Τζόκοβιτς: Αύριο η απόφαση του Υπουργείου για την απέλασή του ή όχι

Τζόκοβιτς: Αύριο η απόφαση του Υπουργείου για την απέλασή του ή όχι
Τελικά, τα ξημερώματα της Τρίτης (11/1) θα υπάρξει η απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Πολυπολιτισμικότητας για το αν ο Τζόκοβιτς θα παραμείνει στην Αυστραλία ή όχι! Τα δύο σενάρια των Σέρβων για την έκβαση της υπόθεσης.

Το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), αρχικά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είδε τον δικαστή Αντονι Κέλι να τον δικαιώνει όσον αφορά στο θέμα της βίζας τους.

Ωστόσο, τα πάντα είναι πλέον στο χέρι του Ομοσπονδιακού Υπουργού Μετανάστευσης και πολυπολιτισμικότητας, Αλεξ Χοκ, ο οποίος βάσει των αρμοδιοτήτων μπορεί να ακυρώσει τη βίζα του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο.

Ωστόσο, βάσει των όσων μεταφέρουν τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, η απόφαση θα παρθεί τα ξημερώματα της Τρίτης - γεγονός που σημαίνει ότι ο Τζόκοβιτς για σήμερα τουλάχιστον είναι ελεύθερος.

Θυμίζουμε ότι κανονικά είχε δικαίωμα ο Υπουργός να αποφασίσει εντός τεσσάρων ωρών από την απόφαση του Δικαστηρίου, αλλά αυτό δεν συνέβη κι έτσι το θρίλερ παίρνει παράταση!

«Ή γυρίζει ήσυχα στη Σερβία ή σύλληψη, απέλαση και απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία για 3 χρόνια»

Η σερβική ιστοσελίδα mozzartsport.com, πάντως, δεν έχει και τόσο... αισιόδοξα σενάρια σχετικά με την έκβαση της υπόθεσης καθώς αναφέρει πως:

«Ανεπίσημα, ακούγεται ότι το σχέδιο των Αυστραλιανών Αρχών - που σίγουρα δεν θα δημοσιοποιηθεί - είναι να δώσουν στον Τζόκοβιτς τελεσίγραφο: είτε να πάει ήσυχα στο Βελιγράδι και να επιστρέψει του χρόνου στη χώρα για το Australian Open, είτε να του αφαιρέσουν τη βίζα, να τον συλλάβουν και να απελαθεί με απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία για τα επόμενα τρία χρόνια. Τουλάχιστον ο Νόβακ θα έχει λίγο χρόνο να αποφασίσει εν ειρήνη με τους δικηγόρους τι θα κάνει.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα