Roland Garros: Μούχοβα και Παβλιουτσένκοβα έκλεισαν θέση στα προημιτελικά

H Καρολίνα Μούχοβα πανηγυρίζει
Με ανατροπή η Αναστασία Παβλιουτσένκοβα έφτασε στην πρόκριση στις «8» του Παρισιού, με την Μούχοβα να συνεχίζει να ζει το… όνειρό της την ίδια ώρα.

Με εντυπωσιακή ανατροπή η Αναστασία Παβλιουτσένκοβα εξασφάλισε θέση στα προημιτελικά του Roland Garros.

Η φιναλίστ του Παρισιού το 2021, επικράτησε της Ελίζ Μέρτενς με 3-6, 7-6, 6-3, χάρη στους 50 winners της!

Η Παβλιουτσένκοβα πέρυσι έχασε όλη τη χρονιά και τους βαθμούς που είχε, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει στα ranking. Στο Παρίσι μπήκε στο κυρίως ταμπλό με protected ranking και σήμερα από το Νο333 της παγκόσμιας κατάταξης όπου βρίσκεται (θα ανέβει τουλάχιστον 91 θέσεις όταν ανακοινωθεί η νέα βαθμολογία), γίνεται η 3η τενίστρια στην ιστορία εκτός Τοπ250 που φτάνει σε προημιτελικά grand slam (Μαρτίνα Χίνγκις το 2006 στο Australian Open και Κάια Κανέπι το 2017 στο US Open).

Στον προημιτελικό θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Μούχοβα, η οποία από τον πρώτο γύρο που απέκλεισε την Σάκκαρη, συνεχίζει να παίζει εντυπωσιακά.

Η Ελίνα Αβανεσιάν που αντιμετώπισε σήμερα, βρίσκεται στο Νο134 και έκανε την υπέρβασή της, φτάνοντας ως τον 4ο γύρο, στο μόλις δεύτερο grand slam της καριέρας της (είχε παίξει στον πρώτο γύρο του US Open πέρυσι).

Η Μούχοβα επικράτησε με 6-4, 6-3 και την επόμενη εβδομάδα θα είναι τουλάχιστον στο Νο27 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η Αβανεσιάν «σκαρφαλώνει» 55 θέσεις και κάνει νέο ρεκόρ καριέρας στα 20 της χρόνια, με το Νο79, από το Νο122 που βρίσκεται τώρα (μπορεί να πέσει μία θέση αν η Τόρμο κερδίσει αύριο την Χαντάντ Μάια).

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα