ATP Cup: Με τις μισές ομάδες το τουρνουά του 2021

Gazzetta team
ATP Cup: Με τις μισές ομάδες το τουρνουά του 2021
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των Αυστραλών το ATP Cup θα διεξαχθεί το 2021 με 12 αντί 24 ομάδων (2020) και δύσκολα θα δούμε ξανά εκεί την Ελλάδα.

Με την ανακοίνωση του προγράμματος των 7 πρώτων εβδομάδων του 2021 από την ATP επιβεβαιώθηκε ότι θα διεξαχθεί στο διάστημα 1-5 Φεβρουαρίου στη Μελβούρνη το ATP Cup.

Το τουρνουά που ξεκίνησε το 2020 στην Αυστραλία για να αντικαταστήσει το τουρνουά επίδειξης "Hopman Cup" με την συμμετοχή 24 εθνικών ομάδων βάσει της παγκόσμιας κατάταξης. Μέσα σ' αυτές λόγω της θέσης του Στέφανου Τσιτσιπά ήταν και η Ελλάδα.

Κάθε χώρα συμμετάσχει με το λιγότερο 3 αθλητές και υπάρχουν αγώνες στο απλό και στο διπλό. Φέτος όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ στα ΜΜΕ της Αυστραλίας οι ομάδες θα μειωθούν από 24 σε 12.

Ένα σενάριο που μοιάζει και το επικρατέστερο είναι να μην συμμετάσχουν οι ομάδες αυστηρά με κριτήριο την παγκόσμια κατάταξη αλλά και με βάση τους αθλητές που είναι στο top-100 ανά χώρα και έχουν εξασφαλίσει μια θέση στο Australian Open.

Για την Ελλάδα μόνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει στο Australian Open οπότε για να συμμετάσχει η χώρα θα πρέπει να ταξιδέψουν άλλοι 2 από την Ελλάδα κάτι που είναι απαγορευτικό λόγω των μέτρων για τον covid-19.

Οι Αυστραλοί έδωσαν στη Ντόχα τα προκριματικά του Australian Open και είναι απίθανο να επιτρέψουν είσοδο στη χώρα νέων παικτών για το ATP Cup.

Σίγουρα εκεί θα δούμε τους περσινούς νικητές, τους Σέρβους, αλλά και τους Ισπανούς, τους Γάλλους, τους Αμερικανούς, τους Αυστραλούς, τους Ρώσους και παίκτες άλλων χωρών που θα ταξιδέψουν για το ΑΟ στη Μελβούρνη.

 

Τελευταία Νέα