Roland Garros: Ματς… μισό κυρίως ταμπλό για την Γραμματικοπούλου

Roland Garros: Ματς… μισό κυρίως ταμπλό για την Γραμματικοπούλου
Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αντιμετωπίζει την Νάο Χιμπίνο στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Roland Garros.

Το πιο δύσκολο εμπόδιο, από τα τρία συνολικά που απαιτούνται για να μπει στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros, έχει να ξεπεράσει σήμερα (24/5) η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Η Ελληνίδα τενίστρια αντιμετωπίζει στον δεύτερο προκριματικό γύρο την Γιαπωνέζα Νάο Χιμπίνο, Νο112 της παγκόσμιας κατάταξης, παιχνίδι που θα γίνει περίπου στις 13:00 (δεύτερο κατά σειρά προγραμματισμένο στο court 4).

Μετά την νίκη της στον πρώτο γύρο επί της Σίνα Κράους, η Γραμματικοπούλου καλείται να παίξει με μία αρκετά έμπειρη τενίστρια, την οποία αν κερδίσει θα φτάσει στον «τελικό» των προκριματικών, εκεί όπου η πιθανή αντίπαλος είναι πιο βατή (θα είναι ή η Ελβετίδα Αλμπιόν, Νο148 ή η Βρετανή Τζόουνς Νο316).

Η Χιμπίνο παίζει σχεδόν σε όλα τα grand slam από το 2016, αλλά ποτέ δεν έχει φτάσει πέρα από τον δεύτερο γύρο. Από την πλευρά της η Γραμματικοπούλου έπαιξε πέρυσι για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό του Παρισιού όπου αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την Ντάρια Σάβιλ, ενώ έχει και μία συμμετοχή στο US Open το 2021, όπου μάλιστα σημείωσε και την πρώτη νίκη καριέρας σε grand slam απέναντι στην Ρωσίδα Μπλίνκοβα (έχασε μετά στον δεύτερο γύρο από την Ελίζ Μέρτενς).

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα