Σάκκαρη: «Επιασα κουβέντα στο ball boy για να χαλαρώσω μετά το χαμένο match point»

Κώστας Ευθυμιάδης
Σάκκαρη: «Επιασα κουβέντα στο ball boy για να χαλαρώσω μετά το χαμένο match point»
Η Μαρία Σάκκαρη ήταν φανερά χαρούμενη για την αντίδρασή της μετά την απώλεια του πρώτου σετ από την Κόλινς.

Παίζοντας όλη τη χρονιά στο ματς με την Κόλινς, η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε να χάνει ένα δικό της σετ (ήταν μπροστά 5-4 και σέρβιρε με set point στο πρώτο σετ) και να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Σε αντίθεση με όλη τη διάρκεια της σεζόν, όπου όποτε ήταν υπό πίεση λύγιζε, τα ξημερώματα ανέβασε το επίπεδό της πάρα πολύ στο δεύτερο σετ και ολοκλήρωσε την ανατροπή για να πάει να παίξει τον «τελικό» με την Κουντερμέτοβα τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η Ελληνίδα τενίστρια φανερά χαρούμενη για την πρόκριση, δήλωσε:

«Ηταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, έπρεπε να φανώ γενναία όταν έπρεπε. Είχα ευκαιρίες προφανώς από το 1ο σετ που δεν τις εκμεταλλεύτηκα, αλλά δούλεψα πολύ καλά με τον εαυτό μου στο 2ο και στο 3ο σετ».

Το θετικό για την Σάκκαρη στο ματς με την Κόλινς, είναι ότι στο να έρθει η ανατροπή είχε στο πλευρό της και τον κόσμο. Παρά την απογοήτευση του πρώτου σετ, το κοινό ξεκάθαρα ήταν μαζί της σε όλη τη διάρκεια του ματς και πανηγύριζε λες και έπαιζε Μεξικανή τενίστρια.

«Είστε απίθανοι, η ενέργεια και το πάθος σας, η κουλτούρα σας είναι μοναδική. Μου θυμίζει τη δική μου, την ελληνική κουλτούρα. Νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου.» είπε στο κοινό μετά το τέλος της αναμέτρησης για να αποθεωθεί.

Η… σωτήρια κουβέντα με το ball boy

Η Σάκκαρη προηγήθηκε με 5-3, 40-15 στο 3ο σετ, όμως έχασε το πρώτο της match point και έκανε διπλό λάθος στο δεύτερο. Εκεί ήταν ένα σημείο που συνήθως η Μαρία χάνει τον έλεγχο και το άγχος την λυγίζει. Αυτή τη φορά όμως δε συνέβη αυτό και ο λόγος ήταν ένα… ball boy.

«Μίλησα στο ball boy για να χαλαρώσω. Τις περισσότερες φορές λέω ευχαριστώ στα παιδιά, αλλά εκείνη τη φορά ήμουν πιο ομιλητική, πήρα λίγο χρόνο και αυτό με βοήθησε να απελευθερωθώ λίγο από το άγχος και να πάρω λίγη ενέργεια» είπε η Σάκκαρη, που ευχαρίστησε μετά και πάλι το κοινό.

«Επαναλαμβάνομαι, όμως δεν πειράζει. Παιδιά είστε απίθανοι, η ενέργεια και το πάθος σας, η κουλτούρα σας είναι μοναδική. Μου θυμίζει τη δική μου, την ελληνική κουλτούρα. Νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου, απλά σε μια λατινική εκδοχή.» σχολίασε μέσα σε χειροκροτήματα.

 

WTA Τελευταία Νέα