H Σαμπαλένκα με την εκπληκτική Mούχοβα στα ημιτελικά του Roland Garros

Η Αρίνα Σαμπαλένκα χαιρετά τον κόσμο στο Ρολάν Γκαρός
Η Αρίνα Σαμπαλένκα σταμάτησε την πορεία της Ελίνα Σβιτόλινα και με αντίπαλο την Καρολίνα Μούχοβα θα παίκει για την πρόκριση στον τελικό του Roland Garros.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Ουκρανή, Ελίνα Σβιτόλινα, με τη Λευκορωσίδα να επικρατεί με 6-4, 6-4 και να προκρίνεται στα ημιτελικά του Roland Garros.

Η 25χρονη Σαμπαλένκα, πρωταθλήτρια στo Australian Open στην αρχή της χρονιάς, θα βρεθεί για πρώτη φορά σε ημιτελικά του Roland Garros, κάτι που έχει καταφέρει σε όλα πλέον τα slam, καθώς έχει παίξει μια φορά στο Wimbledon (2021) και δύο φορές στο US Open (2021, 2022). Η Σαμπαλένκα ήταν εντυπωσιακά καλύτερη από τη Σβιτόλινα στους winners (30-7) και δεν πλήρωσε τα 37 αβίαστα λάθη (12 η Ουκρανή).

Στο 1ο σετ η Σαμπαλένκα πέτυχε καθοριστικό tie break για το 5-4 και σερβίροντας έφθασε στο 6-4. Στο 2ο σετ η Σβιτόλινα προηγήθηκε 2-0, όμως η απάντηση από τη Σαμπαλένκα ήταν πέντε στη σειρά νικηφόρα games (5-3), φθάνοντας στο 6-4 και στην πρόκριση.

Ημιτελικά και +24 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη η Μούχοβα

Η Καρολίνα Μούχοβα εξακολουθεί να ζει το δικό της όνειρό της στο Roland Garros. Η 26χρονη Τσέχα άρχισε την πορεία της στο Παρίσι αφήνοντας εκτός συνέχειας τη Μαρία Σάκκαρη και τώρα θα βρεθεί στα ημιτελικά του Roland Garros με αντίπαλο τη Σαμπαλένκα.

Νικώντας την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με 7-5, 6-2 η Μούχοβα έχει χάσει μόλις ένα σετ στα μέχρι τώρα παιχνίδια της στο τουρνουά. Αυτός θα είναι ο 2ος ημιτελικός της καριέρας της μετά την προ διετίας παρουσία της στο Austalian Open.

Ήδη με την πορεία της στο Παρίσι έχει κερδίσει 24 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, φθάνοντας στο Νο.19 και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας της (Μάιος 2021).

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα