Η «βόμβα» της χρονιάς: Ο Αλκαράθ εκτός συνέχειας στη Ρώμη από το Νο135 του κόσμου!

O Φάμπιο Μαροζάν
O qualifier και Νο135 του κόσμου, Φαμπιάν Μαζοράν, πέταξε εκτός συνέχειας στη Ρώμη τον Κάρλος Αλκαράθ, κερδίζοντας με 2-0 σετ!

Η μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς έγινε πριν λίγο στη Ρώμη με τον Κάρλος Αλκαράθ να μένει εκτός 16αδας από τον Ούγγρο Φαμπιάν Μαροζάν!

Το Νο135 του κόσμου που ήρθε από τα προκριματικά στο κυρίως ταμπλό, το πρώτο της καριέρας του σε ATP τουρνουά και μάλιστα Masters, έκανε ένα απίθανο ματς επικρατώντας με 2-0 σετ (6-3, 7-6) και θα παίξει με τον Τσόριτς στην φάση των «16»!

Ο Μοροζάν δεν έβαλε απλά δύσκολα στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά τον εκνεύρισε παίζοντας το δικό του παιχνίδι με πολλά drop shots, εξαιρετικές επιστροφές και αποτελεσματικό σερβίς.

Στο 3-1 του πρώτου σετ το Νο135 του κόσμου έκανε το break στον Αλκαραθ, που του έδωσε και το 1-0. Από τους δύο τελευταίους πόντους στο game που έκανε το 4-2 στο σετ, κέρδισε συνολικά 18 σερί πόντους στο σερβίς του, ως το 2-2 του δεύτερου σετ (το σερί σταμάτησε στους 19 πόντους τελικά)!

Στο 2-2 του δεύτερου σετ βρέθηκε με τριπλό break point (0-40) απέναντι σε έναν φανερά εκνευρισμένο Αλκαράθ, που δεν είχαμε ξαναδεί έτσι. Κατάφερε να επιβιώσει παρ΄ όλα αυτά στο πιο κρίσιμο game του αγώνα.

Στο 3-3 ο Ούγγρος βρήκε για άλλη μία φορά break point με πολύ υπομονή και στην δεύτερη προσπάθειά του με λόμπα πήρε προβάδισμα 4-3! Ο Αλκαράθ όμως πείσμωσε και το πήρε πίσω, φέρνοντας το σετ ξανά στα ίσια. Ο Ισπανός πήρε προβάδισμα με 5-4, αλλά στο 5-5, είδε τον απίθανο Ούγγρο να φτάνει σε άλλο ένα break point! Ομως και πάλι επιβίωσε το Νο2 του κόσμου, με το σετ να οδηγείται τελικά σε tie break. Εκεί το 4-1 Αλκαράθ μετατράπηκε σε 4-6, με τον Μαροζάν να έχει δύο match point και να παίρνει μία ιστορική πρόκριση.

 

ATP Τελευταία Νέα