Στα ημιτελικά μετά από ματσάρα η Ζίντανσεκ!

Στα ημιτελικά μετά από ματσάρα η Ζίντανσεκ!
Το Νο85 της παγκόσμιας κατάταξης, η Σλοβένα Ταμάρα Ζίνταντσεκ πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Roland Garros!

Ματσάρα έγινε στον πρώτο προημιτελικό του ταμπλό των γυναικών στο Roland Garros, με την Ταμάρα Ζίντανσεκ να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά κερδίζοντας με 2-1 σετ την Ισπανίδα Πάολα Μπαντόσα (7-5, 4-6, 8-6) σε 2 ώρες και 26 λεπτά!

Το Νο85 της παγκόσμιας κατάταξης συνεχίζει να εκπλήσσει στο Παρίσι, καθώς μέχρι τώρα στην καριέρα της δεν είχε καταφέρει ποτέ να πάει μακρύτερα από τον δεύτερο γύρο σε γκραν σλαμ!

Στο Παρίσι όμως άφησε κατά σειρά εκτός τις Αντρεέσκου (Νο6), Μπρενγκλ (Νο84), Σινιάκοβα (Νο68), Κιρστέα (Νο54) και τώρα και την Μπαντόσα (Νο33), για να φτάσει στα 23 της χρόνια σε μια τρομερή επιτυχία.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, με την Ζίντανσεκ να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 3-0 και να φτάνει σε δύο μπρέικ για να ισοφαρίσει σε 3-3. Ακολούθησε από ένα μπρέικ ακόμη και για τις δύο, με το σετ να φτάνει στο 5-5. Εκεί η Σλοβένα κράτησε το σερβίς της και έκανε το τέταρτο μπρέικ (8 συνολικά στο ματς έναντι 7 της αντιπάλου της) στο σετ για να το κερδίσει με 7-5.

Στο δεύτερο σετ έσπασε ξανά το σερβίς της αντιπάλου της στο 3-1, όμως απάντησε αμέσως με μπρέικ η Μπαντόσα. Τα μπρέικ διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο και τελικά ένα ακόμη από την Μπαντόσα έκανε το 5-4, με την Ισπανίδα να κλείνει το σετ στο σερβίς της.

Εχοντας και οι δύο την ευκαιρία της ζωής τους σε αυτό το ματς, τα έδωσαν όλα για τη νίκη στο τρίτο σετ. Η Μπαντόσα ξεκίνησε με μπρέικ, απάντησε στο 2-2 η Ζίντανσεκ και ως το 6-6 κράτησαν το σερβίς τους. Η Σλοβένα έκανε το 7-6 και στο σερβίς της Μπαντόσα είχε διπλή ευκαιρία για μπρέικ και ματς πόιντ. Στην δεύτερη τα κατάφερε και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Εκεί θα περιμένει την νικήτρια από την αναμέτρηση της Ριμπάκινα (Νο21) με την Παβλιουτσένκοβα (Νο31) σε ένα ταμπλό φέτος γεμάτο εκπλήξεις.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα