Μουράτογλου: «Λίγο δύσκολο να κερδίσει το 24ο γκραν σλαμ της στο Παρίσι η Σερένα Γουίλιαμς»

Gazzetta team
Μουράτογλου: «Λίγο δύσκολο να κερδίσει το 24ο γκραν σλαμ της στο Παρίσι η Σερένα Γουίλιαμς»
Ο Πάτρικ Μουράτογλου θεωρεί απίθανο να καταφέρει η Σερένα Γουίλιαμς να φτάσει ως την κατάκτηση του Roland Garros.

Εδώ και αρκετό καιρό η Σερένα Γουίλιαμς προσπαθεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 24 γκραν σλαμ που έχει η Μάργκαρετ Κορτ.

Η Αμερικανίδα έχει 23 στην καριέρα της, με τελευταίο το Australian Open το 2017. Από τότε ήρθε η γέννηση της κόρης της, τραυματισμοί και ποτέ δεν κατάφερε να βρεθεί στα δικά της αγωνιστικά στάνταρ.

Στην επιστροφή της φέτος μετρά μόλις μία νίκη κι αυτή απέναντι σε μία 17χρονη στο χώμα και ο προπονητής της, Πάτρικ Μουράτογλου, ξεκαθάρισε στο Reuters πως δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς να… διαπρέψει στα κορτ του Roland Garros.

«Από το 2018 παίζει σε άλλες επιφάνειες τελικούς, όχι σε χώμα. Οταν παίζεις σε γκραν σλαμ τελικούς, δεν είσαι μακριά από το να τους κερδίσεις. Πάντα ο τελικός είναι το δυσκολότερο ματς. Ομως η πίεση είναι μεγαλύτερη όταν παίζεις ένα ματς που μπορείς να γράψεις ιστορία. Θα έλεγα ότι στο Roland Garros είναι ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα γιατί απαιτείται και καλή φυσική κατάσταση. Οπότε πιστεύω ότι στις άλλες επιφάνειες θα έχει τις ευκαιρίες της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μουράτογλου.

«Αν με ρωτούσατε σήμερα, δεν θα της έδινα υψηλές ελπίδες γιατί στα τελευταία δύο τουρνουά αποκλείστηκε στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο. Οποτε είναι δύσκολο να πούμε ότι θα κερδίσει στο Παρίσι. Εχει όμως μπροστά της 10 μέρες δουλειάς για να πάει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση» πρόσθεσε.

 

Τελευταία Νέα