Σάκκαρη - Τσιτσιπάς: Η Ελλάδα η μοναδική χώρα με συμμετοχή σε ATP&WTA Finals

Newsroom
Σάκκαρη - Τσιτσιπάς: Η Ελλάδα η μοναδική χώρα με συμμετοχή σε ATP&WTA Finals
H Eλλάδα με την Μαρία Σάκκαρη και τον Στέφανο Τσιτσιπά είναι η μοναδική χώρα που έχει εξασφαλίσει πρόκριση στους τελικούς της WTA και της ATP. Την "απειλεί" η Πολωνία με Σβιόντεκ και Χούρκατς.

Η Ελλάδα είναι μαζί με την Ισπανία (Ναδάλ-Μουγκουρούθα) οι δυο χώρες με εκπροσώπηση στο top-10 της ATP αλλά και της WTA λόγω της Μαρίας Σάκκαρη που είναι στο Νο7 και του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο3).

Είναι όμως η μοναδική χώρα έως σήμερα που έχει εξασφαλίσει συμμετοχή τόσο στο ATP Finals που θα διεξαχθεί στις 14-21/11 στο Τορίνο και στο WTA Finals (10-17/11, Γκουαδαλαχάρα).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε την πρόκριση στις 13/9 και η Μαρία Σάκκαρη στις 21/10. Για την Ελληνίδα μάλιστα είναι και η "παρθενική" της πρόκριση ενώ για τον Έλληνα είναι η 3η σερί έχοντας ήδη ένα τίτλο από το 2019 στη συλλογή του.

Από την πλευρά της ATP

Στο ATP Finals έχουν προκριθεί ήδη ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) με την χώρα των Βαλκανίων να μην έχει τενίστρια στο WTA Finals. Το ίδιο συμβαίνει και με την Γερμανία που έχει συμμετοχή στο ATP Finals με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Οι Ρώσοι θα έχουν διπλή εκπροσώπηση στο ATP Finals με Μεντβέντεφ και Ρούμπλεφ (κλείνει θέση τις επόμενες ημέρες) αλλά στο WTA Finals είναι δύσκολο να προλάβει η Αναστασία Παβλιουτσένκοβα να πάρει μια από τις 3 θέσεις που απομένουν αφού προπορεύονται 6 τενίστριες στο Race.

Η Ιταλία είναι θέμα χρόνου να έχει τον Ματέο Μπερετίνι αλλά δεν θα έχει εκπρόσωπο στις γυναίκες ενώ η Ισπανία μετά από την απουσία του Ράφα Ναδάλ δεν θα έχει διπλή εκπροσώπηση.

Μια θέση διεκδικούν ο Νορβηγός Κάσπερ Ρουντ και ο Βρετανός Κάμερον Νόρι αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα εκπροσώπησης στις γυναίκες.

H μοναδική χώρα που κυνηγάει διπλή εκπροσώπηση και έχει αρκετές ελπίδες να είναι... παρέα με την Ελλάδα έιναι η Πολωνία. Η Ίγκα Σβιόντεκ είναι μια ανάσα από την πρόκριση ενώ και ο Χούμπερτ Χούρκατς αν και δεν είναι τόσο κοντά έχει ελπίδες.

Ο τελικός των γυναικών

Στο WTA Finals έχει προκριθεί η Άσλεϊ Μπάρτι (Αυστραλία) και αλλά η χώρα δεν θα έχει συμμετοχή στο ATP Finals. Έχουν περάσει δυο Τσέχες (Πλίσκοβα, Κρεϊτσίκοβα) αλλά το τένις στους άνδρες στην Τσεχία δεν είναι σε υψηλό επίπεδο.

Το ίδιο συμβαίνει με την Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα. Η Ισπανία διεκδικεί πρόκριση με την Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα και την Πάολα Μπαντόσα ενώ στο παιχνίδι είναι η Τυνήσια Ονς Τζαμπέρ και η Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ (είναι αρκετά πίσω στο Race).

Καμία από αυτές τις χώρες δεν θα έχουν συμμετοχή στο Τορίνο.

@Photo credits: INTIME
 

WTA FINALS Τελευταία Νέα