Το ελληνικό τένις απέκτησε σήμερα και δεύτερο brand name...

Το ελληνικό τένις απέκτησε σήμερα και δεύτερο brand name...
To ελληνικό τένις για πρώτη φορά έχει δύο Ελληνόπουλα ταυτόχρονα σε προημιτελικά ενός Grand Slam και προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε αν... είναι όντως αλήθεια αυτό που ζούμε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του Roland Garros.

Η Μαρία Σάκκαρη στα προημιτελικά του Roland Garros.

Κοίτα να δεις που ακόμη και όταν το γράφεις (ή το διαβάζεις)… απορείς. Απορείς αν είναι ανέκδοτο ή αν είναι πραγματικότητα. Όχι για τις δυνατότητες των δύο παιδιών (αυτό έλειπε…), αλλά γιατί δύο Ελληνόπουλα κατάφεραν για πρώτη φορά να είναι στους «8» ενός γκραν σλαμ ταυτόχρονα. Για τον Τσιτσιπά βέβαια ούτε έκπληξη είναι, ούτε η πρώτη φορά.

Για την Μαρία είναι η πρώτη φορά, αν και θα έπρεπε να έχουν υπάρξει κι άλλες. Είχε τις ευκαιρίες της σε προηγούμενα γκραν σλαμ, αλλά της έλειπε κάτι. Της έλειπε κυρίως η πίστη στον εαυτό της. Εχει κερδίσει Top10 τενίστριες (έχει κερδίσει κοτζάμ… Σερένα), αλλά ποτέ σε γκραν σλαμ.

Ποτέ δεν είχε κάνει την υπέρβαση κάτι που θα πρέπει να κάνει και την ίδια να… απορεί το γιατί.

Μάλλον το... κατάλαβε σήμερα, αφού κέρδισε μία από τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο και μάλιστα με (απίστευτη είναι η αλήθεια) ευκολία. Βέβαια, βοήθησε και ότι η Κένιν ήταν… τραγική σε πολλά σημεία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μειωθεί με αυτό η εξαιρετική εμφάνιση της Μαρίας που τα έκανε σχεδόν τα πάντα σωστά.
Με εξαίρεση ίσως το πρώτο σερβίς της σε ορισμένα σημεία του αγώνα, έκανε ελάχιστα λάθη και πίεσε πολύ την Αμερικανίδα, αναγκάζοντάς την σε δικά της (πολλά) αβίαστα λάθη, ενώ παράλληλα την έκανε να τρέξει πολύ, βγάζοντας πόντους σε ανοιχτό παιχνίδι.

Η Σάκκαρη έχει ρίξει πολύ ιδρώτα στο γυμναστήριο. Ιδρώτα που φέρνει πλέον αποτελέσματα και αυτό είναι ένα επίτευγμα όλου του προπονητικού επιτελείου της. Ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην δύναμη, που μαζί με την τεχνική της (η οποία έχει βελτιωθεί πολύ), αλλά και την αυτοπεποίθηση που επιτέλους έχει, την οδηγούν σε «μονοπάτια» άγνωστα μέχρι σήμερα, αλλά άκρως… ονειρεμένα.

Δεν ξέρουμε πού θα σταματήσει αυτή η πορεία της (η στήλη γράφτηκε πριν γίνει γνωστή η αντίπαλός της στα προημιτελικά), όμως αυτό που οφείλουμε να σταθούμε, είναι στο ότι η Σάκκαρη δικαιωματικά πλέον αξίζει ισάξιας προβολής (που ταυτόχρονα αυξάνει και τις προσδοκίες προς το πρόσωπό της) με αυτή του Τσιτσιπά.

Ναι, σύμφωνοι, ο Στέφανος είναι ένας Top-5 παίκτης και είναι θέμα χρόνου να γίνει Top-3 ή ακόμη… παραπέρα.

Ναι, στο γυναικείο τένις τα πράγματα είναι πιο ρευστά και πιο δύσκολα για την Μαρία να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα στην παγκόσμια κατάταξη.

Όμως γιατί να μην ονειρεύεται έναν τελικό γκραν σλαμ; Αν δει κανείς το ταμπλό, η μόνη παίκτρια του Top10 που παραμένει στο ταμπλό είναι η Ιγκα Σβίατεκ (η οποία αν κερδίσει το βράδυ την Κόστιουκ θα βρεθεί στον δρόμο της Μαρίας). Μετά όλα είναι πιθανά.

Ακόμη και να δούμε δύο Ελληνες στους δύο τελικούς του γκραν σλαμ. Αν κάποιος το έλεγε αυτό πριν δύο με τρία χρόνια, μάλλον θα περνούσε ως το κορυφαίο ανέκδοτο αυτό.

Όμως δεν είναι… Η Ελλάδα έχει δύο μεγάλα brand names στον αθλητισμό. Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Στέφανο Τσιτσιπά. Σήμερα νομίζω αποκτήσαμε και τρίτο… Ασχετα με το πως θα τελειώσει αυτό το τουρνουά για την Μαρία…

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα