Ο Ρουντ κέρδισε εύκολα τον Ζβέρεφ επιστρέφει στον τελικό του Roland Garros (vids)

O Κάσπερ Ρουντ πανηγυρίζει
Ο Κάσπερ Ρουντ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα αγωνιστεί στον τελικό του Roland Garros μετά το άνετο 3-0 σετ επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Κάσπερ Ρουντ χρωστάει στον εαυτό του έναν ακόμη τελικό σε grand slam.

Πέρυσι έκανε πολύ άσχημη εμφάνιση στον τελικό του Roland Garros κόντρα στον Ναδάλ και στο US Open ηττήθηκε σε 4 σετ από τον Αλκαράθ. Φέτος, θα βρει απέναντί του έναν άλλον της Big-3, τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ρουντ απέκλεισε στον δεύτερο ημιτελικό τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, επικρατώντας με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-0) και θα παίξει για τρίτο grand slam σε τελικό μέσα σε ένα χρόνο.

Στο πρώτο σετ ο Νορβηγός ήταν κυρίαρχος. Παρά το break και την μείωση σε 2-1 του Ζβέρεφ, κράτησε το σερβίς του και απάντησε αμέσως με δεύτερο break το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος του σετ, το οποίο και πήρε με 6-3, κυρίως χάρη στα πολλά αβίαστα λάθη του Γερμανού (15 στο πρώτο σετ).

O Ρουντ με αρκετή υπομονή, περίμενε να πιάσει μία αδύναμη στιγμή του Ζβέρεφ στο σερβίς του. Αφού κράτησε άνετα το δικό του, στο 3-3, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Γερμανού ξανά και έφτασε στο 4-3, έχοντας και το σερβίς.

Κατάφερε να κρατήσει εκ νέου το σερβίς του και στα επόμενα δύο service game και με 6-4, έφτασε ένα σετ μακριά από την επιστροφή του στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Ζβέρεφ… απελπισμένος από το εξαιρετικό παιχνίδι του αντιπάλου του, ρωτούσε τον πατέρα του στα… ρώσικα αν έχει κάποια ιδέα για να ανατρέψει το ματς.

Κατέληξε να δέχεται break στο πρώτο κιόλας game του τρίτου σετ από κακές επιλογές του, με τον Ρουντ να έχει «ψυχρό αίμα» και να φτάνει σε δεύτερο break παρά την φιλότιμη προσπάθεια του Γερμανού που ότι και να έκανε, έβλεπε να έρχονται οι απαντήσεις από την άλλη πλευρά.

Πάλεψε για να πάρει πίσω το ένα break, αλλά ξανά ο Ρουντ έσβησε τις ευκαιρίες του αντιπάλου του και έφτασε στο 4-0, για να σβήσει ουσιαστικά τα όποια όνειρα είχε ο Ζβέρεφ. Το σετ έκλεισε στο 6-0...

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα