Σάκκαρη: Εξασφάλισε το Top10, ψάχνει να μείνει στο Νο7

Σάκκαρη: Εξασφάλισε το Top10, ψάχνει να μείνει στο Νο7
Η Μαρία Σάκκαρη σιγούρεψε πως θα παραμείνει στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης με τη νίκη της επί της Κβίτοβα.

Σημαντικό κέρδος για την Μαρία Σάκκαρη, πέρα από την πρόκριση στα ημιτελικά του Indian Wells, είναι και το ότι έχει κρατήσει μεγάλο μέρος των βαθμών της από την περσινή χρονιά όπου ήταν φιναλίστ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με τη νίκη της επί της Κβίτοβα, εξασφάλισε ότι θα παραμείνει στο Top10 καθώς αν η Κβίτοβα έφτανε στον τελικό στη συνέχεια, θα την έριχνε στο Νο10, ενώ αν και η Ριμπάκινα ήταν η άλλη φιναλίστ, τότε η Μαρία θα βρισκόταν εκτός Τοπ10.

Προς το παρόν εξασφάλισε ότι θα μείνει μέσα σε αυτό, αλλά για να διατηρήσει την θέση της στο Νο7, πρέπει να φτάσει στον τελικό.

Στην live βαθμολογία βρίσκεται στο Νο9 με 3.191 βαθμούς, με την Κασάτκινα στο Νο7 (3.375) και την Μπένσιτς στο Νο8 (3.360).

Αν η Σάκκαρη επικρατήσει της Σαμπαλένκα, θα φτάσει τους 3.451 βαθμούς και θα διατηρηθεί στο Νο7, ενώ ακόμη κι αν κατακτήσει το τρόπαιο, δεν θα φτάσει πιο ψηλά καθώς το Νο6 (Γκοφ) έχει 4.401 βαθμούς.

Αν η Σάκκαρη ηττηθεί από την Σαμπαλένκα και η Ριμπάκινα φτάσει στον τελικό (πρέπει να αποκλείσει Μούχοβα και λογικά… Σβιόντεκ στον ημιτελικό), τότε η Μαρία θα πέσει στο Νο10.

 

INDIAN WELLS WOMEN Τελευταία Νέα