Μάρεϊ: «Κανείς από τους νέους τενίστες δεν θα φτάσει τα 20 grand slam»

Κώστας Ευθυμιάδης
Μάρεϊ: «Κανείς από τους νέους τενίστες δεν θα φτάσει τα 20 grand slam»
Την Big-3 με την γενιά των Τσιτσιπά, Ζβέρεφ και Μεντβέντεφ σύγκρινε ο Αντι Μάρεϊ.

Ο Αντι Μάρεϊ σύγκρινε την νέα γενιά του τένις με την Big-3 και έβγαλε το συμπέρασμα πως κανείς από τα νέα μεγάλα ονόματα δεν θα φτάσει τα επιτεύγματα των Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Ναδάλ.

Ο Σκωτσέζος, πριν την επικράτησή του επί του Χουρκάζ στο Vienna Open και κατά την αποχώρησή του από την Αμβέρσα, μπήκε στον πειρασμό να κάνει συγκρίσεις των δύο γενεών και τόνισε πως δεν βλέπει κανέναν να φτάνει τα 20 grand slam που έχει η σπουδαία 3αδα η οποία βρίσκεται κοντά στο τέλος της καριέρας της.

«Από τη μια λυπάμαι που ανήκω στην ίδια γενιά (με τους Big 3), γιατί ίσως να κέρδιζα πολύ περισσότερα αν δεν βρισκόντουσαν εκεί ή αν ήμουν εγώ 5-6 χρόνια νεότερος. Θα είχα σίγουρα περισσότερες ευκαιρίες. Από την άλλη, είχα την ευκαιρία να παίξω και να φέρω μια πρόκληση στα μεγαλύτερα τουρνουά για τους 3 καλύτερους παίκτες της ιστορίας» είπε αρχικά ο Μάρεϊ.

«Αντιμετώπισα τον Ναδάλ στο Roland Garros, τον Φέντερερ στο Wimbledon και Τζόκοβιτς στο Australian Open και στο US Open, ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προφανώς δεν κέρδισα όλους αυτούς τους αγώνες, αλλά μόνο λίγους απ' αυτούς. Νιώθω όμως τυχερός που μπόρεσα να τους αντιμετωπίσω, που με έκαναν καλύτερο παίκτη, με το να ανεβάσουν τόσο ψηλά τον πήχη» πρόσθεσε ο Μάρεϊ.

Μάρεϊ: «Καλύτερος αυτή τη στιγμή ο Μεντβέντεφ, καλός και ο Τσιτσιπάς»

Αναφερόμενος στη νέα γενιά, ο Μάρεϊ χαρακτήρισε κορυφαίο αυτή τη στιγμή τον Μεντβέντεφ, ενώ για τον Τσιτσιπά, είπε πως είναι καλός…

«Αυτή τη στιγμή ο Μεντβέντεφ είναι ο καλύτερος παίκτης στις σκληρές επιφάνειες. Κέρδισε μόλις το US Open, και πριν απ' αυτό τα αποτελέσματά του στις επιφάνειες αυτές ήταν εξαιρετικά. Πιστεύω το παιχνίδι του είναι πιο ολοκληρωμένο από τους υπόλοιπους, όμως στο χώμα είναι δύσκολο να μαντέψω.

Ο Τσιτσιπάς είναι καλός, αλλά υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που μπορούν να κερδίσουν. Και στο γρασίδι είναι ακόμα δυσκολότερο, επειδή μπορεί οι μπάλες να είναι πιο αργές, όμως παραμένει μια επιφάνεια για σπεσιαλίστες και δεν υπάρχουν πολλοί. Ακόμα και οι Τσιτσιπάς και Μεντβέντεφ δυσκολεύονται σ' αυτή την επιφάνεια, οπότε πραγματικά δεν ξέρω» είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε στο συμπέρασμά του.

«Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που μπορούν να κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια. Θα δούμε σε 5 ή 10 χρόνια ποιος θα είναι σε θέση να το κάνει, αλλά δε νομίζω πως κανείς από αυτούς θα φτάσει τα 20 Grand Slams, όπως έκαναν αυτά τα τρία... τέρατα» είπε o Μάρεϊ που στον δεύτερο γύρο της Βιέννης θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ.


@Photo credits: ATP
  • Tags:
 

VIENNA OPEN Τελευταία Νέα