Διαδρομή Βαρκελώνη -Παρίσι: Οι 16 τελικοί του Τσιτσιπά πριν την υπέρτατη πρόκληση

Διαδρομή Βαρκελώνη -Παρίσι: Οι 16 τελικοί του Τσιτσιπά πριν την υπέρτατη πρόκληση
Στο 7-9 είναι το ρεκόρ του Στέφανου Τσιτσιπά σε τελικούς, λίγο πριν τον... σημαντικότερο της καριέρας του, αυτόν στο Παρίσι.

Τρία χρόνια και… ενάμισι μήνα μετά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στον υπέρτατο στόχο του. Σε έναν τελικό ενός grand slam.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης (όχι για πολύ καθώς από την Δευτέρα θα είναι τουλάχιστον στο Νο4 και αν κερδίσει στο Νο3), έπαιξε τον πρώτο του τελικό στις 29 Απριλίου του 2018 και πάλι σε χωμάτινη επιφάνεια, αυτή τη φορά στο τουρνουά της Βαρκελώνης.

Εκεί, αντίπαλός του ήταν ο Ράφαελ Ναδάλ, που κόντρα στον… πρωτάρη και «ψαρωμένο» Τσιτσιπά, κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες τον τίτλο (6-2, 6-1).

Από τότε ακολούθησαν άλλοι 15 τελικοί. Το ρεκόρ δεν ήταν και το καλύτερο, αλλά όσο περνούσε ο καιρός, ο Στέφανος ωρίμαζε αγωνιστικά και τα αποτελέσματα ερχόντουσαν.

Πλέον βρίσκεται στο 7-9 σε τελικούς καριέρας και θέλει να… βελτιώσει κι άλλο αυτό το ρεκόρ, κερδίζοντας το πρώτο grand slam της καριέρας του και μάλιστα απέναντι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μία ήττα στη Γαλλία το 2021

Και ο μόνιμος κάτοικος του Μόντε Κάρλο πλέον, έχει και ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει ότι η Γαλλία… του πάει. Δύο τίτλους έχει κατακτήσει φέτος και οι δύο ήταν επί Γαλλικού εδάφους! Στην Γαλλία μετρά ρεκόρ 16-1 για το 2021 καθώς στα τρία τουρνουά που έπαιξε (Μασσαλία, Μόντε Κάρλο, Λυών) έφτασε μέχρι το τέλος στα δύο (Μόντε Κάρλο, Λυών) και κατέκτησε τον τίτλο, ενώ αποκλείστηκε στη Μασσαλία στον τρίτο γύρο!

Το ζητούμενο είναι λοιπόν το ρεκόρ να γίνει… 17-1 για να ολοκληρωθεί ονειρεμένα για τον Τσιτσιπά η σεζόν στο χώμα, αλλά και να φύγει με ένα grand slam από την Γαλλία, όπου από τους 7 τίτλους καριέρας, οι 3 είναι κερδισμένοι εκεί.

Οι τίτλοι του Τσιτσιπά

2021

Λυών (χώμα)

ATP Masters 1000 Μόντε Κάρλο (χώμα)

2020

Μασσαλία (σκληρή επιφάνεια)

2019

Nitto ATP Finals (σκληρή επιφάνεια)

Εστορίλ (χώμα)

Μασσαλία (σκληρή επιφάνεια)

2018

Στοκχόλμη (σκληρή επιφάνεια)

Φιναλίστ

2021

Βαρκελώνη (χώμα)

Ακαπούλκο (σκληρή επιφάνεια)

2020

Αμβούργο (χώμα)

Ντουμπάι (σκληρή επιφάνεια)

2019

Πεκίνο (σκληρή επιφάνεια)

ATP Masters 1000 Μαδρίτη (χώμα)

Ντουμπάι (σκληρή επιφάνεια)

2018

ATP Masters 1000 Τορόντο (σκληρή επιφάνεια)

Βαρκελώνη (χώμα)

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα