Σάκκαρη - Μπένσιτς 1-2: Το σερβίς πρόδωσε την Μαρία και την άφησε εκτός τελικού στο Βερολίνο (vids)

Σάκκαρη - Μπένσιτς 1-2: Το σερβίς πρόδωσε την Μαρία και την άφησε εκτός τελικού στο Βερολίνο (vids)
Σε ένα εκπληκτικό ματς που κράτησε πάνω από 3 ώρες, η Μαρία Σάκκαρη λύγισε στα τρία σετ από την Μπελίντα Μπένσιτς στον ημιτελικό του Βερολίνου.

Η Μαρία Σάκκαρη λύγισε στον ημιτελικό του Βερολίνου... Η Μπελίντα Μπένσιτς μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα που κράτησε 3 ώρες και 7 λεπτά, επικράτησε της Ελληνίδας με 2-1 σετ (7-6 (6), 4-6, 4-6) και πέρασε στον τελικό.

Αν και είχε την υπεροχή στο πρώτο σετ, τα λάθη της στο σερβίς την έβαλαν σε μπελάδες, για να κάνει το 1-0 τελικά με την βοήθεια της τύχης. Το σερβίς της την πρόδωσε σε κρίσιμα σημεία στο δεύτερο σετ για να έρθει η ισοφάριση για την Ελβετίδα που με άλλο ένα break στο τρίτο σετ, έφτασε στην πρόκριση.

Η Σάκκαρη σέρβιρε άσχημα σχεδόν σε όλο το ματς, καθώς παρά τους 9 άσους, είχε 8 διπλά λάθη (σχεδόν τα μισά κόστισαν games και break υπέρ της Μπένσιτς ή έγιναν σε πολύ κρίσιμα σημεία), ενώ το ποσοστό της στο πρώτο σερβίς ήταν μόλις 52.2% (70/134) έναντι 70% της Ελβετίδας που είχε καλύτερα ποσοστά σε αυτόν τον τομέα.

Μέσω tie break και... φιλέ το 1-0 η Σάκκαρη

Με δύο άσους ξεκίνησε το ματς η Σάκκαρη, για να κάνει το 1-0 στο πρώτο σετ. Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε ένα εντυπωσιακό break με 0, ωστόσο στο δικό της σερβίς στη συνέχεια, σε ένα «μαραθώνιο» game, η Μπένσιτς μετά από 7 (!) break point, κατάφερε να πάρει πίσω το break και να μειώσει σε 2-1, από διπλό λάθος της Μαρίας.

Με ένα όμορφο φόρχαντ στη διαγώνιο η Ελβετή ισοφάρισε σε 2-2, για να κάνει κι άλλο break ξανά από διπλό λάθος στο σερβίς της Σάκκαρη.

Η Μαρία είχε την ψυχραιμία ωστόσο και ισοφάρισε τα break με ένα πέρασμα σε δύσκολο drop shot της Μπένσιτς, για να ισοφαρίσει σε 3-3 και παρά το γεγονός ότι κινδύνεψε με ένα ακόμη break (είχε μία ευκαιρία η Μπένσιτς) άντεξε και με καλά σερβίς πήρε εκ νέου προβάδισμα με 4-3.

Η Ελβετίδα είχε το πρώτο της love service game για να ισοφαρίσει σε 4-4, όμως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο απάντησε η Σάκκαρη για να κάνει το 5-4.

Το 5-5 έγινε από την Μπένσιτς με το τρίτο σερί love service game στο σετ και βρέθηκε με break point στο σερβίς της Μαρίας. Η Σάκκαρη όμως το έσβησε και έφτασε στο υπέρ της 6-5 από ένα χαμένο φόρχαντ της αντιπάλου της.

Η Μπένσιτς ισοφάρισε και το σετ οδηγήθηκε στο tie break. Εκεί η Μαρία βρήκε γρήγορα ένα μίνι break και έφτασε να έχει προβάδισμα 4-1. Στο 5-3 η Σάκκαρη έκανε διπλό λάθος και έδωσε ευκαιρία στην Ελβετίδα να ισοφαρίσει σε 5-5 στη συνέχεια και να φτάνει σε σετ πόιντ. Το έσβησε η Μαρία και έφτασε η ίδια σε σετ πόιντ (7-6) για να το πάρει με 8-6 (μετά από 72 λεπτά), χάρη στη βοήθεια του φιλέ. Στο σερβίς της Ελβετίδας η επιστροφή της βρήκε στο net και... βασανιστικά έσκασε το μπαλάκι στην πλευρά της αντιπάλου της, με την Μαρία να ζητάει ιπποτικά συγνώμη.

Πλήρωσε τα λάθη της και 1-1 η Μπένσιτς

Με το «καλημέρα» η Σάκκαρη βρέθηκε με διπλό break point, όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε και η Μπένσιτς έκανε το 1-0. Το Νο6 του κόσμου ισοφάρισε εύκολα σε 1-1, όμως το σερβίς διατήρησε την Ελβετίδα στο προβάδισμα (2-1).

Με δύο άσους και δύο χαμένες επιστροφές της Μπένσιτς έγινε το 2-2 με love service game από την Σάκκαρη. Η Ελβετίδα ωστόσο κατάφερε να κρατήσει το σερβίς ξανά με έναν winner και έμεινε μπροστά στο σκορ με 3-2.

Το 3-3 έγινε εύκολα με λόμπα εκτός πλάγιας γραμμής από την Μπένσιτς που ήταν σε θέση άμυνας, αλλά τα καλά πρώτα της σερβίς την κράτησαν στην πρωτοπορία (4-3).

Με δύο εξαιρετικά (το ένα και τυχερό καθώς στο χιλιοστό βρήκε γραμμή το μπαλάκι) ήρθε το 4-4 από την Σάκκαρη, αλλά η Ελβετίδα με έναν άσο και love service game έφτασε στο υπέρ της 5-4.

Σε ένα game... θρίλερ, η Σάκκαρη έσβησε 4 set point της Μπένσιτς, όμως δεν μπορούσε να βρει πρώτο σερβίς με τίποτα σε όλο το game και η Ελβετίδα στην 5η προσπάθεια έκανε το break και πήρε το σετ με 6-4, για να ισοφαρίσει σε 1-1 στα σετ.

Το τρίτο σετ

Με ένα βολέ η Μπένσιτς ξεκίνησε με προβάδισμα στο τρίτο σετ. Η Σάκκαρη έστω και δύσκολα κράτησε το σερβίς της για να κάνει το 1-1 από λάθος επιστροφή της αντιπάλου της, με την Μπένσιτς να σερβίρει καλά και να μένει μπροστά με 2-1.

Με έναν πολύ όμορφο winner στη διαγώνιο η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 2-2 και είχε τρεις ευκαιρίες στη συνέχεια να κάνει το break. Ομως η Μπένσιτς με δύο άσους κρατήθηκε και τελικά πήρε κα το game για να κρατήσει το προβάδισμα με 3-2.

Με άσο η Μαρία ισοφάρισε σε 3-3 και σπατάλησε άλλες δύο ευκαιρίες για break στο επόμενο game, με το Νο17 του κόσμου να μένει μπροστά στο σκορ με 4-3. Το 4-4 ήρθε από καλά σερβίς της Σάκκαρη, όμως με άσο και love service game, η Μπένσιτς την έστειλε να σερβίρει για να μείνει στο ματς.

Η Ελβετίδα στο τρίτο ματς πόιντ τελείωσε την πρόκριση με βολέ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα