Μαυρωτάς: «Πολλά παιδιά θα ξεκινήσουν τένις λόγω των επιτυχιών των Τσιτσιπά και Σάκκαρη»

Μαυρωτάς: «Πολλά παιδιά θα ξεκινήσουν τένις λόγω των επιτυχιών των Τσιτσιπά και Σάκκαρη»
Για τις μεγάλες επιτυχίες των Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως πολλά παιδιά θα ξεκινήσουν τένις λόγω των συγκεκριμένων επιτυχιών.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, φιλοξενήθηκε στον ΣΚΑΙ 100.3 αναφέροντας τα εξής: «Πολλά παιδιά θα ξεκινήσουν να παίζουν τένις εξαιτίας του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη. Για να έχεις έναν εύρωστο και σταθερό αθλητικό οικοδόμημα, χρειάζεσαι και τους πρωταθλητές που θα παίζουν τον ρόλο των προτύπων αλλά και τη μεγάλη βάση, δηλαδή τα σωματεία, τις ακαδημίες, τις υποδομές όπου πηγαίνουν τα παιδιά για να έχουμε την επόμενη Σάκκαρη, τον επόμενο Τσιτσιπά, τον επόμενο Πετρούνια, την επόμενη Στεφανίδη κ.ο.κ.. Αθλητισμός και πρωταθλητισμός είναι συγκοινωνούντα δοχεία και το ένα τροφοδοτεί το άλλο. Για να κρατηθεί υψηλά ο αθλητισμός χρειάζονται και τα πρότυπα, αλλά και η μεγάλη βάση στην αθλητική πυραμίδα. Για αυτό η Πολιτεία, οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία πρέπει να δίνουν έμφαση στις υποδομές στην ανάπτυξη και να δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να έρθουν τα παιδιά στον αθλητισμό»

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και ως πρώην αθλητής δεν παρέλειψε να αναφέρει, τις δυσκολίες και τις θυσίες που απαιτούνται για να φτάσει κάποιος να κατακτήσει την κορυφή.

«Πολλές φορές βλέπουμε μόνο τη λάμψη του μεταλλίου, τους πανηγυρισμούς, τα πρωτοσέλιδα και δεν βλέπουμε τις θυσίες που έχουν κάνει όλοι αυτοί οι αθλητές, τον ιδρώτα και τα δάκρυα που έχουν χύσει, για να φτάσουν σε αυτό. Για την κορυφή δεν υπάρχει ασανσέρ, αλλά πρέπει να ανέβεις σκαλοπάτι, σκαλοπάτι. Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Στον αθλητισμό υπάρχει κόπος, συνεργασία, σεβασμός, μια αντοχή στις αντιξοότητες, στη διαχείριση του άγχους, ανοχή στη διαφορετικότητα και όλα αυτά είναι αξίες και δεξιότητες που τις αποκτούν τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τα έχουν σαν προίκα για όλη τους τη ζωή. Όσο περισσότεροι νέοι ασχολούνται με τον αθλητισμό και αποκτούν αυτές τις αξίες και δεξιότητες, τόσο πιο γερές κοινωνίες θα χτίζουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα