Κανελλοπούλου στο Gazzetta: «Δεν είχα φανταστεί ότι θα φτάσει τόσο ψηλά η Μαρία»

Αντώνης Πατσούρας
Κανελλοπούλου στο Gazzetta: «Δεν είχα φανταστεί ότι θα φτάσει τόσο ψηλά η Μαρία»
Η μητέρα της Μαρίας Σάκκαρη, Αγγελική Κανελλοπούλου, μίλησε στο Gazzetta για την άνοδο της Μαρίας στο Νο12, το US Open και τον επόμενο στόχο.

Η Αγγελική Κανελλοπούλου είναι μια μεγάλη μορφή για το ελληνικό τένις, με διακρίσεις σε Grand Slam στη δεκαετία του '80, με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι η πρώτη Ελληνίδα που εισήλθε στο top-10 αφού έφτασε στο Νο43!

Πάνω απ' όλα όμως είναι μια περήφανη μαμά. Είναι η μητέρα της Μαρίας Σάκκαρη, η οποία από τις 20/9 είναι στο Νο12 κόσμου,και μίλησε στο Gazzetta για την άνοδο της Μαρίας αλλά και τους επόμενους στόχους της.

Σακκαρη

«Δεν είχα φανταστεί ότι θα φτάσει τόσο ψηλά»

Η Αγγελική Κανελλοπούλου είναι δίπλα στην Μαρία από τα πρώτα της βήματα έως και σήμερα που είναι από τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο. Την ρωτήσαμε να μας πει εάν περίμενε όταν ξεκινούσε το τένις ότι θα έφτανε τόσο ψηλά και μας απάντησε: «Δεν το είχα φανταστεί ότι θα φτάσει τόσο ψηλά.

Ζω ένα όνειρο. Η Μαρία πάντα έβαζε στόχους. Όταν εισήλθε στο top-200, μετά έβαλε στόχο το top-100, μετά το top-50, μετά το top-30 και το top-20. Τα έχει καταφέρει σήμερα και είναι στο Νο12 κόσμου».

Έχει δηλώσει και παλαιότερα ότι εάν λόγω του covid-19 δεν υπήρχαν τόσες ακυρώσεις τουρνουά η Μαρία θα ήταν στο top-10: «Ναι το πιστεύω αυτό. Για μένα τώρα είναι θέμα χρόνου να έρθει και το top-10. Δεν πρέπει να έχει άγχος.

Το Νο43 που είχα φτάσει ήταν κάτι σπουδαίο. Μετά ήρθε η Λένα Δανιηλίδου και έφτασε στο Νο14 που ήταν απίστευτο. Δεν περίμενα τότε ότι θα "σπάσει" το ρεκόρ. Η Μαρία είναι σήμερα στο Νο12 και είναι απίστευτο».

φφφ

«Στόχος το WTA Finals»

Η Μαρία Σάκκαρη που αυτή την εβδομάδα θα παίξει στην Οστράβα έχει ως μεγάλο στόχο για το τελείωμα της χρονιάς να είναι για πρώτη φορά στην καριέρα της στο WTA Finals στη Γκουαδαλαχάρα εκεί όπου θα προκριθούν οι 8 καλύτερες της χρονιάς.

Η 26χρόνη τενίστρια σήμερα είναι στο Νο6 του ranking. «Είναι μεγάλος στόχος. Θα έχει λίγο άγχος για να τον πετύχει αλλά μπορεί. Πρέπει να μείνει εκεί στο 6-7 στο rankig και θα τα καταφέρει», μας λέει η μητέρα της.

«Θα έρθει και ο τελικός»

Τις ημέρες του US Open όπου η Μαρία Σάκκαρη έφτασε στους "4" κερδίζοντας παίκτριες όπως η Κβίτοβα, η Πλίσκοβα και η Αντρεέσκου η Αγγελική ήταν στην εξέδρα μαζί με την άλλη κόρη της την Αμάντα και καμάρωνε την Μαρία.

Αλήθεια πως το ζούσε; «Είχα αγωνία από την εξέδρα. Είναι πολύ δύσκολο για μένα. Φοβήθηκα τους δυο πρώτους γύρους.

Μετά κέρδισε την Κβίτοβα και είπα θα φτάσει ψηλά. Η Μαρία διαχερίστηκε τα παιχνίδια της σωστά. Για μένα σπουδαία νίκη ήταν αυτή με την Αντρεέσκου που είναι από τις καλύτερες τενίστριες στον κόσμο», μας λέει η Κανελλοπούλου και συνεχίζει: «Ήρθε ο 2ος ημιτελικός Grand Slam μέσα στη χρονιά. Κάτι μοναδικό. Η Μαρία το πέτυχε στο Παρίσι και είδε πως μπορεί.

555

Πίστεψε πολύ σ' αυτό και το έκανε ξανά στη Νέα Υόρκη. Χτίζει κομμάτι κομμάτι, βήμα, βήμα την καριέρα της. Δεν θα φτάσει σ' ένα τελικό και θα εξαφανιστεί μετά.

Θέλει να έχει διάρκεια. Θεωρώ ότι θα έρθει και ο μεγάλος τελικός. Έχει παλέψει σε πολλούς ημιτελικούς και θα τα καταφέρει. Αυτό που θέλω είναι να είναι γερή και δυνατή. Είναι στη μέση της καριέρας της και έχει πολλά ακόμη να προσφέρει».

«Επέμενα να συνεργαστεί με τον Τομ»

Η Αγγελική Κανελλοπούλου μας μίλησε και για την συμβουλή του Τομ Χιλ, του προπονητή της, στην επιτυχία της Μαρίας: «Έχει καλή χημεία με τον Τομ και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στην αρχή η Μαρία ήταν διστακτική. Το φοβήθηκε.

Ήταν στην ηλικία της και δεν ήταν αυτό που λέμε φίρμα. Εγώ επέμενα. Θες το έντσικτο της μάνας, το ένστικτο της τενίστριας. Ο Τομ είναι και αυτός δουλευταράς και έχουν ταιριάξει. Έχει μαζί της και τον Γιάννη Στεργίου και φυσικά τον γυμναστή της τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο. Νομίζω έχει φτιάξει ένα πολύ καλό τιμ».

ssss
«Κάθε γονιός θέλει το παιδί του να πετύχει αυτά που ονειρεύτηκε»

Ο μπαμπάς Κώστας και η μαμά Αγγελική αποφάσισαν να στηρίξουν την Μαρία από μικρή ηλικία και να την βοηθήσουν να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα. Τώρα είναι και οι δυο δικαιωμένοι: «Ναι αισθανόμαστε δικαιωμένοι.

Ο άνδρας μου από την αρχή έλεγε να φέρουμε στη Μαρία τους καλύτερους προπονητές. Την στηρίξαμε όσο μπορούσαμε. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι αλλά και χαρούμενοι γιατί η Μαρία έκανε το όνειρο της πραγματικότητα. Είναι το όνειρο του παιδιού σου. Κάθε γονιός θέλει το παιδί του να πετύχει σ' αυτό που έχει επιλέξει και αγαπά».

 

US OPEN Τελευταία Νέα