Νόβακ Τζόκοβιτς: Οι 4 τενίστες που κέρδισαν τον «Νόλε» το 2020 (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Νόβακ Τζόκοβιτς: Οι 4 τενίστες που κέρδισαν τον «Νόλε» το 2020 (vids)
Η λίστα με τους "τυχερούς" περιλαμβάνει τρία μέλη του top-5 και τον απίθανο Λορέντζο Σονέγκο.

Αν και η χρονιά λόγω του covid-19 είχε ένα τεράστιο break ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν Νο1 και πριν αλλά και μετά από την καραντίνα. Ο Σέρβος τελειώσε το 2020 με 46 αγώνες όπου είχε 41 νίκες και 5 ήττες.

Ουσιαστικά όμως μόνο τέσσερις παίκτες κατάφεραν να τον κερδίσουν μέσα στο κορτ αφού στο US Open αποβλήθηκε και έτσι ο Καρένιο Μπούστα χρεώθηκε στα χαρτιά μια νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ποιοι είναι όμως οι 4 τενίστες που τον κέρδισαν;

Νο1. Ράφα Ναδάλ

Αρχίζουμε από τον Ράφα Ναδάλ γιατί τον νίκησε σε τελικό Grand Slam. Ήταν στο Roland Garros. Το φαβορί λόγω παράδοσης ήταν ο Ράφα Ναδάλ αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν στο Νο1 και είχε πολλές πιθανότητες.

Το πρώτο σετ θα τελειώσει με 6-0 για τον Ισπανό και κάπου εκεί όλοι κατάλαβαν ποιος θα είναι ο νικητής. Καλός στις ανατροπές ο Σέρβος αλλά είχε απέναντι του τον Ράφα Ναδάλ και μάλιστα σ' ένα τουρνουά που έχει 2 ήττες από το 2005.

Ο Ισπανός θα επικρατήσει με 3-0 σετ και θα κατακτήσει το 13ο Roland Garros.

No2. Λορέντζο Σονέγκο

Τον Λορέντζο Σονέγκο πριν από την 30η Οκτωβρίου 2020, εκτός από τους μυημένους στο χώρο του τένις, ελάχιστοι τον ήξεραν. Εκείνο το βράδυ έστω και για λίγες ώρες το όνομα του έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ.

Ο Ιταλός που ήταν στο Νο42 του κόσμου είχε κερδίσει με 6-2, 6-1 μόλις σε 68' το Νο1, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στη Βιέννη και είχε προκριθεί στα ημιτελικά. Αυτό ήταν το χειρότερο παιχνίδι του "Νόλε" στη σεζόν και ο Ιταλός έγραψε ιστορία.

Νο3. Ντανίλ Μεντβέντεφ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχοντας εξασφαλίσει το Νο1 για το 2020 ταξίδεψε χωρίς αυτό το άγχος στο Λονδίνο για ν' αγωνιστεί στο ATP Finals. Είχε ως στόχο τον τίτλο για να ισοφαρίσει τον Ρότζερ Φέντερερ που έχει 6 τρόπαια αλλά δεν τα κατάφερε.

Στον όμιλο θα κοντραριστεί με τον μετέπειτα νικητή του ATP Finals τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και θα ηττηθεί με 6-3, 6-3. Ο Ρώσος δεν αφήνει και πολλά περιθώρια και δείχνει στον Νόβακ Τζόκοβιτς ότι μπορεί να τον κερδίσει.

Νο4. Ντομινίκ Τιμ

Στο ATP Finals και στον ημιτελικό στην O2 Arena o Νόβακ Τζόκοβιτς ως 2ος στον όμιλο του θα αποφύγει τον Ράφα Ναδάλ αλλά θα παίξει με τον Ντομινίκ Τιμ ο οποίος θα κλείσει τη χρονιά στο Νο3.

Ο Σέρβος θα χάσει το 1ο σετ, θα κερδίσει το 2ο με 7-6 (10) αλλά στο τάι μπρέικ του 3ου δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό. Έτσι θα αποκλειστεί και θα συμπληρώσει 5 χρόνια δίχως τίτλο στο Λονδίνο ενώ από το 2012 έως το 2015 είχε 4 σερί κατακτήσεις.

 

Τελευταία Νέα