Οι νίκες του Ζβέρεφ επί του Τζόκοβιτς οδηγούν πάντα σε τίτλο (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Οι νίκες του Ζβέρεφ επί του Τζόκοβιτς οδηγούν πάντα σε τίτλο (vids)
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έχει κερδίσει 4 φορές στην καριέρα του τον Νόβακ Τζόκοβιτς και στις 4 έφτασε σε κατάκτηση τίτλου.

Ένα φοβερό στατιστικό συνεχίζει να διατηρεί στην καριέρα του ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Γερμανός τενίστας που έκλεισε το 2021 στο Νο3 κόσμου όποτε κερδίζει σε τουρνουά τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο φινάλε φεύγει με τίτλο!

Δεν είναι μια, δεν είναι δυο αλλά τέσσερις περιπτώσεις! Δυο ημιτελικοί και δυο τελικοί.

Αμούστακος στη Ρώμη!

Κάπου στα μέσα του 2017 στην Ρώμη και στα χωμάτινα κορτ, εκεί στην αρένα με τα αγάλματα, ο αμούστακος Αλεξάντερ Ζβέρεφ που είχε κλείσει πριν από ένα μήνα τα 20 κάνει το θαύμα του.

Θα αποκλείσει στα προημιτελικά τον Μίλος Ράονιτς (Νο6 κόσμου), στα ημιτελικά τον Τζον Ίσνερ και θα φτάσει στον τελικό όπου θα συναντήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος είναι στο Νο2 πίσω από τον Άντι Μάρεϊ και ο Γερμανός είναι στο Νο17. Στον τελικό όμως θα κερδίσει το αουτσάιντερ με 6-4, 6-3 και θα γίνει ο πρώτος παίκτης που γεννήθηκε στη δεκαετία του '90 (1997) και κατακτά τίτλο Masters.

Μια σου και μια μου!

Μετά από αρκετούς μήνες στο φινάλε του 2018 στο Λονδίνο ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ταξιδεύει ως Νο5 στο ATP Finals και ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι στο Νο1.

Ο Σέρβος έχει μείνει χωρίς τίτλο στο τουρνουά από το 2015. Στον όμιλο θα συναντήσει τον Γερμανό και θα τον κερδίσει με 6-4,6-1.

Αυτή θα είναι και η μοναδική ήττα του "Σάσα" στο ATP Finals 2018.

Στον ημιτελικό θα αποκλείσει το Νο3 κόσμου τον Ρότζερ Φέντερερ και στον τελικό θα κερδίσει πάλι, όπως στη Ρώμη, με 6-4,6-3 τον Νόβακ Τζόκοβιτς για να πάρει το πιο σημαντικό του τρόπαιο.

Γκρεμίζοντας το όνειρο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο 2021 έχει ξεκινήσει κερδίζοντας στη σειρά το Australian Open, το Roland Garros και το Wimbledon και ανακοινώνει πως θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το όνειρο του είναι το Golden Slam δηλαδή να γίνει ο πρώτος που θα κατακτήσει τα 4 Grand Slam και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε μια χρονιά.

Κάτι που είχε πετύχει η Στέφι Γκραφ το 1988 αλλά ποτέ κανένας από τους Big-3. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Πόσα αφιερώματα θα είχαν ετοιμαστεί και κάηκαν άραγε;

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, στο Νο5 εκείνη την περίοδο, είχε άλλα σχέδια. Θα συναντήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1) στον ημιτελικό στο Τόκιο και αν και θα χάσει το 1ο σετ με 6-1 θα επικρατήσει με 1-6, 6-3,6-1!

Στον τελικό θα κερδίσει τον Κάρεν Κατσάνοφ και θα κρεμάσει στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο! Ο Τζόκοβιτς θα χάσει και το US Open από τον Μεντβέντεφ.

Αρχή και φινάλε στο Τορίνο

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έχει δώσει 11 παιχνίδια με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και έχει 4 νίκες και 7 ήττες. Την 4η την πέτυχε στο ATP Finals 2021.

Στο πρώτο ATP Finals που φιλοξενήθηκε στο Τορίνο. Ο Τζόκοβιτς πάει με 3/3 στον ημιτελικό, με εξασφαλισμένο από το Παρίσι το Νο1 για 7η χρονιά, ενώ ο Ζβέρεφ (Νο3) έχει χάσει στον όμιλο από τον Μεντβέντεφ.

Θα τα πουν ξανά στον ημιτελικό και ο "Σάσα" θα κερδίσει με 7-6 (4), 4-6, 6-3 για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Εκεί θα κατακτήσει την κούπα απέναντι στον Μεντβέντεφ.

@Photo credits: Twitter ATP
 

ATP FINALS Τελευταία Νέα