Nόβακ Τζόκοβιτς: Ο καλύτερος φίλος της παρέας

Δήμος Μπουλούκος
Nόβακ Τζόκοβιτς: Ο καλύτερος φίλος της παρέας
Ο Δήμος Μπουλούκος είδε στο Ολυμπιακό Χωριό τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου και γράφει για το πόσο απλός και ακομπλεξάριστος είναι…

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι από τις μεγάλες προσωπικότητες των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ταξίδεψε στην ιαπωνική πρωτεύουσα για να πετύχει κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλος αθλητής στην ιστορία, να κατακτήσει όλα τα grand slam σε μία χρονιά και ταυτόχρονα το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς.

Το γεγονός αυτό δεν φαίνεται πάντως να τον γεμίζει με άγχος. Είναι απλός και προσιτός και δέχεται εύκολα να υπογράψει αυτόγραφα ή να μιλήσει με άλλους αθλητές και αθλήτριες, από όλο τον κόσμο.

Φυσικά διατηρεί στενές σχέσεις με όλα τα μέλη της σερβικής αποστολής στο Τόκιο. Το Gazzetta τον συνάντησε το βράδυ της Τετάρτης έξω από το κτίριο όπου έχει καταλύσει η ομάδα της χώρας του, να έχει καθίσει μαζί με άλλα 30 άτομα και να έχουν σχηματίσει μία μεγάλη παρέα.

Ο Νόλε μάλιστα δεν παρακολουθούσε απλώς τη συζήτηση, αλλά συμμετείχε ενεργά, ήταν στο επίκεντρο, χαμογελούσε και αστειευόταν με όλους. Ενας κορυφαίος αθλητής με συμπεριφορά απλού ανθρώπου, δεν είναι κάτι που συναντάς συχνά

Ο Τζόκοβιτς, όμως, είναι διαφορετικός κι έχοντας περάσει πολλά στη ζωή του, φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί ποιες είναι οι πραγματικές προτεραιότητες στη ζωή.

Τζόκοβιτς

Τζόκοβιτς

Τζόκοβιτς

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα