Δεν θα ταξιδέψει στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Τιμ

Δεν θα ταξιδέψει στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Τιμ
Ο Ντομινίκ Τιμ ανακοίνωσε ότι δεν είναι στο πρόγραμμα του οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο και θα επικεντρωθεί στο Wimbledon και στο US Open.

Με ανακοίνωση του στα social media ο Ντομινίκ Τιμ γνωστοποίησε ότι δεν είναι στο πρόγραμμα του να ταξιδέψει στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Αυστριακός τενίστας που είναι στο Νο5 κόσμου και το 2020 είχε κατακτήσει το US Open ανακοίνωσε ότι μίλησε με την ομάδα του και αποφάσισαν να μην συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού η χρονιά δεν έχει ξεκινήσει καλά για εκείνον.

Όπως σημειώνει ήταν δύσκολη απόφαση αφού είναι τεράστια τιμή να εκπροσωπεί κανείς τη χώρα του αλλά έδωσε ραντεβού στο Παρίσι το 2024.

Στο "γράμμα" του τονίζει ότι θα ρίξει το βάρος στο Wimbledon και φυσικά στο US Open αφού θα παλέψει για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2020. Ο Τιμ δεν έχει καμία συμμετοχή στους Ολυμπιακούς.

Είναι ο δεύτερος top-5 τενίστας μέσα στην ημέρα που δηλώνει πως δεν θα ταξιδέψει στο Τόκιο μετά από τον Ράφα Ναδάλ.

Η ανακοίνωση του Ντομινίκ Τιμ:

«Μετά από συζήτηση με την ομάδα μου, αναλύσαμε την κατάσταση και κατέληξα στην πολύ δύσκολη απόφαση να αποσύρω τη συμμετοχή μου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Για μένα, όπως και για όλους τους αθλητές, η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς και η εκπροσώπηση της χώρας μου είναι μια τεράστια τιμή, που κάνει την απόφαση αυτή δυσκολότερη. Ωστόσο, το 2021 δεν ξεκίνησε όπως περίμενα και δε νιώθω έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στο Τόκιο.

Τις δυο τελευταίες εβδομάδες προπονούμαι σκληρά και αρχίζω να βελτιώνομαι στη φυσική μου κατάσταση και στη συγκέντρωσή μου. Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά τις επόμενες εβδομάδες, να δώσω το καλύτερο που μπορώ στο Wimbledon και να συνεχίσω τις προπονήσεις με την ελπίδα να μπορέσω να υπερασπιστώ τον τίτλο μου στο US Open.

Εύχομαι σε όλη την αυστριακή αποστολή για το Τόκιο τα καλύτερα. Είμαι νέος και ελπίζω να μπορέσω να εκπροσωπήσω την Αυστρία στους Ολυμπιακούς του 2024 στο Παρίσι».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα