Εκτός συνεντεύξεων Τύπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Οσάκα

Εκτός συνεντεύξεων Τύπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Οσάκα
Η ΔΟΕ και η οργανωτική επιτροπή του "Τόκιο 2020" δηλώνουν ότι δεν υποχρεώνουν τους αθλητές να συμμετάσχουν στις συνεντεύξεις Τύπου εάν δεν το επιθυμούν.

Στη ΔΟΕ έφτασε το θέμα της Ναόμι Οσάκα η οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει στις συνεντεύξεις Τύπου στο Roland Garros, για να προφυλάξει την ψυχική της υγεία, δέχτηκε πρόστιμο και αναγκάστηκε να αποσυρθεί.

Η Ιαπωνέζα τενίστρια που είναι στο Νο2 κόσμου και είναι από τα φαβορί για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τονίζουν η ΔΟΕ αλλά και η οργανωτική επιτροπή δεν θα έχει υποχρέωση να μιλήσει στις συνεντεύξεις Τύπου.

Η θέση της ΔΟΕ

Εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του "Τόκιο 2020" μιλώντας στο Kyodo News σημείωσε για το θέμα: «Δεν υπάρχουν ειδικές κυρώσεις για τη μη συμμετοχή αθλητών σε συνεντεύξεις Τύπου».

Από την πλευρά της η ΔΟΕ επισημαίνει: «Ποτέ δεν υποχρεώσαμε αθλητή ή αθλήτρια να παρευρεθεί σε συνεντεύξεις Τύπου».

Πάντως η ITF τονίζει ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες οφείλουν να περάσουν από τη μικτή ζώνη αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι να μιλήσουν στη συνέντευξη Τύπου.

Θυμίζουμε ότι τα 4 Grand Slam με κοινή τους ανακοίνωση μετά από την απόφαση της Οσάκα της είχαν ξεκαθαρίσει πως μπορεί και να την αποκλείσουν ενώ μετά από την απόσυρση της άλλαξαν γραμμή και σημείωσαν πως είναι μαζί της στον αγώνα που δίνει.

Το Gazzetta βρίσκεται στο Τόκιο και καλύπτει λεπτό προς λεπτό τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνεχής, 24ωρη ενημέρωση για το πρόγραμμα των Αγώνων, το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, αλλά και τον πίνακα των μεταλλίων όπως διαμορφώνεται μετά από κάθε τελικό. Επιπλέον, μπορείτε ανα πάσα στιγμή να δείτε τα highlights κάθε αγωνιστικής μέρας ξεχωριστά.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Gazzetta που από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, ζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Τόκιο!