Τζόκοβιτς: «Ο πατέρας μου δεν θα στήριζε τον πόλεμο»

Κώστας Ευθυμιάδης
Τζόκοβιτς: «Ο πατέρας μου δεν θα στήριζε τον πόλεμο»
Τι δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς με αφορμή τις εικόνες με τον πατέρα του να φωτογραφίζετε με Ρώσους που κρατούσαν σημαίες με το πρόσωπο του Πούτιν.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν αδύνατον να μην ρωτηθεί για το περιστατικό με τον πατέρα του έξω από τα court του Australian Open. Ο πατέρας του φωτογραφήθηκε με υποστηρικτές του Πούτιν πριν τον προημιτελικό με τον Ρούμπλεφ, οι οποίοι είχαν σημαίες με το πρόσωπο του Ρώσου ηγέτη, αλλά και μπλουζάκια με το γράμμα «Ζ» που φέρουν τα ρωσικά στρατεύματα κατά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Νόλε ρωτήθηκε αν όλη αυτή η αρνητική δημοσιότητα (που μετατράπηκε σε γιούχα στον ίδιο κατά την διάρκεια του ημιτελικού με τον Πολ), απαντώντας: «Φυσικά και με έχει επηρεάσει. Ήταν ατυχές αυτό που συνέβη και υπήρξε μία παρερμηνεία, με το θέμα να κλιμακώνεται έντονα. Φυσικά και με αφορά.

Δεν γνώριζα για το περιστατικό μέχρι χθες το βράδυ και φυσικά δεν χάρηκα». «Ο πατέρας μου, όλη η οικογένειά μου και εγώ, έχουμε περάσει από πολλούς πολέμους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90. Όπως είπε ο πατέρας μου σε μια δήλωση, είμαστε κατά του πολέμου, δεν θα υποστηρίξουμε ποτέ καμία βία ή πόλεμο. Γνωρίζουμε πόσο καταστροφικό είναι αυτό για τους ανθρώπους σε οποιαδήποτε χώρα που διέρχεται πόλεμο.

Ο πατέρας μου πηγαίνει μετά από κάθε αγώνα για να συναντήσει θαυμαστές μου στην κεντρική πλατεία εδώ στο Australian Open και να τους ευχαριστήσει για την υποστήριξη. Όπως περνούσε τον έβγαλαν φωτογραφία» είπε προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον πατέρα του. «Υπήρχαν πολλές σερβικές σημαίες τριγύρω. Αυτό σκέφτηκε. Νόμιζε ότι έβγαζε φωτογραφία με κάποιον από τη Σερβία. Χρησιμοποιήθηκε από κάποιους σε αυτήν την κατάσταση» πρόσθεσε.

Πατέρας Τζόκοβιτς: Είμαι εδώ μόνο για να υποστηρίξω το παιδί μου

Νωρίτερα, ο πατέρας του τοποθετήθηκε επί του θέματος, προσπαθώντας να το υποβαθμίσει. «Είμαι εδώ για να υποστηρίξω το παιδί μου. Δεν έχω καμία πρόθεση να δημιουργήσω τίτλους στις ειδήσεις ή να τραβήξω την προσοχή. Η οικογένειά μου προέχει πάνω απ’ όλα» σχολίασε.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα