα, για την στελέχωση της επιτροπής προτείνω ορισμένα, αποδεδειγμένα επιτυχημένα, και με τεράστια προσφορά στο Ελληνικό και Παγκόσμιο Βόλεϊ.

Μέλος Δ.Σ. Ε.Ο.ΠΕ.: Γιώργος Ντράγκοβιτς

Τεχνικός διευθυντής: Λεωνίδας Καραΐσκος

Ομοσπονδιακός προπονητής Εθνικής Ανδρών: Φίλιπ Μπλεν

Υπεύθυνος επιστημονικής υποστήριξης: Γιώργος Βαβέτσης

Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, Μέλος ΔΣ ΕΟΠΕ»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα