Ο Τζόκοβιτς γλυκοκοιτάζει το ρεκόρ των Λέιβερ-Έμερσον

Ο Τζόκοβιτς γλυκοκοιτάζει το ρεκόρ των Λέιβερ-Έμερσον
Εάν ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατακτήσει το Roland Garros θα γίνει ο μοναδικός τενίστας στην open era με τουλάχιστον 2 τίτλους στα 4 Grand Slam και θα σταθεί δίπλα στον Ροντ Λέιβερ και στον Ρόι Έμερσον.

Ιστορία θα γράψει ο Νόβακ Τζόκοβιτς εάν κατακτήσει την Κυριακή το Roland Garros απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Σέρβος που είναι στο Νο1 κόσμου κυνηγάει το 19 Grand Slam, που δεν είναι ρεκόρ, αλλά εάν τα καταφέρει στον 6ο τελικό του στο Παρίσι θα έχει πετύχει κάτι σπουδαίο.

Θα γίνει ο μοναδικός τενίστας στην open era που θα έχει τουλάχιστον 2 τίτλους και στα 4 Grand Slam. Στο παλμαρέ του έχει 9 Australian Open, 1 Roland Garros, 5 Wimbledon και 3 US Open.

Οι άλλοι δυο του Big-3 ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφα Ναδάλ έχουν ο πρώτος 1 Roland Garros και ο δεύτερος 1 Australian Open.

Δίπλα σε Λέιβερ και Έμερσον

Εάν τα καταφέρει ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα γίνει ο πρώτος στην open era αλλά όχι και ο πρώτος συνολικά στην ιστορία των Grand Slam.

Δυο Αυστραλοί που μεγαλούργησαν στη δεκαετία του '60 έχουν το ρεκόρ! Ο Ροντ Λέιβερ και ο Ρόι Έμερσον.

Ο πρώτος έχει 3 Australian Open και από 2 Roland Garros, 4 Wimbledon και 2 US Open και ο δεύτερος έχει 6 Australian Open και από 2 (Roland Garros, Wimbledon και US Open).

O Λέιβερ μάλιστα είναι ο μοναδικός στον κόσμο που έχει κατακτήσει και μάλιστα 2 φορές μέσα σε μια χρονιά και τα 4 Grand Slam.

Το πέτυχε το 1962 και το 1969. Κανείς από τους Big-3 δεν έχει 4 σε μια χρονιά.

  • Tags:
 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα