Roland Garros: Θρίαμβος για τον Ζβέρεφ επί του Αλκαράθ

Newsroom
Roland Garros: Θρίαμβος για τον Ζβέρεφ επί του Αλκαράθ
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ νικώντας τον Κάρλος Αλκαράθ με 3-1 σετ εξασφάλισε το 1ο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

O Αλεξάντερ Ζβέρεφ ήταν αυτός που έβαλε τέλος στην τρελή πορεία του Κάρλος Αλκαράθ. Ο 25χρονος Γερμανός νίκησε τον 19χρονο Ισπανό με 6-4, 6-4, 4-6, 7-6(9) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros. Εκεί θα περιμένει τον νικητή από την τιτανομαχία ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ράφαελ Ναδάλ, που ακολουθεί.

Ο Ζβέρεφ για δεύτερη σερί χρονιά θα είναι στα ημιτελικά του Roland Garros και θα παίξει για τη 2η παρουσία του σε τελικό τουρνουά Grand Slam, καθώς ήταν φιναλίστ στο περσινό US Open.

O Αλκαράθ μπήκε στον προκριματικό με φετινό ρεκόρ 32-3, αλλά δεν τα κατάφερε, έχασε το set point που είχε στο 4ο σετ και αποχαιρετά το Παρίσι με την καλύτερη πορεία του στις μόλις έξι συμμετοχές του σε Grand Slam.

Το ματς

Στο 1ο σετ ο Ζβέρεφ πετυχαίνοντας break στο 5ο game και μετά διατηρώντας το σερβίς του προηγήθηκε 4-2, υπερασπίστηκε με επιτυχία το σερβίς του και έφθασε στο 6-4.

Με τους δύο παίκτες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το 3-3, ο Ζβέρεφ πέτυχε νέο break (4-3), προηγήθηκε 5-3 και τελείωσε το σετ 6-4 σε 48 λεπτά.
Ανάλογη η εικόνα και στο 3ο σετ, με τον Αλκαράθ να παίρνει προβάδισμα ενός game τον Αλκαράθ να πηγαίνει στο 5-4 και με το πρώτο του break να κατακτά το σετ 6-4 σε 41 λεπτά και να μένει στο παιχνίδι.

Μεγάλη μάχη και στο 4ο σετ. Απόλυτη ισορροοπία μέχρι το 4-4, με τον Ζβέρεφ να πετυχαίνει break για το 5-4 και να σερβίρει για τη νίκη. Όμως ο Αλκαράθ προηγήθηκε 0-40 και απαντώντας με το δικό του break ισοφάρισε 5-5. Το σετ πήγε στο tie break. O Ζβέρεφ προηγήθηκε 2-0, ο Αλκαράθ προσπέρασε 4-3 και η αγωνία κορυφώθηκε.

Ο Ισπανός πήγε στο 6-5, έχοντας set point, ο Ζβέρεφ με δύο σερί πόντους έφθασε στο 7-6 και σε match point, ο Αλκαράθ ισοφάρισε 7-7, όμως ο Ζβέρεφ δημιουργώντας νέα ευκαιρία για να πάρει το ματς, 8-7, δεν την άφησε χαμένη, 9-7 και πρόκριση στα ημιτελικά. Ο Ζβέρεφ τελείωσε τον αγώνα με 39 winners και 34 αβίαστα λάθη, ο Αλκαράθ είχε 46 winners, αλλά και 22 περισσότερα λάθη (56).

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα